Skip to main content

Hoe start je de week?


Maandagmorgen. Echt zo'n morgen waarbij mijn hoofd vaak vol zit van alle dingen die ik deze week wil doen. Zeker in de laatste week voor de herfstvakantie is het druk. Niet alleen met werk, waar veel gebeurt momenteel, ook de belastingaangifte en de BTW moeten gedaan. Ik wil een cadeautje regelen, een restaurant reserveren, moet nog een abonnement opzeggen, de tandarts regelen, de wassen doen, voor de vakantie dingen voorbereiden. Ga zo maar door. Het zijn allemaal maar kleine dingen en het is ongelofelijk luxe dat ik tijdens een werkdag van alles tussendoor kan doen, maar zo aan het begin van de week voelt het wel eens alsof er een enorme vloedgolf op me af komt.
Onnodig, want ik plan mijn weken meestal prima en heb tijd genoeg om alles rustig te doen, maar zeg dat maar eens tegen je maandagochtendhoofd.

Daarom deed ik dit.


In plaats van gehaast naar mijn computer te gaan, trok ik mijn laarzen aan en liep de dijk op, net voor de zon opkwam. Het was prachtig.


Er hing mist over het land en ik wandelde rustig een rondje over het erf.


Wat is het leven dan opeens heerlijk overzichtelijk. Het land, de koeien, de vogels in de lucht. Het geluid van een vliegtuig (en nog een en nog een). De wereld is helemaal zo slecht nog niet. Ver weg van het grote wereldnieuws is datgene wat dichtbij is niet zo complex.
Wat is de maandagmorgen mooi. Vooral deze. Vooral precies nu, nu de zon voorzichtig doorkomt.


Nog één keertje de dijk op. Nog heel even op mijn hurken kijken en luisteren.

Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Om half 9 zat ik volkomen tevreden, met veel energie en nog vol blije verwondering over deze start van de dag achter mijn computer. Aan de slag! Ik ga ervoor!
Comments

Anonymous said…
Dank, de dinsdag ochtend zo beginnen is ook heel fijn!!
Een stille meegenieter van je mooie foto's
Sylvie
Anonymous said…
Wat een prachtige foto's weer!

Groetjes,
Manon
Femke said…
Fijn dat de natuur onze stille kracht is...

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …