Skip to main content

Portugal: random happy things

Zomaar wat blije dingen bij elkaar aan het einde van de werkweek hier.
Mijn dikke vest en pantoffels heb ik weer tevoorschijn gehaald, maar met deze plaatjes krijg ik het weer helemaal warm.


Chillen in ons favo tentje.


Lieve meiden. Ze hebben zoveel lol samen op vakantie, fijn om te zien!


Zalig eten.


Iedereen neemt de tijd voor de zonsondergang. Het tempo ligt hier een stukje lager dan thuis.Catching the sunWat blijft dat toch altijd mooi. Ondanks dat het al miljoenen keren is gebeurd en het de zekerheid van iedere dag is. De zon gaat onder en dat blijft een uniek gezicht.Vers gemaakt en biologisch (maar toch gewoon frietjes en een burger...)


Pret zusjes.Ochtendwandelingetje.


Zo mooi om te zien. Die huizen zo hoog (ons huis staat daar weer achter, is op de foto niet te zien. En dan die busjes pal aan het strand.De eerste surfer staat alweer klaar.Even bellen.De pasteis de nata, onze lievelings, maar ook de hartige pasteitjes zijn zalig.


In het zonnetje.


Dit zeg ik vaak tegen mezelf. En zo'n fijne vakantie is natuurlijk ook wel een mooie droom die ik waar maak, maar ook op gewone saaie dagen probeer ik mijn droom te volgen. Lief te zijn voor anderen. Bedachtzaam een kopje thee drinken. Een paar minuten staren over het water.


Leuk he? Dit hing in de buitenkeuken.


Iedere dag gaf ik de deur een handje.


Zulke leuke vrolijke bloemen die dahlia's.


Steentjes gevonden op het strand.Ook een beetje happy geworden?

Comments

Heidi said…
Ja echt! Wat een schitterende vakantie was dat! Mooi gezegd van het volgen van je dromen in het leven van alledag!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …