Ook in het weekend: aan de klus

Laatst had Lotte een leuk idee: ze wilde een van de muren van haar kamer schilderen. Het turquoise was ze intussen wel zat, ondanks dat we haar kamer in het begin van het jaar een make over hadden gegeven. In de muur hadden we toen geen zin, maar nu vond ze het toch tijd voor wat anders. 

Lotte lijkt echter op mij, veel plannen maken, maar echt heel daadkrachtig in de directe uitvoering zijn we niet. 'dat gaan we binnenkort eens doen', hadden we al een tijdje in ons hoofd.

We hadden Isa nodig om echt op gang te komen. Voor Isa's kamer waren we voor ze naar de brugklas ging ook al samen bezig geweest. Een groot bureau hadden we in elkaar gefabriekt, maar eerlijk is eerlijk, erg mooi was dit niet geworden. Met poten van de Ikea en lange stukken mdf hadden we een L-vormig bureau gemaakt, maar dit was een beetje doorgezakt en liep niet mooi over in de hoek. 
Ook Isa was haar muur zat, net als de roze metallic kastdeurtjes, die ze al vanaf het de verhuizing had. Isa lijkt meer op Joost, niet alleen bedenken, maar ook direct inplannen en aan de gang. Ook had ze allemaal argumenten over waarom ze ook een make up kast nodig had (nu ligt alles op de strijkplank, in de badkamer, en eigenlijk overal slingerend in huis), haar 'dan kan ik alles tenminste netjes opruimen en me in mijn eigen kamer opmaken' klonk als muziek in de oren.


En zo gingen we deze zondag met zijn drietjes in de oude pick up naar de Ikea. Ik voelde me reuze stoer! Een hele rondgang, allemaal spullen gekocht, lekkere lunch gegeten.


Gezelligheid!


Hup naar de Praxis, waar we elkaar afwisselden om verf uit te zoeken en af te rekenen. Iemand moest de auto bewaken natuurlijk.


Thuis had ik het eigenlijk al wel een beetje gezien, een paar uur in de warmte door de Ikea sjouwen is op zich al pittig genoeg. Maar de meisjes wilden doorpakken en dus gingen we aan de slag. Afplakken, verf roeren, en schilderen maar....


(bovenstaande foto geeft aan hoe ik me ongeveer voelde, niet meer helemaal scherp ;))


Een prachtige regenboog vergezelde ons en druk waren we aan de slag. Sjouwen met boeken en de boekenkast vanuit Lottes kamer naar de logeerkamer. Daar het kapotte stapelbed demonteren en opruimen. Zooi wegbergen, opruimen, stofzuigen, de meiden met schilderen helpen, En we schoten echt op.

Maar zoals dat meestal gaat: aan het einde van de verf en onze energie, was de muur wel vrijwel goed na 3 keer verven, maar nog steeds niet helemaal gedekt. De kwast viel op de grond toen ik ging opruimen en ik had het helemaal gehad. Het leek wel alsof er een explosie was geweest.

De volgende ochtend zag ik het wel weer wat positiever in. Joost zou de muur nog een extra laagje geven, het bureau was prachtig, de kastjes ook heel mooi en die donkere muren vond ik echt super stijlvol staan in de verder lichte kamers.


De meiden trokken al hun kleren uit de kasten en maakten stapels: te klein, niet goed meer, niet leuk meer etc.Lotte had intussen andere prioriteiten, die ging op kamp, en lag te skypen om de bonte avond voor te bereiden.


Isa pakte wat verder door. Een enorme stapel met 'niet goed, maar misschien nog wel voor Lotte' en op de kastjes wat minder stapels met kleren die nog wel pasten.
Ik maakte het bed vast op, met leuke kussens en hopelijk wordt het project dit weekend voltooid. We moeten het make up kastje nog in elkaar schroeven en de spiegel met lampjes installeren.  De meisjes moeten nog opruimen en schoonmaken. Het project is nog in volle gang.


Wordt vervolgd dus!

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu