Skip to main content

Home Sweet Home


En toen waren we weer thuis. Bij de kipjes en de katten.


Meteen een rondje door de tuin. Ook al waren we maar een paar dagen weg, je ontdekt toch steeds weer nieuwe dingen.
Wat is het hier toch mooi!


Aan het werk maar weer. De laatste loodjes. Iemand is het er niet helemaal mee eens.


Lekker rondje hardlopen.


En 's avonds uit eten met een vriendin bij Blijburg. Fijn! Lekker bijgekletst, fijn elkaar te zien.


En tatatadaaaa. Ik was heel stoer en zwom helemaal van de verre steiger naar huis. 1,2 km. Het was zalig! Nu is het nog maar een klein stapje om helemaal vanuit het zwembad terug naar huis te zwemmen. Deze zomer ga ik dat nog een keertje doen.Ik fietste met mijn moeder langs de dijk.


En keek naar Sammy, die weet wat relaxen is.


En ik was er gewoon blijzenuwachtig van, maar allebei mijn meisjes kwamen weer thuis. Eerst Lotte die op bushcraftkamp was geweest. Helemaal in haar uppie bij allemaal onbekenden. Een soort expeditie Robinsonkamp, met vuur maken en tenten bouwen in het bos om in te slapen en zelf eten koken boven het vuur en allerlei stoere actieve dingen. Ze had het erg leuk gehad en ik was zo blij dat ze weer thuis was!En 's avonds maakte mijn hart nog een sprongetje en was ik weer compleet. Isa kwam terug van haar vakantie, met een vriendin en haar ouders mee naar Spanje. Waar ze vooral 's nachts actief waren geweest volgens mij. Heerlijk voor ze. Ik had een Hollands Ontbijtpakket voor ze gemaakt als extra bedankje, met allemaal dingen waarin je tijdens de vakantie weer zin kunt hebben. Vers witbrood met roomboter en aardbeitjes of oude kaas. Bruine bolletjes. Verse jus. Scharreleitjes.


En daar was Isa dan. Ze wilde niet op de foto, maar vond het ook best wel weer ok om weer thuis te zijn ;).


Ik geniet zo van de Hollandse zomer. Die luchten. Zo prachtig. En heerlijk met blote voeten en slippers, zonder jas. Van mij hoeft het geen 30 graden en volle zon. Boven de 20 vind ik het al een beetje te warm worden als ik eerlijk ben. Ik vind dit heerlijk.
's Avonds fikkie stoken met vrienden.


Oogsten.


Joost heeft een nieuwe vriendin.Ze bleef de hele tijd op zijn schouder zitten.


Ik liep een uurtje hard in het noordelijke gedeelte van het Twiske. Vroeger hebben we hier zoveel uur doorgebracht met de kinderen. Wandelen, struinen, bij de speelsloot. Maar dit gebied kende ik nog niet helemaal heel goed. Geweldig hardloopterrein. Met kleine paadjes, bos, water, weilanden, een beetje trailachtige paadjes, stukken mul zand, wilde koeien. Geweldig! Ga ik vaker heen. Zo leuk om toch weer eens iets nieuws te ontdekken, ook al is het vlak bij.


En zo ging de zon weer onder. Weer een mooie dag voorbij.En maar weer eens zwemmen en ontbijten met vers fruit. Sja, erg afwisselend is het leven hier niet, maar juist het ritme van die fijne momenten in de dag die steeds maar weer terugkomen, die maken de zomer tot de zomer en mijn home tot my sweet home.Comments

Jolanda said…
Wat gaaf dat kamp van Lotte! Ik heb het gelijk even opgezocht. Geen idee of het glutenvrij te doen is, maar dat is dan een extra survival doel. ;-)
Wat leuk dat thuis-kom-pakket! Zal zeker in de smaak gevallen zijn.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …