Skip to main content

Vacances 2016 - Les Haute Alps - deel 1 On the road and making our camp


Dit jaar was weer voor een roadtrip met de Airstream. Natuur, actief, leuke camping. Dat waren de steekwoorden waarmee ik op zoek was gegaan. En nu was de tijd daar: on the road met ons zilveren beest. 

Zodra ik 'm in de buitenspiegel achter de auto zie hangen, voelt het als vakantie en dat was het ook. We reden door de regen net zolang tot de zon ging schijnen en we er genoeg van hadden. Op de gok een afslag genomen, een stukje voor Lyon en direct een camping voor een nacht gevonden. Natuurlijk meteen weer bekijks, het is ook niet niks waarmee we zo'n camping dan komen bestormen, maar we vonden een prachtige plek.
De volgende dag tuften we rustig de laatste kilometers de bergen in en de passen over. Wihaaaaaa.


Tot onze camping Parc des Serigons, vlak bij Gap. Een schitterende camping, precies zoals we 'm graag hebben. Geen straatjes, maar grote plekken in het bos. Veel schaduw, wat fijn was toen we aankwamen met meer dan 30 graden. Op die prachtige camping hadden we misschien wel de allermooiste plek, aan de rand van het klaverveld, onder de heuvels/bergen.

Alles helemaal rozengeur en manenschijn? Nee hoor, to keep it real, die schaduw had ook zijn keerzijde, want overdag was het dan wel steeds erg warm, vanaf een uur of zes dook de zon achter de heuvels/bergen en werd het echt best wel koud. Drie dikke vesten aan zo koud. Een graad of 10-12. Niet echt het zwoele buiteneet en lang wijntjes blijven drinken weer. Maar voor ons met vesten wel het buitenblijf en wat doen weer. En daarbij: het sliep weer heerlijk, zulke frisse nachten!Zie je hoe mooi de plek is?


We maken er altijd een heel feest van. Kleedjes, lampjes, ik had zelfs een plantje basilicum meegenomen die ik iedere dag trouw water gaf.

We're liking it!


Comments

Sil said…
Oh, wat heerlijk!! Prachtige plek!
Heidi said…
Leuk, toch een update via je blog. Wat een prachtige plek!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more