Skip to main content

Portugal: de magie van surfen
Het is nu een ruime week geleden en iedere dag denk ik er nog aan terug. Dan gaat mijn bloed wat sneller stromen en begint er iets te kriebelen. Ik heb er veel over gemijmerd, wat dat nou is, die magie van het surfen.

Het is zoveel.
Het is de kick van iets nieuws leren.
Het is de pret van met het hele gezin samen iets doen, elkaar aanmoedigen, samen plezier hebben, nieuwe herinneringen maken.
Het is het één worden met de natuur, de woeste golven, het zoute water dat je overspoelt, de kracht van de oceaan, de adrenalinekick als het lukt zo'n golf te bereiden.
Het is het gevoel dat je iets doet waarvan je nooit dacht dat je het zou kunnen, maar dat je het dan toch doet en het leuker en cooler is dan je dacht.
Het is ook het gevoel van 'wat cool dat ik er nu ook bij hoor, bij die surferstribe'. Echt suf, want ik heb een paar uurtjes gesurfd en de volgende ochtend toen ik hardliep langs de kliffen, zwaaide ik extra nonchalant en vrolijk naar de surfers 'I'm one of you' wilde ik al roepen. Ik deed 't niet :).
Het is gewoon echt supergaaf!
Helemaal in de ban van het surfen, gingen we ook naar de WK surfen in Peniche. Eerst bijSupertubos beach, maar daar was het uitgestorven. Het surfcircus was ten noorden van Peniche gestrand, daar waren de beste golven.Wij dus ook daarheen.Een van de surfers was zich aan het voorbereiden. Ik zag 'm een yoga ademhalingsoefening doen (breath of fire) en daarna wat zonnegroetjes. De combi surfen en yoga is volgens mij een hele mooie. Allebei gaan ze over de focus, de aandacht voor het moment. Maar ook het spel en de nieuwsgierigheid die je helpt. En dan natuurlijk de kracht, lenigheid en balans. Misschien dat ik het surfen daarom ook wel zo gaaf vind.

Daar ging ie! Op dit moment hadden we nog geen idee wie dit was, hij bleek de wereldkampioen van vorig jaar te zijn. Een Braziliaan, die van zijn broer ooit een plank van 7 dollar kreeg. Zijn vader werkte in een fabriek, zijn moeder achter de kassa. Hij ging op zee en werd wereldkampioen.En over een jaar of 10 is dit misschien de volgende ;).


Een andere -kennelijk- populaire surfer was klaar met zijn 'race' (ook wel heat genoemd). Wij hadden trouwens echt geen idee hoe dat werkt. Hoorden allemaal termen zoals 'priority', call, barrel, left hander etc. Ik ben me er naderhand een beetje in gaan verdiepen, het is een wereld op zich.


Geen vervelende sport om naar te kijken ;).


Grappig om te zien hoe zo'n circus werkt.De mooie beelden die je onder meer op http://www.worldsurfleague.com/ kunt zien worden geschoten met een drone. Vanuit het strand kon je ook wel een beetje kijken, maar had je natuurlijk niet het beste zicht.I felt like flying!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more