Skip to main content

De laatste dagen van augustus


De laatste dagen van augustus bevatten een paar zentestjes. Dat je niet denkt dat hier alles altijd van een leien dakje loopt. Zo hadden we vier dagen stroomstoring in de woonkamer. Had Joost met zijn auto de wasmachine afvoer kapot gereden; net toen Isa van ponykamp kwam met bergen vieze was. Ontdekte ik dat ik weliswaar veel aandacht aan de voortuin had besteed, maar dat de rest van de tuin intussen overwoekerd was. En toen ging Lottes nieuwe fiets ook kapot bij de eerste testrit en -erger nog- na reparatie nog een keer op de eerste schooldag. Het risico van een tweedehandsfiets.


Het grappige is dat ik kennelijk in de zomer zoveel zen had opgebouwd dat 't me allemaal maar weinig uit mijn evenwicht bracht. Ik kon er wel om lachen eigenlijk en alles loste zich ook weer op. Een goede om voor mezelf te onthouden bij een volgende zentest, als ik wat meer geneigd ben om in de stress te schieten: niet te serieus nemen het leven, aanpakken wat je kunt aanpakken en de rest wat tijd geven, dan komt 't vanzelf wel weer goed.


De eerste schoolweek diende zich aan. Voor mij een mijlpaal, met Lotte die voor het eerst naar de brugklas gaat en Isa die al naar vier Havo gaat. Mijn hemel. Kan iemand de tijd stoppen?


Maar zo gaat dat in het leven. Alles groeit maar door. Net als in de tuin.


Genieten van de mooie bloemen.De ochtenden zijn prachtig.


Lotte en Juuls are taking over the house..... Sja, voor kaften heb je ruimte nodig :).


Zo mooi, die ochtenden waarin de druppeltjes op de bloemen staan.
Zie je hoe zwart het water is?


Daar staat haar fiets klaar. Stoer meisje. Haar school begint als enige om 8.10, dus ze kan niet meerijden met anderen die dezelfde kant op moeten. Gelukkig heeft ze het merendeel van de week het eerste uur vrij. En deze week was het zalig weer. Met 26km fietsen iedere dag hebben ze bovendien allebei ook al lekker wat sport te pakken.


Deze las ik uit. Het is kennelijk een thema voor me de laatste tijd. In dit boek gaat een moeder met haar vader en haar twee kinderen in een caravannetje dwars door Australie. Off line. Het houdt me erg bezig de laatste tijd en gek genoeg zie ik het opeens ook overal terug. In de Flow, in een film die ik zag, in dit boek. Je kunt je tijd maar 1x besteden op een dag en als je erop gaat letten dan is iedereen wel heel erg verkleefd met alle schermen. Tussenstand voor nu: ik ben regelmatig online. Iets te regelmatig zelfs, op dagen/uren waarop ik me sloom voel, betrap ik mezelf erop dat ik toch weer gedachteloos stomme youtubefilmpjes zit te kijken, en te veel door alle tijdlijnen scroll.
Maar! Jaja, deze week lukte het me ook iedere dag om echt bewust een tijd mijn telefoon weg te leggen en nog bewuster te zijn van de dingen die ik doe in een dag. Zoals dit boek uitlezen dus.


En de dag beginnen met een ochtendwandelingetje, in plaats van nu.nl door te lezen. Dit geeft een veel beter gevoel, wat ik de rest van de dag meeneem.


Dit blijf ik doen en was altijd al een momentje van bezinning. De dijk over en over het water kijken.


De bloem geeft bijna licht in de ochtendzon.


Maar aan alles voel ik dat de herfst in zicht is. Ook weer mooi hoor. September en oktober zijn van die mooie maanden, nu zie ik al dat prachtige gouden licht.


De zon kwam gewoon weer op.


Maar de kippen vonden dat ik mijn prioriteiten niet op een rijtje had. Wat nou eerst die stomme dijk op klimmen? Eten willen we. Kukelekuuuuu!


Ik zwaaide de kinderen uit. En ging aan het werk. Een geweldige werkweek was het ook. Met hernieuwde energie aan de gang.


Woensdag was voor hardlopen.


De avonden deden we gewoon of het nog vakantie was.


En zo rolden we langzaam augustus uit.

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…