Skip to main content

De laatste dagen van oktober


Het wordt pas zo laat licht, zo vlak voor de wintertijd in gaat. En opstaan terwijl het buiten nog nacht is, dat is niet mijn sterkste kant. Eerlijk gezegd vind ik het altijd weer een beetje spannend, als het najaar en de winter komt. Vorig jaar ging het gelukkig heel goed, maar de winterdepressie van het jaar daarvoor is me niet in de koude kleren gaan zitten. Nu ik me zo goed voel, kan ik me bijna niet meer voorstellen hoe naar het was, die depressieve gevoelens, weken, maandenlang. En hoe hard het dan werken is om gewoon het leven te leven. Het maakt me extra empatisch voor mensen die altijd te kampen hebben met depressies. Wees lief voor elkaar.
Met het goede verloop van vorig jaar, ben ik vol vertrouwen voor komende winter. You live, you learn. Ik heb wel het gevoel dat ik weer een pietsie beter ben geworden in het find what feels good. Helemaal te beheersen zal het vast niet zijn, maar ik heb het gevoel dat ik toch veel zelf kan bijdragen met mijn levensstijl. We gaan het zien!


In ieder geval verwen ik me mezelf na twee dagen bikkelen met werk inhalen na de vakantie. Een zalige avond lezen in bad.


Sammietje Piep aka Sammietje Pluimstaart. Het lijkt wel een eekhoorntje.Wat een prachtige ochtenden toch in de herfst. Op deze manier ben ik echt enorm dol op de seizoenen. Ik kan me niet herinneren ooit zo'n mooie herfst gehad te hebben. Alleen maar mooi weer, lijkt het wel. En dan die bomen met alle kleuren. Omdat het amper stormt kunnen we dit jaar extra genieten van die herfsttinten. Met de mistige ochtenden erbij is het plaatje compleet. I love herfst.
Wandelen in herfstachtig Edam.Mezelf verwennen met mooie bloemen.Gevonden. Een veer met druppels.


Versgedoucht de dijk over.


Want daar komt de zon weer op.


We zijn in de tuin bezig. Na de voortuin volgt nu het vervolg van Project Tuin. De eerste snoei geeft in ieder geval heel veel vrij zicht op de weilanden en de ondergaande zon. Een heerlijk plekje om 's avonds voor het koken even te genieten van het einde van de werkdag.


Wandelingetjes.
Oktober, je was een prachtige maand!

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more