Vacances 2016 - Les Haute Alps - deel 1 On the road and making our camp


Dit jaar was weer voor een roadtrip met de Airstream. Natuur, actief, leuke camping. Dat waren de steekwoorden waarmee ik op zoek was gegaan. En nu was de tijd daar: on the road met ons zilveren beest. 

Zodra ik 'm in de buitenspiegel achter de auto zie hangen, voelt het als vakantie en dat was het ook. We reden door de regen net zolang tot de zon ging schijnen en we er genoeg van hadden. Op de gok een afslag genomen, een stukje voor Lyon en direct een camping voor een nacht gevonden. Natuurlijk meteen weer bekijks, het is ook niet niks waarmee we zo'n camping dan komen bestormen, maar we vonden een prachtige plek.
De volgende dag tuften we rustig de laatste kilometers de bergen in en de passen over. Wihaaaaaa.


Tot onze camping Parc des Serigons, vlak bij Gap. Een schitterende camping, precies zoals we 'm graag hebben. Geen straatjes, maar grote plekken in het bos. Veel schaduw, wat fijn was toen we aankwamen met meer dan 30 graden. Op die prachtige camping hadden we misschien wel de allermooiste plek, aan de rand van het klaverveld, onder de heuvels/bergen.

Alles helemaal rozengeur en manenschijn? Nee hoor, to keep it real, die schaduw had ook zijn keerzijde, want overdag was het dan wel steeds erg warm, vanaf een uur of zes dook de zon achter de heuvels/bergen en werd het echt best wel koud. Drie dikke vesten aan zo koud. Een graad of 10-12. Niet echt het zwoele buiteneet en lang wijntjes blijven drinken weer. Maar voor ons met vesten wel het buitenblijf en wat doen weer. En daarbij: het sliep weer heerlijk, zulke frisse nachten!Zie je hoe mooi de plek is?


We maken er altijd een heel feest van. Kleedjes, lampjes, ik had zelfs een plantje basilicum meegenomen die ik iedere dag trouw water gaf.

We're liking it!


2 comments:

Sil said...

Oh, wat heerlijk!! Prachtige plek!

Heidi said...

Leuk, toch een update via je blog. Wat een prachtige plek!

Dit vinden anderen leuk nu