Skip to main content

Oktoberdagen


Met oktober is ook het dikkevestenweer gekomen. Heerlijk! Die frisse lucht is zo lekker.


Frambozen tieren welig. (vind ik zo'n mooie uitdrukking welig tieren).


De Hollandse luchten in oktober. Je zou er Oudhollandse meester van worden.


En dat terwijl de tuin nog volop in bloei staat.


Zondagochtend liep ik een uurtje hard, terwijl het die dag enorm regende had ik mazzel, wel wat spetters, maar vooral heerlijk gelopen!

Ik nostalgeer een beetje bij oude foto's. Is dat een werkwoord? Nostalgeren? Bij deze heb ik het uitgevonden. Past ook perfect bij dit seizoen. Terugkijken en een beetje mijmeren.


Wat waren ze lief, bol en schattig.


Tsja, de dagen verglijden voor je het weet.


De schaduwen deden een dans op de muur. Daar kan ik dan zo een tijdje naar zitten kijken.


Het water is weer wat helderder.


Ja hoor, de herfst is echt daar!


Weer eens lekker hapje eten in Edam.


Het water is eigenlijk nog best te doen (maar zwemmen heb ik niet meer gedurfd).


Roze wereld voor een lieveheersbeestje.


Etentje in Amsterdam. Wat blijft dat toch een heerlijke stad!


Gladiolen. Ook herfst.


Wow, die luchten!En daar gaat de zon toch weer op!


Steeds later, het schemert nog als Lotte de deur uitfietst.... Brrr.


Voor het eerst hebben we walnoten in de bomen die we een jaar of 7 geleden hebben geplant! Wat leuk!!!De laatste witte Annabellen, de meeste zijn al in sepiaherfsttinten.


Schaduwspel op de trap.


Zie je dat maantje? Goed zoeken.


Dierendag.


Appels geplukt voor verse appelmoes. Jummie.


Met dit soort foto's sta ik versteld van de kwaliteit die uit zo'n telefoontje kan komen.


Weer een handje frambozen oogsten.


Ochtendzon in de polder. Ik kijk ernaar en ben gelukkig.


Comments

Jolanda said…
Een jaar of 7 geplant..
En ik weet nog dat jullie daar gingen wonen! Wat vliegt de tijd! Bijzonder om te ontdekken dat ik je al zo lang volg en 'ken'.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …