Skip to main content

De laatste dagen van oktober


Het wordt pas zo laat licht, zo vlak voor de wintertijd in gaat. En opstaan terwijl het buiten nog nacht is, dat is niet mijn sterkste kant. Eerlijk gezegd vind ik het altijd weer een beetje spannend, als het najaar en de winter komt. Vorig jaar ging het gelukkig heel goed, maar de winterdepressie van het jaar daarvoor is me niet in de koude kleren gaan zitten. Nu ik me zo goed voel, kan ik me bijna niet meer voorstellen hoe naar het was, die depressieve gevoelens, weken, maandenlang. En hoe hard het dan werken is om gewoon het leven te leven. Het maakt me extra empatisch voor mensen die altijd te kampen hebben met depressies. Wees lief voor elkaar.
Met het goede verloop van vorig jaar, ben ik vol vertrouwen voor komende winter. You live, you learn. Ik heb wel het gevoel dat ik weer een pietsie beter ben geworden in het find what feels good. Helemaal te beheersen zal het vast niet zijn, maar ik heb het gevoel dat ik toch veel zelf kan bijdragen met mijn levensstijl. We gaan het zien!


In ieder geval verwen ik me mezelf na twee dagen bikkelen met werk inhalen na de vakantie. Een zalige avond lezen in bad.


Sammietje Piep aka Sammietje Pluimstaart. Het lijkt wel een eekhoorntje.Wat een prachtige ochtenden toch in de herfst. Op deze manier ben ik echt enorm dol op de seizoenen. Ik kan me niet herinneren ooit zo'n mooie herfst gehad te hebben. Alleen maar mooi weer, lijkt het wel. En dan die bomen met alle kleuren. Omdat het amper stormt kunnen we dit jaar extra genieten van die herfsttinten. Met de mistige ochtenden erbij is het plaatje compleet. I love herfst.
Wandelen in herfstachtig Edam.Mezelf verwennen met mooie bloemen.Gevonden. Een veer met druppels.


Versgedoucht de dijk over.


Want daar komt de zon weer op.


We zijn in de tuin bezig. Na de voortuin volgt nu het vervolg van Project Tuin. De eerste snoei geeft in ieder geval heel veel vrij zicht op de weilanden en de ondergaande zon. Een heerlijk plekje om 's avonds voor het koken even te genieten van het einde van de werkdag.


Wandelingetjes.
Oktober, je was een prachtige maand!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …