Skip to main content

Portugal: ochtendtrail


Door het uur tijdsverschil is het steeds nog donker als ik wakker word. Voor zonsopkomst heb ik mijn renschoenen al aan en sta ik te trappelen om de buurt te verkennen.

In de schemering ren in de steile heuvel af naar de kliffen, waar het geweld van de oceaan goed te horen is en de wind door mijn haren waait.

Ik volg de paadjes, langs steile afgronden en tussen kleurrijke rotsplanten. De hei is paars en steekt af tegen de oranje aarde en de gele bloemetjes. Na iedere bocht is het uitzicht anders. Her en der staan busjes met surfers die hier hebben overnacht en met verwarde haren checken hoe de golven zijn. Een aantal fanatiekelingen ligt al in het water.

Ik ren hier tussendoor, goed uitkijken, want de paadjes zijn vaak glad en vol gekke stenen en uitstulpingen. Ik stop regelmatig voor een fotootje en om een beetje uit te hijgen, want het is best pittig om hier te lopen. 

Maar mijn bloed stroomt en mijn hart klopt wat sneller. Ik juich inwendig en hardop. Dit is Leven!Over strandjes, door kruipdoorsluipdoorpaadjes tussen bamboebossen. Over rotsen. En steeds maar weer die golven van de oceaan.


Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) opWat is de natuur toch machtig mooi.


En kijk dit dan. Pal op de wind, op een overhangende rots; een piepklein tentje. Die surfers. Die leven pas echt met de elementen.Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more