Skip to main content

Vacances 2016 - deel 7 Campingleven

Waarom ik zo van het campingleven hou:

  • De hele dag buiten zijn, 's morgens door het raampje van de airstream al de heerlijke boslucht ruiken en de zon door de dennentakken zien schijnen en dan hup naar buiten, buiten eten, lezen, niksen, spelen, zalig!
  • Het heeft er vast mee te maken, maar ik slaap zo ontzettend lekker. De airstream heeft een zalig bed en ik haal flink wat slaap in, vaak wel al vanaf een uur of 11 's avonds tot wel 8 a 9 uur 's morgens. Het zet me ook wel aan het denken hoor, want ik geloof dat het buitenleven en het gebrek aan online prikkels enorm bijdraagt aan zulke goede slaap.
  • Genieten van goed eten. Wij zijn lekkerbekken. Dol op goed en fijn eten. Zo'n grote Franse supermarkt is een feestje voor ons, en zelfs Joost houdt dan van boodschappen doen (hij komt nooit in winkels). Verse oesters, vis van de grill (we mochten helaas niet bbq-en, vanwege brandgevaar), salades, kaasjes, gamba's, salades met de heerlijkste coeur de boeuf totaten en echt goede mozzarella, fijn glas wijn erbij. Nomnomnom. En dan het heerlijke Franse stokbrood voor ontbijt. Hemels.
  • Overdaad aan tijd. Omdat de 'gewone dingen' niet hoeven (werk tussendoor, huishouden, opruimen, brengenhalen etc), is er zoveel tijd. Uitslapen, boek lezen, vers brood halen bij de receptie en daar een half uurtje wifi-en, rustig ontbijten, mijmeren in de hangmat, wandelingetje, kleuren en tekenen, tukje, eten, nog een bakje campingkoffie zetten (activiteit op zich), nog wat lezen en dan is het pas halverwege de dag en is er nog tijd genoeg om erop uit te gaan. Heerlijk, die lange dagen die voor je liggen en waarbij je ter plekke bedenkt waar je zin in hebt. We waren heel erg lui dit jaar, maar als ik de foto's zo terugkijk, dan zijn we ook eigenlijk toch nog best actief geweest. Heerlijk!
  • Wandelingetjes maken. Ik ben dol op wandelen, vind de beweging zelf heel prettig, kan dat niet goed uitleggen. Maar nog leuker is het als wandelen je op nieuwe plekjes en paadjes brengt. En dat is in de vakantie altijd zo makkelijk. Op de camping zelf al kon ik heerlijk struinen, zo aan de rand van het bos en de bergen. Onderweg bloemen plukken. En vanaf de camping waren prachtige wandelingen te maken, echt op ontdekkingstocht. Ook alle loopjes naar de receptie, het wc-gebouw, het zwembad zijn eigenlijk heel erg fijn. 
  • Spelen. Thuis lukt me dat toch nog veel te weinig, om 's avonds gewoon een spelletje te doen met zijn allen, iedereen heeft dan zoveel andere dingen (mezelf inbegrepen), maar het is zo gezellig. Tienduizenden, yatzee, rummicub, kubb. Maar ook lekker kleuren en tekenen. Gewoon gezellig met elkaar bezig zijn. 


Comments

Sil said…
Jaloersmakend :-)
Nee hoor, het is jullie van harte gegund!

Prachtige foto's!
Lentebloemen said…
Heerlijke foto's weer!! Heb meegenoten van al die mooie momenten bij jullie. Ook via IG ;)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …