Skip to main content

Portugal: de magie van surfen
Het is nu een ruime week geleden en iedere dag denk ik er nog aan terug. Dan gaat mijn bloed wat sneller stromen en begint er iets te kriebelen. Ik heb er veel over gemijmerd, wat dat nou is, die magie van het surfen.

Het is zoveel.
Het is de kick van iets nieuws leren.
Het is de pret van met het hele gezin samen iets doen, elkaar aanmoedigen, samen plezier hebben, nieuwe herinneringen maken.
Het is het één worden met de natuur, de woeste golven, het zoute water dat je overspoelt, de kracht van de oceaan, de adrenalinekick als het lukt zo'n golf te bereiden.
Het is het gevoel dat je iets doet waarvan je nooit dacht dat je het zou kunnen, maar dat je het dan toch doet en het leuker en cooler is dan je dacht.
Het is ook het gevoel van 'wat cool dat ik er nu ook bij hoor, bij die surferstribe'. Echt suf, want ik heb een paar uurtjes gesurfd en de volgende ochtend toen ik hardliep langs de kliffen, zwaaide ik extra nonchalant en vrolijk naar de surfers 'I'm one of you' wilde ik al roepen. Ik deed 't niet :).
Het is gewoon echt supergaaf!
Helemaal in de ban van het surfen, gingen we ook naar de WK surfen in Peniche. Eerst bijSupertubos beach, maar daar was het uitgestorven. Het surfcircus was ten noorden van Peniche gestrand, daar waren de beste golven.Wij dus ook daarheen.Een van de surfers was zich aan het voorbereiden. Ik zag 'm een yoga ademhalingsoefening doen (breath of fire) en daarna wat zonnegroetjes. De combi surfen en yoga is volgens mij een hele mooie. Allebei gaan ze over de focus, de aandacht voor het moment. Maar ook het spel en de nieuwsgierigheid die je helpt. En dan natuurlijk de kracht, lenigheid en balans. Misschien dat ik het surfen daarom ook wel zo gaaf vind.

Daar ging ie! Op dit moment hadden we nog geen idee wie dit was, hij bleek de wereldkampioen van vorig jaar te zijn. Een Braziliaan, die van zijn broer ooit een plank van 7 dollar kreeg. Zijn vader werkte in een fabriek, zijn moeder achter de kassa. Hij ging op zee en werd wereldkampioen.En over een jaar of 10 is dit misschien de volgende ;).


Een andere -kennelijk- populaire surfer was klaar met zijn 'race' (ook wel heat genoemd). Wij hadden trouwens echt geen idee hoe dat werkt. Hoorden allemaal termen zoals 'priority', call, barrel, left hander etc. Ik ben me er naderhand een beetje in gaan verdiepen, het is een wereld op zich.


Geen vervelende sport om naar te kijken ;).


Grappig om te zien hoe zo'n circus werkt.De mooie beelden die je onder meer op http://www.worldsurfleague.com/ kunt zien worden geschoten met een drone. Vanuit het strand kon je ook wel een beetje kijken, maar had je natuurlijk niet het beste zicht.I felt like flying!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…