Skip to main content

Endless summer


Hij gaat maar door de zomer. Geniet je mee?


De katten liggen gevloerd in de schaduw.


Chillen in de hangmat.


Koffie met uitzicht.


Ik zou ze wel willen knuffelen, zo pluizig en zacht.


Stil van. Steeds weer.


Teken van september:


Nog steeds iedere schooldag: een verse shake voor het hele gezin.


Sammy zwaait Lotte uit.


Flying.


Joekels van frambozen, zelf geplukt.
Lifegoals.

Lotte vertelde dat ze uit school wel 2 uur en 26 minuten extra had gefietst (naast de 26km die ze standaard fietst, insert van trotse moeder). Waarvan twee uur gelachen.


Even kijken hoe het met mijn tempo zit. Rustig starten en steeds ietsje harder. En dat ging! Pfoeeee. Hard gewerkt! (en zo blij met mijn nieuwe Garmin, ik vind ze zo leuk de grafiekjes en cijfertjes....)


Comments

Anonymous said…
Goeiemorgen! Ik ken je niet, jij mij niet en ik ben per toeval op je blog terechtgekomen. En ik heb er zoveel aan! Herkenning, maar ik leer van je hoe je kunt genieten van kleine dingen. Heb een spreuk van je mijn lijfspreuk gemaakt en zie steeds meer mooie dingen in de natuur. Sta er meer voor open ofzo, ik weet het niet.
Terwijl het gewoon goed met me gaat he; het zijn mooie extra's die het allemaal nog mooier maken dan het al is :-)
Dank je! Groetjes, Ernie
Ik zit ook al geruime tijd te twijfelen over een Garmin, maar vind ze zo duur. Welk type heb jij? Heb jij een losse hartslagmeter?
Ik loop nu nog met mijn telefoon, maar stap misschien over naar een iPhone 6+ en die is wat lastiger meenemen (groter). Vandaar dat een Garmin horloge mij wat handiger lijkt.
jojoco said…
Hai Conny,

Ik heb de Garmin 235. Inderdaad een flinke uitgave, maar ik vind het toch wel heel leuk en weet ook dat het geen eendagsvlieg is, na bijna tien jaar lang zo'n drie keer per week te hardlopen.
Deze meet je hartslag via je pols en dat vind ik echt heel erg fijn!
Ik heb mijn telefoon er trouwens nog steeds bij, voor je weet maar nooit wat er onderweg gebeurt en de muziek...

@Ernie, dank je wel, wat leuk dat je me dat laat weten! En hoe goed het ook met mensen gaat, in de natuur en de kleine dingen van het leven is altijd wel iets moois te vinden voor wat extra glans.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …