Portugal dag 1: de kliffen bij Coxos en de haven van Ericeira


Okee, daar gaan we dan. Berg je maar voor een hele lading plaatjes... Al heb ik van de eerste mooie ervaring geen foto's, maar zit dat gelukkig in mijn hoofd. Met volle maan kwamen we aan, in het donker. Er bleek een trailrun aan de gang te zijn, een echte van een kilometer of 50 langs de kust. We zagen ze lopen, stipjes licht (de koplampen op hun hoofden) over de rand van de kliffen.

Ik vond een filmpje van de organisatie, maar dan overdag. Wel cool, want op het filmpje kun je mooi zien hoe prachtig het daar lopen was, ik deed die trail zelf ook 2x, maar dan overdag.

Joost en ik maakten een wandeling, bij de kliffen, tussen de lopers. Dat is altijd bijzonder als je in het donker aankomt ergens. Je kunt je nog niet goed oriënteren en alles maakt op een andere manier indruk. Het geluid van de golven, de zoutige lucht, het licht van de volle maan dat fel genoeg was om ons veilig langs de rotsen te laten lopen.


In het licht de volgende dag gingen we op pad. Met zijn viertjes. Kijken bij de hoge golven en de rotsen.

Het water spatte zo hoog op. Gigantisch!
Later in de middag gingen we naar Ericeira, naar het oude haventje. Het miezerde een beetje, maar het was lekker warm. Warm genoeg voor slippers en korte broek.


Mooi plaatsje hoor. Heel authentiek. Ericeira ligt aan het eerste Europese surfreservaat en is een echt surfers paradise. Een kuststrook van 8km met de meest geweldige golven.


In het haventje was het stil, een paar mannen aan het werk en verder wat katten die de wacht hielden.


Gevonden voorwerpen. Ahhhh, dat beertje. En die aap.
No comments:

Dit vinden anderen leuk nu