Skip to main content

Een keek door de week


Even bladeren door de foto's op mijn telefoon. Steeds dezelfde beelden komen terug, de zon, de mooie luchten, de tuin. Het zijn dingen die me keer op keer weer doen verwonderen.


Juist de herhaling van de dingen geeft ze extra glans. De dijk, die daar al eeuwen ligt en die zo mooi door het land heen slingert. Iedere ochtend beklim ik 'm en kijk ik uit over het water.


De kippies die lekker scharrelen in de tuin.


Gewekt door het zonnetje. Goedemorgen!


Na de Damloop by night was ik de volgende dag toeschouwer bij de 'echte' Damloop. Wat een bikkels liepen er in de hitte. Ik moedigde mijn zusje aan die 'm voor het eerst liep in een geweldige tijd van 1.40! Respect!
De maandag startte ik met een ochtendwandelingetje. Zo'n fijne manier om de week te beginnen, met een rondje polder.


Wat is het helder, je kunt de flats van Lelystad zien liggen! (gewoon met mijn telefoon gemaakt, net als alle foto's van deze log).


Die stralen van de zon. Ik had ze gemist, die echte Hollandse wolkenluchten.


Zwemmen is er al eventjes niet van gekomen, na vorige woensdag. Maar het strandje is opeens ook extreem vies.


De dijk zelf ligt er echter stralend bij.


Dat zonlicht door die pluimen, alsof ze licht geven.


De volgende dag was het water weer een stuk helderder.


Tijd voor een nieuw paspoort. Weer een paar jaar ouder.... Met serieuze boevenblik.


Deze dag eindigde met een gouden randje.


Ontbijtje.


En daar is weer een keer een ochtendzon.


En nog maar eens de dijk. Geeft niets als je nu gaat gapen hoor...De kat is er ook bij in slaap gevallen.


Zie je die zwanen net in die gele baan vliegen?


Polderweg.Nog even inzoomen op de viezigheid. Stinkende drap van wier dat aan het vergaan is. En een hele schuimkraag. Zo zie ik het eigenlijk nooit hier.


De meisjes komen terug van school en hadden het laatste stuk samen gefietst. Weer 26km op hun teller.


Niets meer te wensen over....


Comments

Sil said…
Ik gaap niet hoor, ik geniet! :-)
Dank je wel voor het delen!

En wat heerlijk: niks meer te wensen :-) Dan ben je een gezegend mens!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …