Skip to main content

Sportzomer juni en juli - eye opener

Wat een rare maanden zijn het geweest. Voor mijn gevoel had ik amper energie, maar als ik zo terugkijk kan ik wel zeggen dat het sporten en in beweging zijn één van de factoren is die me er doorheen heeft gesleept.

Waar ik jaren geleden misschien wel zou balen dat 'mijn prestaties' afnamen in een tijd als deze, was ik nu vooral blij door het sporten. Blij met de buitenlucht en de frisse gedachten. Find what feels good is ook juist in gekke tijden een fijne manier om in het leven te staan. Voor mij in ieder geval.

Niks 'push harder', 'go deeper', over grenzen gaan en door de pijn heen duwen. Voor mij voelt dat als heel onnatuurlijk. Meer iets voor topsporters, voor wie het een baan is om te presteren. Prima voor iedereen die zich er lekker bij voelt. Maar ik ben heel blij dat ik deze maanden eigenlijk geen enkele keer heb gebaald dat ik langzamer liep dan anders, minder fit was. Iets wat ik voorheen regelmatig had. Dan redde ik mijn schema niet bijvoorbeeld, of kostte het zoveel moeite een bepaalde snelheid te halen. Dat bracht me veel 'shit, waarom gaat het nou niet lekker, ik moet harder werken' gedachtes. Terwijl ik nu per dag keek waar ik zin in had en wat goed voor me voelde en ik juist blij was met het fijne gevoel dat al het sporten me bracht. Voor mij een veel fijnere manier om ernaar te kijken.

Het is echt een eyeopener dat beweging vooral voor de fijn en de lekker is. Een manier om weer even 'in te loggen' bij mezelf. Het is iets wat me al aansprak in Strala Yoga en wat ik steeds meer aan het toepassen ben. Voor wie het leuk vindt, wat citaten van Strala Yoga en Tara Stiles. Ik kan me er erg in vinden. En het is een eyeopener om het veel breder toe te passen.

"The approach is ease. The result is achieving well beyond your goals and feeling great during the process. How you get to where you are going will affect how you feel once you get there." 

Dit komt natuurlijk heel erg van het boeddhistische 'de weg is de bestemming', maar ik vind het een goede.

De stappen van Strala - Tara Stiles:
1 Soften - and breath. Take a big, deep inhale. Long easy exhale. Settle here for a moment. Feel you. 
2 Move easy. everything you've got. in every direction you can. Stay easy and enjoy the ride.
Drop the struggle people! How we do anything is how we do everything. This isn't about what you can and what you cannot do, it's about how you do everything you do. 

En nou ben ik absoluut geen type die graag een 'beweging' volgt, of dol is op gurus. Ik kan me hier echt in vinden. En in plaats van een 'beweging' volgen, zocht ik deze maanden al met al genoeg beweging op. En -superleuk- ik ontdekte ook wat nieuws: longboarden. Het is zo leuk om nieuwe dingen te leren en te ontdekken, dit geeft me echt een nieuw vrijheidsgevoel.

Een snel overzicht:

Juni:

 • 44x sporten
 • totaal 27 uur
 • 300.347 stappen
 • totaal 164km 
 • 9x hardlopen, 64,71 km, 482 minuten
 • 14 x wandelen 46,87 km, 602 minuten
 • 50km fietsen, 146 minuten
 • 4 x pilates
 • 8x yoga, 148 minuten
 • 2300m zwemmen (4 x)


Juli:
 • 34x sporten
 • totaal 24 uur
 • totaal 168km
 • 268.275 stappen (ben 'm een paar dagen vergeten om te doen, dus niet alles is gelogd)
 • 8x hardlopen, 45,1km, 5uur35
 • 7x wandelen (alleen de langere wandelingen genoteerd), 41km, 8 uur 54minuten
 • 5x fietsen, 57,7km, 3uur 31
 • 1x pilates
 • 6x yoga, 140minuten
 • 2,3km zwemmen
 • 21,9km longboarden,4x, 2uur
Op naar augustus! 

Veel sport- en beweegplezier allemaal, probeer iedere dag iets te doen waar je je lekkerder van gaat voelen.

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more