Skip to main content

Portugal: random happy things

Zomaar wat blije dingen bij elkaar aan het einde van de werkweek hier.
Mijn dikke vest en pantoffels heb ik weer tevoorschijn gehaald, maar met deze plaatjes krijg ik het weer helemaal warm.


Chillen in ons favo tentje.


Lieve meiden. Ze hebben zoveel lol samen op vakantie, fijn om te zien!


Zalig eten.


Iedereen neemt de tijd voor de zonsondergang. Het tempo ligt hier een stukje lager dan thuis.Catching the sunWat blijft dat toch altijd mooi. Ondanks dat het al miljoenen keren is gebeurd en het de zekerheid van iedere dag is. De zon gaat onder en dat blijft een uniek gezicht.Vers gemaakt en biologisch (maar toch gewoon frietjes en een burger...)


Pret zusjes.Ochtendwandelingetje.


Zo mooi om te zien. Die huizen zo hoog (ons huis staat daar weer achter, is op de foto niet te zien. En dan die busjes pal aan het strand.De eerste surfer staat alweer klaar.Even bellen.De pasteis de nata, onze lievelings, maar ook de hartige pasteitjes zijn zalig.


In het zonnetje.


Dit zeg ik vaak tegen mezelf. En zo'n fijne vakantie is natuurlijk ook wel een mooie droom die ik waar maak, maar ook op gewone saaie dagen probeer ik mijn droom te volgen. Lief te zijn voor anderen. Bedachtzaam een kopje thee drinken. Een paar minuten staren over het water.


Leuk he? Dit hing in de buitenkeuken.


Iedere dag gaf ik de deur een handje.


Zulke leuke vrolijke bloemen die dahlia's.


Steentjes gevonden op het strand.Ook een beetje happy geworden?

Comments

Heidi said…
Ja echt! Wat een schitterende vakantie was dat! Mooi gezegd van het volgen van je dromen in het leven van alledag!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more