Skip to main content

Bloemen en ijs


In de serie 'dingen die me blij maken' scoren verse bloemen hoog. Ik dook mijn favoriete bloemenzaak weer in om een boeket samen te stellen. Als een kind in de snoepwinkel. Een beetje herfstachtig nazomerboeket maakte ik ervan.


Lunchen in de tuin


Wandelingetje door Edam


's Avonds drink ik vaak mijn koffie op het bankje aan de sloot. Ik kijk dan heerlijk uit over het land en de koeien. En de koeien komen vaak ook even uitkijken op mij.
Nu zat ik extra te wachten. Op de uitkijk. Joost was een paar dagen weg geweest en ik miste 'm enorm. Gelukkig kwam hij er weer aan.


Hallo!


Verse cappu met ambachtelijk notenrozijnenbrood. En roomboter. 


Pizza time!


Goedemorgen zon!Rocky zorgt voor zijn eigen ontbijt.


Ik deed een leuke piramideloop en was verbaasd over de snelheden die ik nog redde!


Zomer. Zomer. Zomer. Een ijsje om af te koelen.


Shadow on the wall in Edam. Schoonheid zit in een klein hoekje.


En weer een kopje koffie bij de sloot. 


Want dat maakt me blij. Hoe kan het ook anders, als je zulk uitzicht hebt.... Dat is toch geluk?
Comments

Tineke said…
Geniet elke keer weer van je berichtjes. Fijn en dank je wel.
Las dit ergens en moest aan jou denken: http://stoerevrouwensporten.nl/hardlopen-2/gewoon-lekker-loopje-hoe-mindset-verschil-maken/

jojoco said…
Hai Tineke,
He, dat bericht kende ik nog niet, al surf ik wel eens rond op de site van Stoere vrouwen sporten. Ik vind de hardlooptechniektips daar ook erg leuk, maar inderdaad, dit artikel is me ook wel op het lijf geschreven. Dank je voor de tip!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more