Skip to main content

De laatste dagen van oktober


Het wordt pas zo laat licht, zo vlak voor de wintertijd in gaat. En opstaan terwijl het buiten nog nacht is, dat is niet mijn sterkste kant. Eerlijk gezegd vind ik het altijd weer een beetje spannend, als het najaar en de winter komt. Vorig jaar ging het gelukkig heel goed, maar de winterdepressie van het jaar daarvoor is me niet in de koude kleren gaan zitten. Nu ik me zo goed voel, kan ik me bijna niet meer voorstellen hoe naar het was, die depressieve gevoelens, weken, maandenlang. En hoe hard het dan werken is om gewoon het leven te leven. Het maakt me extra empatisch voor mensen die altijd te kampen hebben met depressies. Wees lief voor elkaar.
Met het goede verloop van vorig jaar, ben ik vol vertrouwen voor komende winter. You live, you learn. Ik heb wel het gevoel dat ik weer een pietsie beter ben geworden in het find what feels good. Helemaal te beheersen zal het vast niet zijn, maar ik heb het gevoel dat ik toch veel zelf kan bijdragen met mijn levensstijl. We gaan het zien!


In ieder geval verwen ik me mezelf na twee dagen bikkelen met werk inhalen na de vakantie. Een zalige avond lezen in bad.


Sammietje Piep aka Sammietje Pluimstaart. Het lijkt wel een eekhoorntje.Wat een prachtige ochtenden toch in de herfst. Op deze manier ben ik echt enorm dol op de seizoenen. Ik kan me niet herinneren ooit zo'n mooie herfst gehad te hebben. Alleen maar mooi weer, lijkt het wel. En dan die bomen met alle kleuren. Omdat het amper stormt kunnen we dit jaar extra genieten van die herfsttinten. Met de mistige ochtenden erbij is het plaatje compleet. I love herfst.
Wandelen in herfstachtig Edam.Mezelf verwennen met mooie bloemen.Gevonden. Een veer met druppels.


Versgedoucht de dijk over.


Want daar komt de zon weer op.


We zijn in de tuin bezig. Na de voortuin volgt nu het vervolg van Project Tuin. De eerste snoei geeft in ieder geval heel veel vrij zicht op de weilanden en de ondergaande zon. Een heerlijk plekje om 's avonds voor het koken even te genieten van het einde van de werkdag.


Wandelingetjes.
Oktober, je was een prachtige maand!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more