Skip to main content

Hoe start je de week?


Maandagmorgen. Echt zo'n morgen waarbij mijn hoofd vaak vol zit van alle dingen die ik deze week wil doen. Zeker in de laatste week voor de herfstvakantie is het druk. Niet alleen met werk, waar veel gebeurt momenteel, ook de belastingaangifte en de BTW moeten gedaan. Ik wil een cadeautje regelen, een restaurant reserveren, moet nog een abonnement opzeggen, de tandarts regelen, de wassen doen, voor de vakantie dingen voorbereiden. Ga zo maar door. Het zijn allemaal maar kleine dingen en het is ongelofelijk luxe dat ik tijdens een werkdag van alles tussendoor kan doen, maar zo aan het begin van de week voelt het wel eens alsof er een enorme vloedgolf op me af komt.
Onnodig, want ik plan mijn weken meestal prima en heb tijd genoeg om alles rustig te doen, maar zeg dat maar eens tegen je maandagochtendhoofd.

Daarom deed ik dit.


In plaats van gehaast naar mijn computer te gaan, trok ik mijn laarzen aan en liep de dijk op, net voor de zon opkwam. Het was prachtig.


Er hing mist over het land en ik wandelde rustig een rondje over het erf.


Wat is het leven dan opeens heerlijk overzichtelijk. Het land, de koeien, de vogels in de lucht. Het geluid van een vliegtuig (en nog een en nog een). De wereld is helemaal zo slecht nog niet. Ver weg van het grote wereldnieuws is datgene wat dichtbij is niet zo complex.
Wat is de maandagmorgen mooi. Vooral deze. Vooral precies nu, nu de zon voorzichtig doorkomt.


Nog één keertje de dijk op. Nog heel even op mijn hurken kijken en luisteren.

Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Om half 9 zat ik volkomen tevreden, met veel energie en nog vol blije verwondering over deze start van de dag achter mijn computer. Aan de slag! Ik ga ervoor!
Comments

Anonymous said…
Dank, de dinsdag ochtend zo beginnen is ook heel fijn!!
Een stille meegenieter van je mooie foto's
Sylvie
Anonymous said…
Wat een prachtige foto's weer!

Groetjes,
Manon
Femke said…
Fijn dat de natuur onze stille kracht is...

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more