Skip to main content

Home sweet home


Weer thuis. Tijdens de terugreis mijmerde ik wat, over hoe fijn het eigenlijk was geweest om zo weinig online te zijn tijdens de vakantie. 's Morgens een kwartier/half uurtje bij het Wifipunt als ik brood ging halen en af en toe 's middags of 's avonds nog even. Het leverde me zoveel tijd op en ik merkte ook hoe erg het een gewoonte is geworden, zo verbonden zijn met alles en iedereen op je telefoon. Aan de ene kant heel erg fijn. Ik geniet van de appjes met mijn vrienden, heb zo makkelijker contact met vrienden in het buitenland. Ik ben dol op de eyecandy van Instagram, de foto's in mijn tijdlijn zijn een inspiratie en blijmakers, glimlachjes in mijn dag. Ik vind het heerlijk om zelf foto's te maken van mooie momenten en die zelf op Insta te zetten. Zo nu en dan scroll ik daar doorheen en dan pluk ik de dag nog eens dubbel. Ook met de logjes die ik ervan maak. Het doet me goed om op de mooie dingen te letten en daar tijd aan te besteden. Ook hou ik het nieuws een beetje bij en scroll ik af en toe door Twitter om zo niet zelf tv te hoeven kijken en alleen de bijzondere momenten via uitzending gemist mee te pakken. Ik doe yoga via Youtube en stoei wat met snapchat om een beetje bij te blijven. 

Maar. En dan komt de maar. Ik merk ook hoe 'sticky' het is, die social media. Voor je het weet, was ik gedachteloos een uur aan het checken. van Insta, naar Twitter, naar Nu.nl. Facebook had ik al van mijn telefoon afgegooid, ik merkte dat ik daar helemaal niet meer blij van werd. In die tijdlijn staan weliswaar veel leuke berichten en ik vind het heerlijk om bij te blijven en foto's te zien van de mensen die ik ken, maar misschien wel 80% van wat er voorbij komt zijn de likes van die personen en zo merkte ik dat ik niet alleen de mooie foto's bekeek van de nieuwe geweldige plek van geĆ«migreerde vriendin, de vakantie van een andere vriendin, leuke hardloopverhalen etc , maar ook uitgemergelde honden en katten, reclame voor kleding, de nieuwe jurk van Maxima, het huis van Nick en Simon, het nieuwe recept van iemand die ik helemaal niet ken, de trouwfoto's van mensen waarvan ik geen clue heb waarom ik die zie. En toch keek ik, en bleef ik hangen. Ik werd er gek van en haalde het eraf. Via mijn browser kijk ik af en toe en hoop ik toch nog de wel leuke dingen mee te krijgen. Maar ik vraag me af hoe iedereen dat doet? Is er een knop waarmee je in 1x alleen de leuke foto's van mensen die je zelf volgt kunt zien, zonder al die shit eromheen? 

Maar al met al, zo terugrijdend vanuit Frankrijk, waar ik zeeƫn van tijd had, bedacht ik me dat ik er toch wat bewuster mee om wilde gaan. Even minder connecten. En dat is nog best lastig, merk ik. Je telefoon is toch iets, wat ik altijd bij me heb. En de paar dagen helemaal 90% off line thuis, merkte ik ook dat ik de leuke en fijne dingen ervan miste.

Dus wat ik nu probeer is iedere dag mijn telefoon een aantal uur echt weg te leggen. Daarnaast heb ik alle notificaties sowieso altijd al uit staan. Zodra ik on line ga, probeer ik dat bewust te doen en ook bewust mijn telefoon weer weg te leggen. 

Maar ik pak 'm ook vaak bewust wel. Om de mooie dingen in de dag vast te leggen. Want dat wil ik niet kwijt.

Daarom kan ik dus delen:
15x mooi home sweet home.


Koffie in de avondzon,samen met Rocky


Op het strand met Bri (en de bende)


Ochtenduitzicht: goedemorgen


Ochtendduik. Met Sammy als publiek.


Een prachtige bos bloemen werd bezorgd door Roos, zo lief.


Genieten van lekker vers zelf koken.


Het vakantiegevoel vasthouden.


Avondlongboardrondje met prachtige lucht.


Hardlooppret!


Oogst uit eigen tuin.


Wandelen over de hei bij het Zwanenwater met Joost, en eten op het strand.


De mooie volle maan uit het water zien opkomen.


De bloemen in mijn tuin. Met een paar uurtjes onkruid trekken was de nieuwe tuin eigenlijk zo in een paar dagen weer helemaal netjes!


Blije ochtendduik.


Blije vriendinnen die elkaar weer zien.

Het zal de komende tijd ook wel een beetje zoeken zijn: wel de lusten, niet de lasten van social media. Ik hou jullie op de hoogte van hoe het gaat.

En dan ga ik nu weer weg bij het scherm en naar buiten toe ;)

Comments

Sil said…
Je hebt groot gelijk! Maar wel heel fijn dat je mooie, fijne dingen blijft delen! Ik geniet er altijd enorm van!!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more