Skip to main content

Hoe start je de week?


Maandagmorgen. Echt zo'n morgen waarbij mijn hoofd vaak vol zit van alle dingen die ik deze week wil doen. Zeker in de laatste week voor de herfstvakantie is het druk. Niet alleen met werk, waar veel gebeurt momenteel, ook de belastingaangifte en de BTW moeten gedaan. Ik wil een cadeautje regelen, een restaurant reserveren, moet nog een abonnement opzeggen, de tandarts regelen, de wassen doen, voor de vakantie dingen voorbereiden. Ga zo maar door. Het zijn allemaal maar kleine dingen en het is ongelofelijk luxe dat ik tijdens een werkdag van alles tussendoor kan doen, maar zo aan het begin van de week voelt het wel eens alsof er een enorme vloedgolf op me af komt.
Onnodig, want ik plan mijn weken meestal prima en heb tijd genoeg om alles rustig te doen, maar zeg dat maar eens tegen je maandagochtendhoofd.

Daarom deed ik dit.


In plaats van gehaast naar mijn computer te gaan, trok ik mijn laarzen aan en liep de dijk op, net voor de zon opkwam. Het was prachtig.


Er hing mist over het land en ik wandelde rustig een rondje over het erf.


Wat is het leven dan opeens heerlijk overzichtelijk. Het land, de koeien, de vogels in de lucht. Het geluid van een vliegtuig (en nog een en nog een). De wereld is helemaal zo slecht nog niet. Ver weg van het grote wereldnieuws is datgene wat dichtbij is niet zo complex.
Wat is de maandagmorgen mooi. Vooral deze. Vooral precies nu, nu de zon voorzichtig doorkomt.


Nog één keertje de dijk op. Nog heel even op mijn hurken kijken en luisteren.

Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Om half 9 zat ik volkomen tevreden, met veel energie en nog vol blije verwondering over deze start van de dag achter mijn computer. Aan de slag! Ik ga ervoor!
Comments

Anonymous said…
Dank, de dinsdag ochtend zo beginnen is ook heel fijn!!
Een stille meegenieter van je mooie foto's
Sylvie
Anonymous said…
Wat een prachtige foto's weer!

Groetjes,
Manon
Femke said…
Fijn dat de natuur onze stille kracht is...

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more