Skip to main content

Dagelijkse dingen


Na mijn gefilosofeer nu maar weer gewoon simpel wat mooie plaatjes. De schoonheid van septemberochtenden, waarbij de nevel op de landen hangt.Ik liep een heel kort loopje, had opeens heel veel last van stekende pijn in mijn voet, tussen mijn tenen en mijn voorvoet. Zomaar ineens in de ochtend, terwijl ik de dag ervoor niks geks had gedaan. Een dagje amper lopen (zelfs stilzitten was niet fijn, maar lopen helemaal gevoelig) en een nacht waarbij ik gewoon wakker werd van het irritante brandende gevoel. De volgende ochtend ging het wat beter, maar ik wilde niet direct de boel veel belasten. Een kort rondje dus en gek genoeg, met schoenen aan heb ik geen enkele last. Misschien teveel op blote voeten en slippers gelopen? De zomer duurt ook zo lang.


Anyhow, het was een prachtige ochtend en een kort maar fijn loopje.


De stokrozen zijn langer dan ik zelf!


Fijne ochtendzon.
Lekkere lunch.


En weer een fijne ochtend. Voor een afwisselend blog moet je niet bij mij zijn ;).


Deze las ik uit. Het maakt me dankbaar voor mijn lijf en gezondheid. Garmt van Soest heeft ALS en in dit boek zijn de brieven en blogs gebundeld die hij schreef vanaf het moment dat hij zijn diagnose kreeg. Zijn wereld wordt langzaam kleiner als zijn lijf steeds minder doet wat hij wil. Maar zijn gedachten zijn groot. Heel mooi hoe hij verwoordt (ondanks dat het gewoon heel zwaar en zwaar kut is) dat ondanks dat hij geen verre reis meer kan maken, de ervaring van zijn dochter op schoot, of een kopje koffie in een andere plaats (de enige wereldreis die dan nog mogelijk is) misschien wel intenser is dan de ervaringen eerder in zijn leven. Het gaat er niet om wat je doet in je leven, maar de manier waarop je dat doet. Bijzondere man, bijzonder boek.


Ik beleef zelf de dag weer als cadeautje. 


Koffie in de avondzon. Het leven is mooi.


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more