Skip to main content

Sport recap augustus

Tweederde van het jaar zit er al weer op. Augustus is weer voorbij. Een fijne sportmaand, waarin ik heel veel verschillende dingen heb gedaan... In de vakantie in Frankrijk heb ik eigenlijk vooral uitgerust. Niet hardlopen enzo. Al waren we wel actief met wandelen, canyoning, etc.

Laten we het eens op een rijtje zetten:
Totaal augustus: 38 uur, 20 minuten
Dat brengt het jaartotaal op 253 uur sporten, na 244 dagen. Tot nu toe gaat dat dus heel goed, dat uurtje per dag actief zijn. Wat leuk!

Hardlopen: 52,8km, 6.25 uur


Hardlopen deed ik pas weer in de tweede helft van augustus. Door de omstandigheden waren juni en juli ook rustige hardloopmaanden en de eerste twee weken van augustus liep ik zelfs helemaal niet. 

Tijd om daar weer verandering in te brengen. Pas toen ik weer lekker bezig was, merkte ik hoe ik het gemist had. Als je een tijdje rustig en weinig loopt, gaat dat toch ook ten koste van snelheid en hardloopconditie. Bij mij in ieder geval wel. Er zijn zat mensen die na een tijdje niet lopen het zo weer oppakken, maar bij mij is het toch wel weer aanpoten. Geeft niets, is ook leuk, want je merkt ook meteen verbetering. 

Ik liep 8x in totaal, 52,8 km. Net weer wat meer dan de vorige maand. Jeuj!


Wandelen: 84 km, 17 uur

Augustus was een echte wandelmaand. Tijdens de vakantie natuurlijk, maar ook thuis. Ik zeg het steeds opnieuw: wandelen is zo fijn!

Volgens mijn UP zette ik in augustus mijn 5.000.000e stap (sinds april 2015). 
340108 stappen registreerde mijn UP in augustus. En dat klopt ook nog eens niet helemaal, want ik heb 'm een aantal dagen waarin ik vooral in bikini liep niet omgedaan, terwijl ik toen toch wel stappen zetteZwemmen: 1,3km in 1 stuk

Mijn zwemdoel voor dit jaar was om vanaf het zwembad naar huis te zwemmen. Ik smokkelde een beetje en deed 't vanaf de andere kant, maar ik zwom wel 1300 meter langs de dijk naar huis. Dat was echt heel erg leuk! 

 

Yoga: 226 minuten, 15x

Ook yoga pakte ik weer op. Na de lange autorit op de terugweg van de vakantie voelde ik me zo stijf, ik had zin om weer iedere dag te beginnen met yoga. Helemaal iedere dag dat lukt me niet hoor, maar toch wel zo'n 5-6 keer per week Het stelt niet heel veel voor 10-20 minuutjes, maar het is zo'n fijne manier om de dag te beginnen. Ook merk ik dat de stijfheid weg is, mijn rug en nek soepeler voelen, ik weer leniger ben en gewoon lekker in mijn vel zit. Lang leve yoga!

De rest: canyoning, longboarden, pilates
Om het nog ietsje afwisselender te maken deze maand, ging ik ook nog canyoning doen. (het vliegen heb ik als sport trouwens niet eens meegeteld), longboarde ik door het dorp en deed ik een lesje pilates.

Al met al een fijne maand! Op naar september, met weer koelere dagen en beter hardloopweer. Kijken of ik de komende maand meer hardloopkilometers ga maken.....

Comments

Anonymous said…
Goed bezig... Ik geniet zo van je blogjes en je vrolijke positive kijk op de wereld.. Ik zit in de overtocht, hahahaha de menopauze en ben soms een beetje depri, maar al snel voel ik me beter door jou prachtige foto's op de simpele dingen in en om het huis.. Geweldig....... Dank je wel..
Anonymous said…
������

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more