Skip to main content

Dagelijkse dingen


Na mijn gefilosofeer nu maar weer gewoon simpel wat mooie plaatjes. De schoonheid van septemberochtenden, waarbij de nevel op de landen hangt.Ik liep een heel kort loopje, had opeens heel veel last van stekende pijn in mijn voet, tussen mijn tenen en mijn voorvoet. Zomaar ineens in de ochtend, terwijl ik de dag ervoor niks geks had gedaan. Een dagje amper lopen (zelfs stilzitten was niet fijn, maar lopen helemaal gevoelig) en een nacht waarbij ik gewoon wakker werd van het irritante brandende gevoel. De volgende ochtend ging het wat beter, maar ik wilde niet direct de boel veel belasten. Een kort rondje dus en gek genoeg, met schoenen aan heb ik geen enkele last. Misschien teveel op blote voeten en slippers gelopen? De zomer duurt ook zo lang.


Anyhow, het was een prachtige ochtend en een kort maar fijn loopje.


De stokrozen zijn langer dan ik zelf!


Fijne ochtendzon.
Lekkere lunch.


En weer een fijne ochtend. Voor een afwisselend blog moet je niet bij mij zijn ;).


Deze las ik uit. Het maakt me dankbaar voor mijn lijf en gezondheid. Garmt van Soest heeft ALS en in dit boek zijn de brieven en blogs gebundeld die hij schreef vanaf het moment dat hij zijn diagnose kreeg. Zijn wereld wordt langzaam kleiner als zijn lijf steeds minder doet wat hij wil. Maar zijn gedachten zijn groot. Heel mooi hoe hij verwoordt (ondanks dat het gewoon heel zwaar en zwaar kut is) dat ondanks dat hij geen verre reis meer kan maken, de ervaring van zijn dochter op schoot, of een kopje koffie in een andere plaats (de enige wereldreis die dan nog mogelijk is) misschien wel intenser is dan de ervaringen eerder in zijn leven. Het gaat er niet om wat je doet in je leven, maar de manier waarop je dat doet. Bijzondere man, bijzonder boek.


Ik beleef zelf de dag weer als cadeautje. 


Koffie in de avondzon. Het leven is mooi.


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more