Skip to main content

Sport recap augustus

Tweederde van het jaar zit er al weer op. Augustus is weer voorbij. Een fijne sportmaand, waarin ik heel veel verschillende dingen heb gedaan... In de vakantie in Frankrijk heb ik eigenlijk vooral uitgerust. Niet hardlopen enzo. Al waren we wel actief met wandelen, canyoning, etc.

Laten we het eens op een rijtje zetten:
Totaal augustus: 38 uur, 20 minuten
Dat brengt het jaartotaal op 253 uur sporten, na 244 dagen. Tot nu toe gaat dat dus heel goed, dat uurtje per dag actief zijn. Wat leuk!

Hardlopen: 52,8km, 6.25 uur


Hardlopen deed ik pas weer in de tweede helft van augustus. Door de omstandigheden waren juni en juli ook rustige hardloopmaanden en de eerste twee weken van augustus liep ik zelfs helemaal niet. 

Tijd om daar weer verandering in te brengen. Pas toen ik weer lekker bezig was, merkte ik hoe ik het gemist had. Als je een tijdje rustig en weinig loopt, gaat dat toch ook ten koste van snelheid en hardloopconditie. Bij mij in ieder geval wel. Er zijn zat mensen die na een tijdje niet lopen het zo weer oppakken, maar bij mij is het toch wel weer aanpoten. Geeft niets, is ook leuk, want je merkt ook meteen verbetering. 

Ik liep 8x in totaal, 52,8 km. Net weer wat meer dan de vorige maand. Jeuj!


Wandelen: 84 km, 17 uur

Augustus was een echte wandelmaand. Tijdens de vakantie natuurlijk, maar ook thuis. Ik zeg het steeds opnieuw: wandelen is zo fijn!

Volgens mijn UP zette ik in augustus mijn 5.000.000e stap (sinds april 2015). 
340108 stappen registreerde mijn UP in augustus. En dat klopt ook nog eens niet helemaal, want ik heb 'm een aantal dagen waarin ik vooral in bikini liep niet omgedaan, terwijl ik toen toch wel stappen zetteZwemmen: 1,3km in 1 stuk

Mijn zwemdoel voor dit jaar was om vanaf het zwembad naar huis te zwemmen. Ik smokkelde een beetje en deed 't vanaf de andere kant, maar ik zwom wel 1300 meter langs de dijk naar huis. Dat was echt heel erg leuk! 

 

Yoga: 226 minuten, 15x

Ook yoga pakte ik weer op. Na de lange autorit op de terugweg van de vakantie voelde ik me zo stijf, ik had zin om weer iedere dag te beginnen met yoga. Helemaal iedere dag dat lukt me niet hoor, maar toch wel zo'n 5-6 keer per week Het stelt niet heel veel voor 10-20 minuutjes, maar het is zo'n fijne manier om de dag te beginnen. Ook merk ik dat de stijfheid weg is, mijn rug en nek soepeler voelen, ik weer leniger ben en gewoon lekker in mijn vel zit. Lang leve yoga!

De rest: canyoning, longboarden, pilates
Om het nog ietsje afwisselender te maken deze maand, ging ik ook nog canyoning doen. (het vliegen heb ik als sport trouwens niet eens meegeteld), longboarde ik door het dorp en deed ik een lesje pilates.

Al met al een fijne maand! Op naar september, met weer koelere dagen en beter hardloopweer. Kijken of ik de komende maand meer hardloopkilometers ga maken.....

Comments

Anonymous said…
Goed bezig... Ik geniet zo van je blogjes en je vrolijke positive kijk op de wereld.. Ik zit in de overtocht, hahahaha de menopauze en ben soms een beetje depri, maar al snel voel ik me beter door jou prachtige foto's op de simpele dingen in en om het huis.. Geweldig....... Dank je wel..
Anonymous said…
������

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …