Skip to main content

Een keek door de week


Even bladeren door de foto's op mijn telefoon. Steeds dezelfde beelden komen terug, de zon, de mooie luchten, de tuin. Het zijn dingen die me keer op keer weer doen verwonderen.


Juist de herhaling van de dingen geeft ze extra glans. De dijk, die daar al eeuwen ligt en die zo mooi door het land heen slingert. Iedere ochtend beklim ik 'm en kijk ik uit over het water.


De kippies die lekker scharrelen in de tuin.


Gewekt door het zonnetje. Goedemorgen!


Na de Damloop by night was ik de volgende dag toeschouwer bij de 'echte' Damloop. Wat een bikkels liepen er in de hitte. Ik moedigde mijn zusje aan die 'm voor het eerst liep in een geweldige tijd van 1.40! Respect!
De maandag startte ik met een ochtendwandelingetje. Zo'n fijne manier om de week te beginnen, met een rondje polder.


Wat is het helder, je kunt de flats van Lelystad zien liggen! (gewoon met mijn telefoon gemaakt, net als alle foto's van deze log).


Die stralen van de zon. Ik had ze gemist, die echte Hollandse wolkenluchten.


Zwemmen is er al eventjes niet van gekomen, na vorige woensdag. Maar het strandje is opeens ook extreem vies.


De dijk zelf ligt er echter stralend bij.


Dat zonlicht door die pluimen, alsof ze licht geven.


De volgende dag was het water weer een stuk helderder.


Tijd voor een nieuw paspoort. Weer een paar jaar ouder.... Met serieuze boevenblik.


Deze dag eindigde met een gouden randje.


Ontbijtje.


En daar is weer een keer een ochtendzon.


En nog maar eens de dijk. Geeft niets als je nu gaat gapen hoor...De kat is er ook bij in slaap gevallen.


Zie je die zwanen net in die gele baan vliegen?


Polderweg.Nog even inzoomen op de viezigheid. Stinkende drap van wier dat aan het vergaan is. En een hele schuimkraag. Zo zie ik het eigenlijk nooit hier.


De meisjes komen terug van school en hadden het laatste stuk samen gefietst. Weer 26km op hun teller.


Niets meer te wensen over....


Comments

Sil said…
Ik gaap niet hoor, ik geniet! :-)
Dank je wel voor het delen!

En wat heerlijk: niks meer te wensen :-) Dan ben je een gezegend mens!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more