Skip to main content

Portugal dag 1: de kliffen bij Coxos en de haven van Ericeira


Okee, daar gaan we dan. Berg je maar voor een hele lading plaatjes... Al heb ik van de eerste mooie ervaring geen foto's, maar zit dat gelukkig in mijn hoofd. Met volle maan kwamen we aan, in het donker. Er bleek een trailrun aan de gang te zijn, een echte van een kilometer of 50 langs de kust. We zagen ze lopen, stipjes licht (de koplampen op hun hoofden) over de rand van de kliffen.

Ik vond een filmpje van de organisatie, maar dan overdag. Wel cool, want op het filmpje kun je mooi zien hoe prachtig het daar lopen was, ik deed die trail zelf ook 2x, maar dan overdag.

Joost en ik maakten een wandeling, bij de kliffen, tussen de lopers. Dat is altijd bijzonder als je in het donker aankomt ergens. Je kunt je nog niet goed oriënteren en alles maakt op een andere manier indruk. Het geluid van de golven, de zoutige lucht, het licht van de volle maan dat fel genoeg was om ons veilig langs de rotsen te laten lopen.


In het licht de volgende dag gingen we op pad. Met zijn viertjes. Kijken bij de hoge golven en de rotsen.

Het water spatte zo hoog op. Gigantisch!
Later in de middag gingen we naar Ericeira, naar het oude haventje. Het miezerde een beetje, maar het was lekker warm. Warm genoeg voor slippers en korte broek.


Mooi plaatsje hoor. Heel authentiek. Ericeira ligt aan het eerste Europese surfreservaat en is een echt surfers paradise. Een kuststrook van 8km met de meest geweldige golven.


In het haventje was het stil, een paar mannen aan het werk en verder wat katten die de wacht hielden.


Gevonden voorwerpen. Ahhhh, dat beertje. En die aap.
Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more