Skip to main content

Home Sweet Home


En toen waren we weer thuis. Bij de kipjes en de katten.


Meteen een rondje door de tuin. Ook al waren we maar een paar dagen weg, je ontdekt toch steeds weer nieuwe dingen.
Wat is het hier toch mooi!


Aan het werk maar weer. De laatste loodjes. Iemand is het er niet helemaal mee eens.


Lekker rondje hardlopen.


En 's avonds uit eten met een vriendin bij Blijburg. Fijn! Lekker bijgekletst, fijn elkaar te zien.


En tatatadaaaa. Ik was heel stoer en zwom helemaal van de verre steiger naar huis. 1,2 km. Het was zalig! Nu is het nog maar een klein stapje om helemaal vanuit het zwembad terug naar huis te zwemmen. Deze zomer ga ik dat nog een keertje doen.Ik fietste met mijn moeder langs de dijk.


En keek naar Sammy, die weet wat relaxen is.


En ik was er gewoon blijzenuwachtig van, maar allebei mijn meisjes kwamen weer thuis. Eerst Lotte die op bushcraftkamp was geweest. Helemaal in haar uppie bij allemaal onbekenden. Een soort expeditie Robinsonkamp, met vuur maken en tenten bouwen in het bos om in te slapen en zelf eten koken boven het vuur en allerlei stoere actieve dingen. Ze had het erg leuk gehad en ik was zo blij dat ze weer thuis was!En 's avonds maakte mijn hart nog een sprongetje en was ik weer compleet. Isa kwam terug van haar vakantie, met een vriendin en haar ouders mee naar Spanje. Waar ze vooral 's nachts actief waren geweest volgens mij. Heerlijk voor ze. Ik had een Hollands Ontbijtpakket voor ze gemaakt als extra bedankje, met allemaal dingen waarin je tijdens de vakantie weer zin kunt hebben. Vers witbrood met roomboter en aardbeitjes of oude kaas. Bruine bolletjes. Verse jus. Scharreleitjes.


En daar was Isa dan. Ze wilde niet op de foto, maar vond het ook best wel weer ok om weer thuis te zijn ;).


Ik geniet zo van de Hollandse zomer. Die luchten. Zo prachtig. En heerlijk met blote voeten en slippers, zonder jas. Van mij hoeft het geen 30 graden en volle zon. Boven de 20 vind ik het al een beetje te warm worden als ik eerlijk ben. Ik vind dit heerlijk.
's Avonds fikkie stoken met vrienden.


Oogsten.


Joost heeft een nieuwe vriendin.Ze bleef de hele tijd op zijn schouder zitten.


Ik liep een uurtje hard in het noordelijke gedeelte van het Twiske. Vroeger hebben we hier zoveel uur doorgebracht met de kinderen. Wandelen, struinen, bij de speelsloot. Maar dit gebied kende ik nog niet helemaal heel goed. Geweldig hardloopterrein. Met kleine paadjes, bos, water, weilanden, een beetje trailachtige paadjes, stukken mul zand, wilde koeien. Geweldig! Ga ik vaker heen. Zo leuk om toch weer eens iets nieuws te ontdekken, ook al is het vlak bij.


En zo ging de zon weer onder. Weer een mooie dag voorbij.En maar weer eens zwemmen en ontbijten met vers fruit. Sja, erg afwisselend is het leven hier niet, maar juist het ritme van die fijne momenten in de dag die steeds maar weer terugkomen, die maken de zomer tot de zomer en mijn home tot my sweet home.Comments

Jolanda said…
Wat gaaf dat kamp van Lotte! Ik heb het gelijk even opgezocht. Geen idee of het glutenvrij te doen is, maar dat is dan een extra survival doel. ;-)
Wat leuk dat thuis-kom-pakket! Zal zeker in de smaak gevallen zijn.

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more