De laatste dagen van oktober


Het wordt pas zo laat licht, zo vlak voor de wintertijd in gaat. En opstaan terwijl het buiten nog nacht is, dat is niet mijn sterkste kant. Eerlijk gezegd vind ik het altijd weer een beetje spannend, als het najaar en de winter komt. Vorig jaar ging het gelukkig heel goed, maar de winterdepressie van het jaar daarvoor is me niet in de koude kleren gaan zitten. Nu ik me zo goed voel, kan ik me bijna niet meer voorstellen hoe naar het was, die depressieve gevoelens, weken, maandenlang. En hoe hard het dan werken is om gewoon het leven te leven. Het maakt me extra empatisch voor mensen die altijd te kampen hebben met depressies. Wees lief voor elkaar.
Met het goede verloop van vorig jaar, ben ik vol vertrouwen voor komende winter. You live, you learn. Ik heb wel het gevoel dat ik weer een pietsie beter ben geworden in het find what feels good. Helemaal te beheersen zal het vast niet zijn, maar ik heb het gevoel dat ik toch veel zelf kan bijdragen met mijn levensstijl. We gaan het zien!


In ieder geval verwen ik me mezelf na twee dagen bikkelen met werk inhalen na de vakantie. Een zalige avond lezen in bad.


Sammietje Piep aka Sammietje Pluimstaart. Het lijkt wel een eekhoorntje.Wat een prachtige ochtenden toch in de herfst. Op deze manier ben ik echt enorm dol op de seizoenen. Ik kan me niet herinneren ooit zo'n mooie herfst gehad te hebben. Alleen maar mooi weer, lijkt het wel. En dan die bomen met alle kleuren. Omdat het amper stormt kunnen we dit jaar extra genieten van die herfsttinten. Met de mistige ochtenden erbij is het plaatje compleet. I love herfst.
Wandelen in herfstachtig Edam.Mezelf verwennen met mooie bloemen.Gevonden. Een veer met druppels.


Versgedoucht de dijk over.


Want daar komt de zon weer op.


We zijn in de tuin bezig. Na de voortuin volgt nu het vervolg van Project Tuin. De eerste snoei geeft in ieder geval heel veel vrij zicht op de weilanden en de ondergaande zon. Een heerlijk plekje om 's avonds voor het koken even te genieten van het einde van de werkdag.


Wandelingetjes.
Oktober, je was een prachtige maand!

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu