Skip to main content

Home Sweet Home


En toen waren we weer thuis. Bij de kipjes en de katten.


Meteen een rondje door de tuin. Ook al waren we maar een paar dagen weg, je ontdekt toch steeds weer nieuwe dingen.
Wat is het hier toch mooi!


Aan het werk maar weer. De laatste loodjes. Iemand is het er niet helemaal mee eens.


Lekker rondje hardlopen.


En 's avonds uit eten met een vriendin bij Blijburg. Fijn! Lekker bijgekletst, fijn elkaar te zien.


En tatatadaaaa. Ik was heel stoer en zwom helemaal van de verre steiger naar huis. 1,2 km. Het was zalig! Nu is het nog maar een klein stapje om helemaal vanuit het zwembad terug naar huis te zwemmen. Deze zomer ga ik dat nog een keertje doen.Ik fietste met mijn moeder langs de dijk.


En keek naar Sammy, die weet wat relaxen is.


En ik was er gewoon blijzenuwachtig van, maar allebei mijn meisjes kwamen weer thuis. Eerst Lotte die op bushcraftkamp was geweest. Helemaal in haar uppie bij allemaal onbekenden. Een soort expeditie Robinsonkamp, met vuur maken en tenten bouwen in het bos om in te slapen en zelf eten koken boven het vuur en allerlei stoere actieve dingen. Ze had het erg leuk gehad en ik was zo blij dat ze weer thuis was!En 's avonds maakte mijn hart nog een sprongetje en was ik weer compleet. Isa kwam terug van haar vakantie, met een vriendin en haar ouders mee naar Spanje. Waar ze vooral 's nachts actief waren geweest volgens mij. Heerlijk voor ze. Ik had een Hollands Ontbijtpakket voor ze gemaakt als extra bedankje, met allemaal dingen waarin je tijdens de vakantie weer zin kunt hebben. Vers witbrood met roomboter en aardbeitjes of oude kaas. Bruine bolletjes. Verse jus. Scharreleitjes.


En daar was Isa dan. Ze wilde niet op de foto, maar vond het ook best wel weer ok om weer thuis te zijn ;).


Ik geniet zo van de Hollandse zomer. Die luchten. Zo prachtig. En heerlijk met blote voeten en slippers, zonder jas. Van mij hoeft het geen 30 graden en volle zon. Boven de 20 vind ik het al een beetje te warm worden als ik eerlijk ben. Ik vind dit heerlijk.
's Avonds fikkie stoken met vrienden.


Oogsten.


Joost heeft een nieuwe vriendin.Ze bleef de hele tijd op zijn schouder zitten.


Ik liep een uurtje hard in het noordelijke gedeelte van het Twiske. Vroeger hebben we hier zoveel uur doorgebracht met de kinderen. Wandelen, struinen, bij de speelsloot. Maar dit gebied kende ik nog niet helemaal heel goed. Geweldig hardloopterrein. Met kleine paadjes, bos, water, weilanden, een beetje trailachtige paadjes, stukken mul zand, wilde koeien. Geweldig! Ga ik vaker heen. Zo leuk om toch weer eens iets nieuws te ontdekken, ook al is het vlak bij.


En zo ging de zon weer onder. Weer een mooie dag voorbij.En maar weer eens zwemmen en ontbijten met vers fruit. Sja, erg afwisselend is het leven hier niet, maar juist het ritme van die fijne momenten in de dag die steeds maar weer terugkomen, die maken de zomer tot de zomer en mijn home tot my sweet home.Comments

Jolanda said…
Wat gaaf dat kamp van Lotte! Ik heb het gelijk even opgezocht. Geen idee of het glutenvrij te doen is, maar dat is dan een extra survival doel. ;-)
Wat leuk dat thuis-kom-pakket! Zal zeker in de smaak gevallen zijn.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more