Skip to main content

Home sweet home


Weer thuis. Tijdens de terugreis mijmerde ik wat, over hoe fijn het eigenlijk was geweest om zo weinig online te zijn tijdens de vakantie. 's Morgens een kwartier/half uurtje bij het Wifipunt als ik brood ging halen en af en toe 's middags of 's avonds nog even. Het leverde me zoveel tijd op en ik merkte ook hoe erg het een gewoonte is geworden, zo verbonden zijn met alles en iedereen op je telefoon. Aan de ene kant heel erg fijn. Ik geniet van de appjes met mijn vrienden, heb zo makkelijker contact met vrienden in het buitenland. Ik ben dol op de eyecandy van Instagram, de foto's in mijn tijdlijn zijn een inspiratie en blijmakers, glimlachjes in mijn dag. Ik vind het heerlijk om zelf foto's te maken van mooie momenten en die zelf op Insta te zetten. Zo nu en dan scroll ik daar doorheen en dan pluk ik de dag nog eens dubbel. Ook met de logjes die ik ervan maak. Het doet me goed om op de mooie dingen te letten en daar tijd aan te besteden. Ook hou ik het nieuws een beetje bij en scroll ik af en toe door Twitter om zo niet zelf tv te hoeven kijken en alleen de bijzondere momenten via uitzending gemist mee te pakken. Ik doe yoga via Youtube en stoei wat met snapchat om een beetje bij te blijven. 

Maar. En dan komt de maar. Ik merk ook hoe 'sticky' het is, die social media. Voor je het weet, was ik gedachteloos een uur aan het checken. van Insta, naar Twitter, naar Nu.nl. Facebook had ik al van mijn telefoon afgegooid, ik merkte dat ik daar helemaal niet meer blij van werd. In die tijdlijn staan weliswaar veel leuke berichten en ik vind het heerlijk om bij te blijven en foto's te zien van de mensen die ik ken, maar misschien wel 80% van wat er voorbij komt zijn de likes van die personen en zo merkte ik dat ik niet alleen de mooie foto's bekeek van de nieuwe geweldige plek van geĆ«migreerde vriendin, de vakantie van een andere vriendin, leuke hardloopverhalen etc , maar ook uitgemergelde honden en katten, reclame voor kleding, de nieuwe jurk van Maxima, het huis van Nick en Simon, het nieuwe recept van iemand die ik helemaal niet ken, de trouwfoto's van mensen waarvan ik geen clue heb waarom ik die zie. En toch keek ik, en bleef ik hangen. Ik werd er gek van en haalde het eraf. Via mijn browser kijk ik af en toe en hoop ik toch nog de wel leuke dingen mee te krijgen. Maar ik vraag me af hoe iedereen dat doet? Is er een knop waarmee je in 1x alleen de leuke foto's van mensen die je zelf volgt kunt zien, zonder al die shit eromheen? 

Maar al met al, zo terugrijdend vanuit Frankrijk, waar ik zeeƫn van tijd had, bedacht ik me dat ik er toch wat bewuster mee om wilde gaan. Even minder connecten. En dat is nog best lastig, merk ik. Je telefoon is toch iets, wat ik altijd bij me heb. En de paar dagen helemaal 90% off line thuis, merkte ik ook dat ik de leuke en fijne dingen ervan miste.

Dus wat ik nu probeer is iedere dag mijn telefoon een aantal uur echt weg te leggen. Daarnaast heb ik alle notificaties sowieso altijd al uit staan. Zodra ik on line ga, probeer ik dat bewust te doen en ook bewust mijn telefoon weer weg te leggen. 

Maar ik pak 'm ook vaak bewust wel. Om de mooie dingen in de dag vast te leggen. Want dat wil ik niet kwijt.

Daarom kan ik dus delen:
15x mooi home sweet home.


Koffie in de avondzon,samen met Rocky


Op het strand met Bri (en de bende)


Ochtenduitzicht: goedemorgen


Ochtendduik. Met Sammy als publiek.


Een prachtige bos bloemen werd bezorgd door Roos, zo lief.


Genieten van lekker vers zelf koken.


Het vakantiegevoel vasthouden.


Avondlongboardrondje met prachtige lucht.


Hardlooppret!


Oogst uit eigen tuin.


Wandelen over de hei bij het Zwanenwater met Joost, en eten op het strand.


De mooie volle maan uit het water zien opkomen.


De bloemen in mijn tuin. Met een paar uurtjes onkruid trekken was de nieuwe tuin eigenlijk zo in een paar dagen weer helemaal netjes!


Blije ochtendduik.


Blije vriendinnen die elkaar weer zien.

Het zal de komende tijd ook wel een beetje zoeken zijn: wel de lusten, niet de lasten van social media. Ik hou jullie op de hoogte van hoe het gaat.

En dan ga ik nu weer weg bij het scherm en naar buiten toe ;)

Comments

Sil said…
Je hebt groot gelijk! Maar wel heel fijn dat je mooie, fijne dingen blijft delen! Ik geniet er altijd enorm van!!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more