Skip to main content

De laatste dagen van augustus


De laatste dagen van augustus bevatten een paar zentestjes. Dat je niet denkt dat hier alles altijd van een leien dakje loopt. Zo hadden we vier dagen stroomstoring in de woonkamer. Had Joost met zijn auto de wasmachine afvoer kapot gereden; net toen Isa van ponykamp kwam met bergen vieze was. Ontdekte ik dat ik weliswaar veel aandacht aan de voortuin had besteed, maar dat de rest van de tuin intussen overwoekerd was. En toen ging Lottes nieuwe fiets ook kapot bij de eerste testrit en -erger nog- na reparatie nog een keer op de eerste schooldag. Het risico van een tweedehandsfiets.


Het grappige is dat ik kennelijk in de zomer zoveel zen had opgebouwd dat 't me allemaal maar weinig uit mijn evenwicht bracht. Ik kon er wel om lachen eigenlijk en alles loste zich ook weer op. Een goede om voor mezelf te onthouden bij een volgende zentest, als ik wat meer geneigd ben om in de stress te schieten: niet te serieus nemen het leven, aanpakken wat je kunt aanpakken en de rest wat tijd geven, dan komt 't vanzelf wel weer goed.


De eerste schoolweek diende zich aan. Voor mij een mijlpaal, met Lotte die voor het eerst naar de brugklas gaat en Isa die al naar vier Havo gaat. Mijn hemel. Kan iemand de tijd stoppen?


Maar zo gaat dat in het leven. Alles groeit maar door. Net als in de tuin.


Genieten van de mooie bloemen.De ochtenden zijn prachtig.


Lotte en Juuls are taking over the house..... Sja, voor kaften heb je ruimte nodig :).


Zo mooi, die ochtenden waarin de druppeltjes op de bloemen staan.
Zie je hoe zwart het water is?


Daar staat haar fiets klaar. Stoer meisje. Haar school begint als enige om 8.10, dus ze kan niet meerijden met anderen die dezelfde kant op moeten. Gelukkig heeft ze het merendeel van de week het eerste uur vrij. En deze week was het zalig weer. Met 26km fietsen iedere dag hebben ze bovendien allebei ook al lekker wat sport te pakken.


Deze las ik uit. Het is kennelijk een thema voor me de laatste tijd. In dit boek gaat een moeder met haar vader en haar twee kinderen in een caravannetje dwars door Australie. Off line. Het houdt me erg bezig de laatste tijd en gek genoeg zie ik het opeens ook overal terug. In de Flow, in een film die ik zag, in dit boek. Je kunt je tijd maar 1x besteden op een dag en als je erop gaat letten dan is iedereen wel heel erg verkleefd met alle schermen. Tussenstand voor nu: ik ben regelmatig online. Iets te regelmatig zelfs, op dagen/uren waarop ik me sloom voel, betrap ik mezelf erop dat ik toch weer gedachteloos stomme youtubefilmpjes zit te kijken, en te veel door alle tijdlijnen scroll.
Maar! Jaja, deze week lukte het me ook iedere dag om echt bewust een tijd mijn telefoon weg te leggen en nog bewuster te zijn van de dingen die ik doe in een dag. Zoals dit boek uitlezen dus.


En de dag beginnen met een ochtendwandelingetje, in plaats van nu.nl door te lezen. Dit geeft een veel beter gevoel, wat ik de rest van de dag meeneem.


Dit blijf ik doen en was altijd al een momentje van bezinning. De dijk over en over het water kijken.


De bloem geeft bijna licht in de ochtendzon.


Maar aan alles voel ik dat de herfst in zicht is. Ook weer mooi hoor. September en oktober zijn van die mooie maanden, nu zie ik al dat prachtige gouden licht.


De zon kwam gewoon weer op.


Maar de kippen vonden dat ik mijn prioriteiten niet op een rijtje had. Wat nou eerst die stomme dijk op klimmen? Eten willen we. Kukelekuuuuu!


Ik zwaaide de kinderen uit. En ging aan het werk. Een geweldige werkweek was het ook. Met hernieuwde energie aan de gang.


Woensdag was voor hardlopen.


De avonden deden we gewoon of het nog vakantie was.


En zo rolden we langzaam augustus uit.

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more