Skip to main content

Vacances 2016 - Les Haute Alps - deel 1 On the road and making our camp


Dit jaar was weer voor een roadtrip met de Airstream. Natuur, actief, leuke camping. Dat waren de steekwoorden waarmee ik op zoek was gegaan. En nu was de tijd daar: on the road met ons zilveren beest. 

Zodra ik 'm in de buitenspiegel achter de auto zie hangen, voelt het als vakantie en dat was het ook. We reden door de regen net zolang tot de zon ging schijnen en we er genoeg van hadden. Op de gok een afslag genomen, een stukje voor Lyon en direct een camping voor een nacht gevonden. Natuurlijk meteen weer bekijks, het is ook niet niks waarmee we zo'n camping dan komen bestormen, maar we vonden een prachtige plek.
De volgende dag tuften we rustig de laatste kilometers de bergen in en de passen over. Wihaaaaaa.


Tot onze camping Parc des Serigons, vlak bij Gap. Een schitterende camping, precies zoals we 'm graag hebben. Geen straatjes, maar grote plekken in het bos. Veel schaduw, wat fijn was toen we aankwamen met meer dan 30 graden. Op die prachtige camping hadden we misschien wel de allermooiste plek, aan de rand van het klaverveld, onder de heuvels/bergen.

Alles helemaal rozengeur en manenschijn? Nee hoor, to keep it real, die schaduw had ook zijn keerzijde, want overdag was het dan wel steeds erg warm, vanaf een uur of zes dook de zon achter de heuvels/bergen en werd het echt best wel koud. Drie dikke vesten aan zo koud. Een graad of 10-12. Niet echt het zwoele buiteneet en lang wijntjes blijven drinken weer. Maar voor ons met vesten wel het buitenblijf en wat doen weer. En daarbij: het sliep weer heerlijk, zulke frisse nachten!Zie je hoe mooi de plek is?


We maken er altijd een heel feest van. Kleedjes, lampjes, ik had zelfs een plantje basilicum meegenomen die ik iedere dag trouw water gaf.

We're liking it!


Comments

Sil said…
Oh, wat heerlijk!! Prachtige plek!
Heidi said…
Leuk, toch een update via je blog. Wat een prachtige plek!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more