Skip to main content

Sportzomer juni en juli - eye opener

Wat een rare maanden zijn het geweest. Voor mijn gevoel had ik amper energie, maar als ik zo terugkijk kan ik wel zeggen dat het sporten en in beweging zijn één van de factoren is die me er doorheen heeft gesleept.

Waar ik jaren geleden misschien wel zou balen dat 'mijn prestaties' afnamen in een tijd als deze, was ik nu vooral blij door het sporten. Blij met de buitenlucht en de frisse gedachten. Find what feels good is ook juist in gekke tijden een fijne manier om in het leven te staan. Voor mij in ieder geval.

Niks 'push harder', 'go deeper', over grenzen gaan en door de pijn heen duwen. Voor mij voelt dat als heel onnatuurlijk. Meer iets voor topsporters, voor wie het een baan is om te presteren. Prima voor iedereen die zich er lekker bij voelt. Maar ik ben heel blij dat ik deze maanden eigenlijk geen enkele keer heb gebaald dat ik langzamer liep dan anders, minder fit was. Iets wat ik voorheen regelmatig had. Dan redde ik mijn schema niet bijvoorbeeld, of kostte het zoveel moeite een bepaalde snelheid te halen. Dat bracht me veel 'shit, waarom gaat het nou niet lekker, ik moet harder werken' gedachtes. Terwijl ik nu per dag keek waar ik zin in had en wat goed voor me voelde en ik juist blij was met het fijne gevoel dat al het sporten me bracht. Voor mij een veel fijnere manier om ernaar te kijken.

Het is echt een eyeopener dat beweging vooral voor de fijn en de lekker is. Een manier om weer even 'in te loggen' bij mezelf. Het is iets wat me al aansprak in Strala Yoga en wat ik steeds meer aan het toepassen ben. Voor wie het leuk vindt, wat citaten van Strala Yoga en Tara Stiles. Ik kan me er erg in vinden. En het is een eyeopener om het veel breder toe te passen.

"The approach is ease. The result is achieving well beyond your goals and feeling great during the process. How you get to where you are going will affect how you feel once you get there." 

Dit komt natuurlijk heel erg van het boeddhistische 'de weg is de bestemming', maar ik vind het een goede.

De stappen van Strala - Tara Stiles:
1 Soften - and breath. Take a big, deep inhale. Long easy exhale. Settle here for a moment. Feel you. 
2 Move easy. everything you've got. in every direction you can. Stay easy and enjoy the ride.
Drop the struggle people! How we do anything is how we do everything. This isn't about what you can and what you cannot do, it's about how you do everything you do. 

En nou ben ik absoluut geen type die graag een 'beweging' volgt, of dol is op gurus. Ik kan me hier echt in vinden. En in plaats van een 'beweging' volgen, zocht ik deze maanden al met al genoeg beweging op. En -superleuk- ik ontdekte ook wat nieuws: longboarden. Het is zo leuk om nieuwe dingen te leren en te ontdekken, dit geeft me echt een nieuw vrijheidsgevoel.

Een snel overzicht:

Juni:

 • 44x sporten
 • totaal 27 uur
 • 300.347 stappen
 • totaal 164km 
 • 9x hardlopen, 64,71 km, 482 minuten
 • 14 x wandelen 46,87 km, 602 minuten
 • 50km fietsen, 146 minuten
 • 4 x pilates
 • 8x yoga, 148 minuten
 • 2300m zwemmen (4 x)


Juli:
 • 34x sporten
 • totaal 24 uur
 • totaal 168km
 • 268.275 stappen (ben 'm een paar dagen vergeten om te doen, dus niet alles is gelogd)
 • 8x hardlopen, 45,1km, 5uur35
 • 7x wandelen (alleen de langere wandelingen genoteerd), 41km, 8 uur 54minuten
 • 5x fietsen, 57,7km, 3uur 31
 • 1x pilates
 • 6x yoga, 140minuten
 • 2,3km zwemmen
 • 21,9km longboarden,4x, 2uur
Op naar augustus! 

Veel sport- en beweegplezier allemaal, probeer iedere dag iets te doen waar je je lekkerder van gaat voelen.

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …