Skip to main content

Portugal: de magie van surfen
Het is nu een ruime week geleden en iedere dag denk ik er nog aan terug. Dan gaat mijn bloed wat sneller stromen en begint er iets te kriebelen. Ik heb er veel over gemijmerd, wat dat nou is, die magie van het surfen.

Het is zoveel.
Het is de kick van iets nieuws leren.
Het is de pret van met het hele gezin samen iets doen, elkaar aanmoedigen, samen plezier hebben, nieuwe herinneringen maken.
Het is het één worden met de natuur, de woeste golven, het zoute water dat je overspoelt, de kracht van de oceaan, de adrenalinekick als het lukt zo'n golf te bereiden.
Het is het gevoel dat je iets doet waarvan je nooit dacht dat je het zou kunnen, maar dat je het dan toch doet en het leuker en cooler is dan je dacht.
Het is ook het gevoel van 'wat cool dat ik er nu ook bij hoor, bij die surferstribe'. Echt suf, want ik heb een paar uurtjes gesurfd en de volgende ochtend toen ik hardliep langs de kliffen, zwaaide ik extra nonchalant en vrolijk naar de surfers 'I'm one of you' wilde ik al roepen. Ik deed 't niet :).
Het is gewoon echt supergaaf!
Helemaal in de ban van het surfen, gingen we ook naar de WK surfen in Peniche. Eerst bijSupertubos beach, maar daar was het uitgestorven. Het surfcircus was ten noorden van Peniche gestrand, daar waren de beste golven.Wij dus ook daarheen.Een van de surfers was zich aan het voorbereiden. Ik zag 'm een yoga ademhalingsoefening doen (breath of fire) en daarna wat zonnegroetjes. De combi surfen en yoga is volgens mij een hele mooie. Allebei gaan ze over de focus, de aandacht voor het moment. Maar ook het spel en de nieuwsgierigheid die je helpt. En dan natuurlijk de kracht, lenigheid en balans. Misschien dat ik het surfen daarom ook wel zo gaaf vind.

Daar ging ie! Op dit moment hadden we nog geen idee wie dit was, hij bleek de wereldkampioen van vorig jaar te zijn. Een Braziliaan, die van zijn broer ooit een plank van 7 dollar kreeg. Zijn vader werkte in een fabriek, zijn moeder achter de kassa. Hij ging op zee en werd wereldkampioen.En over een jaar of 10 is dit misschien de volgende ;).


Een andere -kennelijk- populaire surfer was klaar met zijn 'race' (ook wel heat genoemd). Wij hadden trouwens echt geen idee hoe dat werkt. Hoorden allemaal termen zoals 'priority', call, barrel, left hander etc. Ik ben me er naderhand een beetje in gaan verdiepen, het is een wereld op zich.


Geen vervelende sport om naar te kijken ;).


Grappig om te zien hoe zo'n circus werkt.De mooie beelden die je onder meer op http://www.worldsurfleague.com/ kunt zien worden geschoten met een drone. Vanuit het strand kon je ook wel een beetje kijken, maar had je natuurlijk niet het beste zicht.I felt like flying!

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more