Skip to main content

De laatste dagen van augustus


De laatste dagen van augustus bevatten een paar zentestjes. Dat je niet denkt dat hier alles altijd van een leien dakje loopt. Zo hadden we vier dagen stroomstoring in de woonkamer. Had Joost met zijn auto de wasmachine afvoer kapot gereden; net toen Isa van ponykamp kwam met bergen vieze was. Ontdekte ik dat ik weliswaar veel aandacht aan de voortuin had besteed, maar dat de rest van de tuin intussen overwoekerd was. En toen ging Lottes nieuwe fiets ook kapot bij de eerste testrit en -erger nog- na reparatie nog een keer op de eerste schooldag. Het risico van een tweedehandsfiets.


Het grappige is dat ik kennelijk in de zomer zoveel zen had opgebouwd dat 't me allemaal maar weinig uit mijn evenwicht bracht. Ik kon er wel om lachen eigenlijk en alles loste zich ook weer op. Een goede om voor mezelf te onthouden bij een volgende zentest, als ik wat meer geneigd ben om in de stress te schieten: niet te serieus nemen het leven, aanpakken wat je kunt aanpakken en de rest wat tijd geven, dan komt 't vanzelf wel weer goed.


De eerste schoolweek diende zich aan. Voor mij een mijlpaal, met Lotte die voor het eerst naar de brugklas gaat en Isa die al naar vier Havo gaat. Mijn hemel. Kan iemand de tijd stoppen?


Maar zo gaat dat in het leven. Alles groeit maar door. Net als in de tuin.


Genieten van de mooie bloemen.De ochtenden zijn prachtig.


Lotte en Juuls are taking over the house..... Sja, voor kaften heb je ruimte nodig :).


Zo mooi, die ochtenden waarin de druppeltjes op de bloemen staan.
Zie je hoe zwart het water is?


Daar staat haar fiets klaar. Stoer meisje. Haar school begint als enige om 8.10, dus ze kan niet meerijden met anderen die dezelfde kant op moeten. Gelukkig heeft ze het merendeel van de week het eerste uur vrij. En deze week was het zalig weer. Met 26km fietsen iedere dag hebben ze bovendien allebei ook al lekker wat sport te pakken.


Deze las ik uit. Het is kennelijk een thema voor me de laatste tijd. In dit boek gaat een moeder met haar vader en haar twee kinderen in een caravannetje dwars door Australie. Off line. Het houdt me erg bezig de laatste tijd en gek genoeg zie ik het opeens ook overal terug. In de Flow, in een film die ik zag, in dit boek. Je kunt je tijd maar 1x besteden op een dag en als je erop gaat letten dan is iedereen wel heel erg verkleefd met alle schermen. Tussenstand voor nu: ik ben regelmatig online. Iets te regelmatig zelfs, op dagen/uren waarop ik me sloom voel, betrap ik mezelf erop dat ik toch weer gedachteloos stomme youtubefilmpjes zit te kijken, en te veel door alle tijdlijnen scroll.
Maar! Jaja, deze week lukte het me ook iedere dag om echt bewust een tijd mijn telefoon weg te leggen en nog bewuster te zijn van de dingen die ik doe in een dag. Zoals dit boek uitlezen dus.


En de dag beginnen met een ochtendwandelingetje, in plaats van nu.nl door te lezen. Dit geeft een veel beter gevoel, wat ik de rest van de dag meeneem.


Dit blijf ik doen en was altijd al een momentje van bezinning. De dijk over en over het water kijken.


De bloem geeft bijna licht in de ochtendzon.


Maar aan alles voel ik dat de herfst in zicht is. Ook weer mooi hoor. September en oktober zijn van die mooie maanden, nu zie ik al dat prachtige gouden licht.


De zon kwam gewoon weer op.


Maar de kippen vonden dat ik mijn prioriteiten niet op een rijtje had. Wat nou eerst die stomme dijk op klimmen? Eten willen we. Kukelekuuuuu!


Ik zwaaide de kinderen uit. En ging aan het werk. Een geweldige werkweek was het ook. Met hernieuwde energie aan de gang.


Woensdag was voor hardlopen.


De avonden deden we gewoon of het nog vakantie was.


En zo rolden we langzaam augustus uit.

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more