Skip to main content

Sport recap augustus

Tweederde van het jaar zit er al weer op. Augustus is weer voorbij. Een fijne sportmaand, waarin ik heel veel verschillende dingen heb gedaan... In de vakantie in Frankrijk heb ik eigenlijk vooral uitgerust. Niet hardlopen enzo. Al waren we wel actief met wandelen, canyoning, etc.

Laten we het eens op een rijtje zetten:
Totaal augustus: 38 uur, 20 minuten
Dat brengt het jaartotaal op 253 uur sporten, na 244 dagen. Tot nu toe gaat dat dus heel goed, dat uurtje per dag actief zijn. Wat leuk!

Hardlopen: 52,8km, 6.25 uur


Hardlopen deed ik pas weer in de tweede helft van augustus. Door de omstandigheden waren juni en juli ook rustige hardloopmaanden en de eerste twee weken van augustus liep ik zelfs helemaal niet. 

Tijd om daar weer verandering in te brengen. Pas toen ik weer lekker bezig was, merkte ik hoe ik het gemist had. Als je een tijdje rustig en weinig loopt, gaat dat toch ook ten koste van snelheid en hardloopconditie. Bij mij in ieder geval wel. Er zijn zat mensen die na een tijdje niet lopen het zo weer oppakken, maar bij mij is het toch wel weer aanpoten. Geeft niets, is ook leuk, want je merkt ook meteen verbetering. 

Ik liep 8x in totaal, 52,8 km. Net weer wat meer dan de vorige maand. Jeuj!


Wandelen: 84 km, 17 uur

Augustus was een echte wandelmaand. Tijdens de vakantie natuurlijk, maar ook thuis. Ik zeg het steeds opnieuw: wandelen is zo fijn!

Volgens mijn UP zette ik in augustus mijn 5.000.000e stap (sinds april 2015). 
340108 stappen registreerde mijn UP in augustus. En dat klopt ook nog eens niet helemaal, want ik heb 'm een aantal dagen waarin ik vooral in bikini liep niet omgedaan, terwijl ik toen toch wel stappen zetteZwemmen: 1,3km in 1 stuk

Mijn zwemdoel voor dit jaar was om vanaf het zwembad naar huis te zwemmen. Ik smokkelde een beetje en deed 't vanaf de andere kant, maar ik zwom wel 1300 meter langs de dijk naar huis. Dat was echt heel erg leuk! 

 

Yoga: 226 minuten, 15x

Ook yoga pakte ik weer op. Na de lange autorit op de terugweg van de vakantie voelde ik me zo stijf, ik had zin om weer iedere dag te beginnen met yoga. Helemaal iedere dag dat lukt me niet hoor, maar toch wel zo'n 5-6 keer per week Het stelt niet heel veel voor 10-20 minuutjes, maar het is zo'n fijne manier om de dag te beginnen. Ook merk ik dat de stijfheid weg is, mijn rug en nek soepeler voelen, ik weer leniger ben en gewoon lekker in mijn vel zit. Lang leve yoga!

De rest: canyoning, longboarden, pilates
Om het nog ietsje afwisselender te maken deze maand, ging ik ook nog canyoning doen. (het vliegen heb ik als sport trouwens niet eens meegeteld), longboarde ik door het dorp en deed ik een lesje pilates.

Al met al een fijne maand! Op naar september, met weer koelere dagen en beter hardloopweer. Kijken of ik de komende maand meer hardloopkilometers ga maken.....

Comments

Anonymous said…
Goed bezig... Ik geniet zo van je blogjes en je vrolijke positive kijk op de wereld.. Ik zit in de overtocht, hahahaha de menopauze en ben soms een beetje depri, maar al snel voel ik me beter door jou prachtige foto's op de simpele dingen in en om het huis.. Geweldig....... Dank je wel..
Anonymous said…
������

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more