Skip to main content

Vacances 2016 - deel 7 Campingleven

Waarom ik zo van het campingleven hou:

  • De hele dag buiten zijn, 's morgens door het raampje van de airstream al de heerlijke boslucht ruiken en de zon door de dennentakken zien schijnen en dan hup naar buiten, buiten eten, lezen, niksen, spelen, zalig!
  • Het heeft er vast mee te maken, maar ik slaap zo ontzettend lekker. De airstream heeft een zalig bed en ik haal flink wat slaap in, vaak wel al vanaf een uur of 11 's avonds tot wel 8 a 9 uur 's morgens. Het zet me ook wel aan het denken hoor, want ik geloof dat het buitenleven en het gebrek aan online prikkels enorm bijdraagt aan zulke goede slaap.
  • Genieten van goed eten. Wij zijn lekkerbekken. Dol op goed en fijn eten. Zo'n grote Franse supermarkt is een feestje voor ons, en zelfs Joost houdt dan van boodschappen doen (hij komt nooit in winkels). Verse oesters, vis van de grill (we mochten helaas niet bbq-en, vanwege brandgevaar), salades, kaasjes, gamba's, salades met de heerlijkste coeur de boeuf totaten en echt goede mozzarella, fijn glas wijn erbij. Nomnomnom. En dan het heerlijke Franse stokbrood voor ontbijt. Hemels.
  • Overdaad aan tijd. Omdat de 'gewone dingen' niet hoeven (werk tussendoor, huishouden, opruimen, brengenhalen etc), is er zoveel tijd. Uitslapen, boek lezen, vers brood halen bij de receptie en daar een half uurtje wifi-en, rustig ontbijten, mijmeren in de hangmat, wandelingetje, kleuren en tekenen, tukje, eten, nog een bakje campingkoffie zetten (activiteit op zich), nog wat lezen en dan is het pas halverwege de dag en is er nog tijd genoeg om erop uit te gaan. Heerlijk, die lange dagen die voor je liggen en waarbij je ter plekke bedenkt waar je zin in hebt. We waren heel erg lui dit jaar, maar als ik de foto's zo terugkijk, dan zijn we ook eigenlijk toch nog best actief geweest. Heerlijk!
  • Wandelingetjes maken. Ik ben dol op wandelen, vind de beweging zelf heel prettig, kan dat niet goed uitleggen. Maar nog leuker is het als wandelen je op nieuwe plekjes en paadjes brengt. En dat is in de vakantie altijd zo makkelijk. Op de camping zelf al kon ik heerlijk struinen, zo aan de rand van het bos en de bergen. Onderweg bloemen plukken. En vanaf de camping waren prachtige wandelingen te maken, echt op ontdekkingstocht. Ook alle loopjes naar de receptie, het wc-gebouw, het zwembad zijn eigenlijk heel erg fijn. 
  • Spelen. Thuis lukt me dat toch nog veel te weinig, om 's avonds gewoon een spelletje te doen met zijn allen, iedereen heeft dan zoveel andere dingen (mezelf inbegrepen), maar het is zo gezellig. Tienduizenden, yatzee, rummicub, kubb. Maar ook lekker kleuren en tekenen. Gewoon gezellig met elkaar bezig zijn. 


Comments

Sil said…
Jaloersmakend :-)
Nee hoor, het is jullie van harte gegund!

Prachtige foto's!
Lentebloemen said…
Heerlijke foto's weer!! Heb meegenoten van al die mooie momenten bij jullie. Ook via IG ;)

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more