Skip to main content

Portugal dag 1: de kliffen bij Coxos en de haven van Ericeira


Okee, daar gaan we dan. Berg je maar voor een hele lading plaatjes... Al heb ik van de eerste mooie ervaring geen foto's, maar zit dat gelukkig in mijn hoofd. Met volle maan kwamen we aan, in het donker. Er bleek een trailrun aan de gang te zijn, een echte van een kilometer of 50 langs de kust. We zagen ze lopen, stipjes licht (de koplampen op hun hoofden) over de rand van de kliffen.

Ik vond een filmpje van de organisatie, maar dan overdag. Wel cool, want op het filmpje kun je mooi zien hoe prachtig het daar lopen was, ik deed die trail zelf ook 2x, maar dan overdag.

Joost en ik maakten een wandeling, bij de kliffen, tussen de lopers. Dat is altijd bijzonder als je in het donker aankomt ergens. Je kunt je nog niet goed oriënteren en alles maakt op een andere manier indruk. Het geluid van de golven, de zoutige lucht, het licht van de volle maan dat fel genoeg was om ons veilig langs de rotsen te laten lopen.


In het licht de volgende dag gingen we op pad. Met zijn viertjes. Kijken bij de hoge golven en de rotsen.

Het water spatte zo hoog op. Gigantisch!
Later in de middag gingen we naar Ericeira, naar het oude haventje. Het miezerde een beetje, maar het was lekker warm. Warm genoeg voor slippers en korte broek.


Mooi plaatsje hoor. Heel authentiek. Ericeira ligt aan het eerste Europese surfreservaat en is een echt surfers paradise. Een kuststrook van 8km met de meest geweldige golven.


In het haventje was het stil, een paar mannen aan het werk en verder wat katten die de wacht hielden.


Gevonden voorwerpen. Ahhhh, dat beertje. En die aap.
Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more