Skip to main content

Portugal: house tour


Ik vind het altijd leuk om fijne en bijzondere plekjes uit te zoeken. In de Algarve hadden we altijd geweldige huizen, met zwembad en enorme tuinen met sinaasappelgaard enzo. Dit stukje van de kust was wat dat betreft net wat lastiger, maar ik vond weer een geweldige plek via Airbnb. Op loopafstand van twee strandjes boven op de heuvel in een woonbuurtje, waar volgens mij vooral tweede huizen staan van mensen. Ik had er speciaal rekening mee gehouden dat het in oktober vroeg donker is en al best wat frisser kon zijn en iets uitgezocht dat ook binnen supercosy is.


En dat was 't. Een chilleiland waar we spelletjes speelden, lazen, een beetje scrolden door onze telefoons en twee keer een film keken.


Een heerlijke hangstoel.


Balkonnetje met uitzicht op de oceaan.


Overal leuke hoekjes.


Een tuin rondom, met heel veel verschillende plekken om te zitten.Buitenkeuken.Er stond een heel welkomstpakket klaar.


Studieplek (de meiden moesten best veel leren, veel toetsen vlak na de vakantie)


Twee verdiepingen met een prachtige trap.


Superbadkamers.
Fijne keuken.

Topplek dus!

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more