Skip to main content

Dagelijkse dingen


Na mijn gefilosofeer nu maar weer gewoon simpel wat mooie plaatjes. De schoonheid van septemberochtenden, waarbij de nevel op de landen hangt.Ik liep een heel kort loopje, had opeens heel veel last van stekende pijn in mijn voet, tussen mijn tenen en mijn voorvoet. Zomaar ineens in de ochtend, terwijl ik de dag ervoor niks geks had gedaan. Een dagje amper lopen (zelfs stilzitten was niet fijn, maar lopen helemaal gevoelig) en een nacht waarbij ik gewoon wakker werd van het irritante brandende gevoel. De volgende ochtend ging het wat beter, maar ik wilde niet direct de boel veel belasten. Een kort rondje dus en gek genoeg, met schoenen aan heb ik geen enkele last. Misschien teveel op blote voeten en slippers gelopen? De zomer duurt ook zo lang.


Anyhow, het was een prachtige ochtend en een kort maar fijn loopje.


De stokrozen zijn langer dan ik zelf!


Fijne ochtendzon.
Lekkere lunch.


En weer een fijne ochtend. Voor een afwisselend blog moet je niet bij mij zijn ;).


Deze las ik uit. Het maakt me dankbaar voor mijn lijf en gezondheid. Garmt van Soest heeft ALS en in dit boek zijn de brieven en blogs gebundeld die hij schreef vanaf het moment dat hij zijn diagnose kreeg. Zijn wereld wordt langzaam kleiner als zijn lijf steeds minder doet wat hij wil. Maar zijn gedachten zijn groot. Heel mooi hoe hij verwoordt (ondanks dat het gewoon heel zwaar en zwaar kut is) dat ondanks dat hij geen verre reis meer kan maken, de ervaring van zijn dochter op schoot, of een kopje koffie in een andere plaats (de enige wereldreis die dan nog mogelijk is) misschien wel intenser is dan de ervaringen eerder in zijn leven. Het gaat er niet om wat je doet in je leven, maar de manier waarop je dat doet. Bijzondere man, bijzonder boek.


Ik beleef zelf de dag weer als cadeautje. 


Koffie in de avondzon. Het leven is mooi.


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …