Skip to main content

De laatste hete dagenDe laatste hete zomerdagen van het jaar. 

Waar ik normaal gesproken zo blij ben met iedere zomerse dag na de zomervakantie, voelde ik me zo langzamerhand een beetje een verwend kind dat op een druk verjaardagsfeestje bij het zoveelste cadeau onverschillig opkijkt en nog net dank je wel eruit weet te persen. 

Weer een mooie dag, oh, leuk hoor.....

Ik ben ook gewoon niet zo goed met de warmte. Boven de 23 graden stijgt het al snel naar mijn hoofd, dat maakt het lastig als je ook nog iets wil 'doen' op een dag. Eén dagje luieren is zalig, maar ik merk dat ik er een beetje ongedurig van word als het te lang zo warm is.

Maar ik spreek mezelf streng toe hoor. Niet zo zeuren. Genieten van deze mooie nazomer! En dat doe ik dan toch ook wel volop. Gewoon extra vroeg op pad voor het hardlooprondje. 


De zon zien opkomen tijdens een renrondje is toch weer zo'n ervaring waar je de hele dag van nagloeit.


De druppels staan op mijn gezicht van het lopen in de warmte.


Het werk gaat ook gewoon door, op pad. Met voor het eerst sinds tijden weer hakken aan een hele dag. In het voorjaar zwikte ik door mijn enkel en ik dacht dat het weer helemaal hersteld was, maar zo'n dag op hakken was toch teveel. Miepmiep.


Even uitrusten van het harde werken. Het is tropenrooster voor de meisjes. Extra vroeg beginnen, maar lesuren van een half uurtje, dus op tijd weer klaar. Dat betekent wel dat Lotte in de les geen tijd heeft om haar huiswerk af te krijgen en thuis nog best veel moet doen.


Dat doet ze dan ook dapper.


Heeej! Mijn shirt voor zaterdag is aangekomen. Ik ga weer eens meedoen met een hardloopwedstrijd, na twee jaar daar geen zin in te hebben. De Damloop by night. Heel veel zin in!


Weer zo'n stralende ochtend.Ik kocht nog nieuwe lichtjes voor in de tuin. Daar word ik zo blij van.En daar zitten ze weer, die meisjes, dapper aan het leren.Onderweg, de zon zien opkomen op weg naar mijn werk.


Deze dame had het ook wel gehad met de hitte. Ze had een duik in de sloot genomen, maar kwam er niet meer uit. Briesend sjokte ze onze sloot heen en weer.


Gelukkig kwam de boer haar na een belletje van mij redden.


Een duik na het werk. Hollandse piramides.


De tuin is ook in de war. De lupines bloeien gewoon een tweede keer!


Bootje varen.


Als ik de meiden uitzwaai 's morgens, is de zon nog niet eens op.


 Miljoenen vliegjes langs de dijk. Hier gevangen in een web.


En nog weer een cadeautje aan het einde van de dag.


Als het overdag zo warm is (op mijn kantoor is het dik boven de 30 graden) is het 's avonds extra genieten in de tuin waar het dan een beetje afkoelt.


Het kipje is broeds en zit de hele dag tussen de aardbeitjes. Ik til haar er een paar keer per dag af om haar naar het voer en water te brengen en heb ook al een parasol gemaakt zodat ze op het heetst van de dag in de schaduw zit.


Goed nieuws: de dijk hoeft niet onnodig versterkt te worden met een oeverdijk. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar uiteindelijk werd er geluisterd naar de betrokken bewoners langs de dijk en wordt er alleen versterkt waar het nodig is. Ik ben er erg blij mee. Het is een uniek stuk natuur en ik zou het zonde vinden als alle zwemstrandjes verloren zouden gaan. Daarbij is het natuurlijk ook verspilling van belastinggeld, dat kan veel beter gebruikt worden.


Weekend!!!


Hapje eten met Francine in Edam. Klein wandelingetje vooraf na een dag achter mijn computer. Wat is Edam toch mooi.Comments

Anni said…
Succes bij de damloop!! Ik vond het vorig jaar super! Groetjes Joyce
Anni said…
Succes bij de damloop!! Ik vond het vorig jaar super! Groetjes Joyce

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more