Skip to main content

Sportzomer juni en juli - eye opener

Wat een rare maanden zijn het geweest. Voor mijn gevoel had ik amper energie, maar als ik zo terugkijk kan ik wel zeggen dat het sporten en in beweging zijn één van de factoren is die me er doorheen heeft gesleept.

Waar ik jaren geleden misschien wel zou balen dat 'mijn prestaties' afnamen in een tijd als deze, was ik nu vooral blij door het sporten. Blij met de buitenlucht en de frisse gedachten. Find what feels good is ook juist in gekke tijden een fijne manier om in het leven te staan. Voor mij in ieder geval.

Niks 'push harder', 'go deeper', over grenzen gaan en door de pijn heen duwen. Voor mij voelt dat als heel onnatuurlijk. Meer iets voor topsporters, voor wie het een baan is om te presteren. Prima voor iedereen die zich er lekker bij voelt. Maar ik ben heel blij dat ik deze maanden eigenlijk geen enkele keer heb gebaald dat ik langzamer liep dan anders, minder fit was. Iets wat ik voorheen regelmatig had. Dan redde ik mijn schema niet bijvoorbeeld, of kostte het zoveel moeite een bepaalde snelheid te halen. Dat bracht me veel 'shit, waarom gaat het nou niet lekker, ik moet harder werken' gedachtes. Terwijl ik nu per dag keek waar ik zin in had en wat goed voor me voelde en ik juist blij was met het fijne gevoel dat al het sporten me bracht. Voor mij een veel fijnere manier om ernaar te kijken.

Het is echt een eyeopener dat beweging vooral voor de fijn en de lekker is. Een manier om weer even 'in te loggen' bij mezelf. Het is iets wat me al aansprak in Strala Yoga en wat ik steeds meer aan het toepassen ben. Voor wie het leuk vindt, wat citaten van Strala Yoga en Tara Stiles. Ik kan me er erg in vinden. En het is een eyeopener om het veel breder toe te passen.

"The approach is ease. The result is achieving well beyond your goals and feeling great during the process. How you get to where you are going will affect how you feel once you get there." 

Dit komt natuurlijk heel erg van het boeddhistische 'de weg is de bestemming', maar ik vind het een goede.

De stappen van Strala - Tara Stiles:
1 Soften - and breath. Take a big, deep inhale. Long easy exhale. Settle here for a moment. Feel you. 
2 Move easy. everything you've got. in every direction you can. Stay easy and enjoy the ride.
Drop the struggle people! How we do anything is how we do everything. This isn't about what you can and what you cannot do, it's about how you do everything you do. 

En nou ben ik absoluut geen type die graag een 'beweging' volgt, of dol is op gurus. Ik kan me hier echt in vinden. En in plaats van een 'beweging' volgen, zocht ik deze maanden al met al genoeg beweging op. En -superleuk- ik ontdekte ook wat nieuws: longboarden. Het is zo leuk om nieuwe dingen te leren en te ontdekken, dit geeft me echt een nieuw vrijheidsgevoel.

Een snel overzicht:

Juni:

 • 44x sporten
 • totaal 27 uur
 • 300.347 stappen
 • totaal 164km 
 • 9x hardlopen, 64,71 km, 482 minuten
 • 14 x wandelen 46,87 km, 602 minuten
 • 50km fietsen, 146 minuten
 • 4 x pilates
 • 8x yoga, 148 minuten
 • 2300m zwemmen (4 x)


Juli:
 • 34x sporten
 • totaal 24 uur
 • totaal 168km
 • 268.275 stappen (ben 'm een paar dagen vergeten om te doen, dus niet alles is gelogd)
 • 8x hardlopen, 45,1km, 5uur35
 • 7x wandelen (alleen de langere wandelingen genoteerd), 41km, 8 uur 54minuten
 • 5x fietsen, 57,7km, 3uur 31
 • 1x pilates
 • 6x yoga, 140minuten
 • 2,3km zwemmen
 • 21,9km longboarden,4x, 2uur
Op naar augustus! 

Veel sport- en beweegplezier allemaal, probeer iedere dag iets te doen waar je je lekkerder van gaat voelen.

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more