Skip to main content

Endless summer


Hij gaat maar door de zomer. Geniet je mee?


De katten liggen gevloerd in de schaduw.


Chillen in de hangmat.


Koffie met uitzicht.


Ik zou ze wel willen knuffelen, zo pluizig en zacht.


Stil van. Steeds weer.


Teken van september:


Nog steeds iedere schooldag: een verse shake voor het hele gezin.


Sammy zwaait Lotte uit.


Flying.


Joekels van frambozen, zelf geplukt.
Lifegoals.

Lotte vertelde dat ze uit school wel 2 uur en 26 minuten extra had gefietst (naast de 26km die ze standaard fietst, insert van trotse moeder). Waarvan twee uur gelachen.


Even kijken hoe het met mijn tempo zit. Rustig starten en steeds ietsje harder. En dat ging! Pfoeeee. Hard gewerkt! (en zo blij met mijn nieuwe Garmin, ik vind ze zo leuk de grafiekjes en cijfertjes....)


Comments

Anonymous said…
Goeiemorgen! Ik ken je niet, jij mij niet en ik ben per toeval op je blog terechtgekomen. En ik heb er zoveel aan! Herkenning, maar ik leer van je hoe je kunt genieten van kleine dingen. Heb een spreuk van je mijn lijfspreuk gemaakt en zie steeds meer mooie dingen in de natuur. Sta er meer voor open ofzo, ik weet het niet.
Terwijl het gewoon goed met me gaat he; het zijn mooie extra's die het allemaal nog mooier maken dan het al is :-)
Dank je! Groetjes, Ernie
Ik zit ook al geruime tijd te twijfelen over een Garmin, maar vind ze zo duur. Welk type heb jij? Heb jij een losse hartslagmeter?
Ik loop nu nog met mijn telefoon, maar stap misschien over naar een iPhone 6+ en die is wat lastiger meenemen (groter). Vandaar dat een Garmin horloge mij wat handiger lijkt.
jojoco said…
Hai Conny,

Ik heb de Garmin 235. Inderdaad een flinke uitgave, maar ik vind het toch wel heel leuk en weet ook dat het geen eendagsvlieg is, na bijna tien jaar lang zo'n drie keer per week te hardlopen.
Deze meet je hartslag via je pols en dat vind ik echt heel erg fijn!
Ik heb mijn telefoon er trouwens nog steeds bij, voor je weet maar nooit wat er onderweg gebeurt en de muziek...

@Ernie, dank je wel, wat leuk dat je me dat laat weten! En hoe goed het ook met mensen gaat, in de natuur en de kleine dingen van het leven is altijd wel iets moois te vinden voor wat extra glans.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more