Skip to main content

Vacances 2016 - deel 7 Campingleven

Waarom ik zo van het campingleven hou:

  • De hele dag buiten zijn, 's morgens door het raampje van de airstream al de heerlijke boslucht ruiken en de zon door de dennentakken zien schijnen en dan hup naar buiten, buiten eten, lezen, niksen, spelen, zalig!
  • Het heeft er vast mee te maken, maar ik slaap zo ontzettend lekker. De airstream heeft een zalig bed en ik haal flink wat slaap in, vaak wel al vanaf een uur of 11 's avonds tot wel 8 a 9 uur 's morgens. Het zet me ook wel aan het denken hoor, want ik geloof dat het buitenleven en het gebrek aan online prikkels enorm bijdraagt aan zulke goede slaap.
  • Genieten van goed eten. Wij zijn lekkerbekken. Dol op goed en fijn eten. Zo'n grote Franse supermarkt is een feestje voor ons, en zelfs Joost houdt dan van boodschappen doen (hij komt nooit in winkels). Verse oesters, vis van de grill (we mochten helaas niet bbq-en, vanwege brandgevaar), salades, kaasjes, gamba's, salades met de heerlijkste coeur de boeuf totaten en echt goede mozzarella, fijn glas wijn erbij. Nomnomnom. En dan het heerlijke Franse stokbrood voor ontbijt. Hemels.
  • Overdaad aan tijd. Omdat de 'gewone dingen' niet hoeven (werk tussendoor, huishouden, opruimen, brengenhalen etc), is er zoveel tijd. Uitslapen, boek lezen, vers brood halen bij de receptie en daar een half uurtje wifi-en, rustig ontbijten, mijmeren in de hangmat, wandelingetje, kleuren en tekenen, tukje, eten, nog een bakje campingkoffie zetten (activiteit op zich), nog wat lezen en dan is het pas halverwege de dag en is er nog tijd genoeg om erop uit te gaan. Heerlijk, die lange dagen die voor je liggen en waarbij je ter plekke bedenkt waar je zin in hebt. We waren heel erg lui dit jaar, maar als ik de foto's zo terugkijk, dan zijn we ook eigenlijk toch nog best actief geweest. Heerlijk!
  • Wandelingetjes maken. Ik ben dol op wandelen, vind de beweging zelf heel prettig, kan dat niet goed uitleggen. Maar nog leuker is het als wandelen je op nieuwe plekjes en paadjes brengt. En dat is in de vakantie altijd zo makkelijk. Op de camping zelf al kon ik heerlijk struinen, zo aan de rand van het bos en de bergen. Onderweg bloemen plukken. En vanaf de camping waren prachtige wandelingen te maken, echt op ontdekkingstocht. Ook alle loopjes naar de receptie, het wc-gebouw, het zwembad zijn eigenlijk heel erg fijn. 
  • Spelen. Thuis lukt me dat toch nog veel te weinig, om 's avonds gewoon een spelletje te doen met zijn allen, iedereen heeft dan zoveel andere dingen (mezelf inbegrepen), maar het is zo gezellig. Tienduizenden, yatzee, rummicub, kubb. Maar ook lekker kleuren en tekenen. Gewoon gezellig met elkaar bezig zijn. 


Comments

Sil said…
Jaloersmakend :-)
Nee hoor, het is jullie van harte gegund!

Prachtige foto's!
Lentebloemen said…
Heerlijke foto's weer!! Heb meegenoten van al die mooie momenten bij jullie. Ook via IG ;)

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more