Skip to main content

De schoonheid van de vroegeochtendloop


Wat een geweldige zomer hebben we toch. Het gaat maar door. Heerlijk natuurlijk, maar voor het hardlopen vergt het wel een beetje flexibiliteit ;).

Nou was ik van de week na een kort nachtje toch vroeg wakker omdat er een mug in de klamboe zat, dus ik ben er maar uitgegaan. Buiten was het nog redelijk koel, een graad of 20, maar wel heel vochtig. De mist hing als een zachte nevel boven het land. De lucht was roze als voorbode van de zon. Ik deed het rustig aan, dit is zo mooi, dan moet je de tijd nemen om af en toe stil te staan en een foto te nemen.Een heel stuk liep ik op de dijk, niet erg comfortabel zo tussen alle brandnetels. Bovendien waren binnen no time mijn voeten doorweekt van het natte gras en prikten scherpe dingen door mijn sokken heen. De dijk maar weer af dus en er gewoon een soort traptraining van maken door bij iedere trap of handige opgang de dijk op te klimmen.Zo mooi.Als je goed kijkt, zie je hieronder wat fels aan de waterkant. Daar lag een stelletje te slapen in een slaapzak. Wat een machtige ervaring moet dat geweest zijn. De avond ervoor waren wij nog lang buiten geweest bij een vuurtje en hadden we al genoten van de prachtige sterrenhemel, inclusief enorme vallende ster. Om zo de hele nacht te slapen is er ook eentje die ik ga onthouden!En daar is dan de zon, al ruim over half 7 komt ie op. De dagen worden snel korter in deze periode.


Wat een mooi gezicht!Terwijl ik langs het water liep en een paar keer een praatje maakte met twee andere vroege vogels die er ook zo van genoten, klom de zon hoger en hoger.

Dat was te merken, het werd snel warmer en bezweet maar enorm voldaan kwam ik weer thuis.


Tijd om in vloeibaar goud te duiken.

Dat is dan wel de meest geweldige afsluiting voor zo'n fijn rondje die je kunt bedenken. In het water is het helemaal zo stil, ik blijf dat magisch vinden. Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op

Comments

Sil said…
Prachtig!
Magisch mooi!!
Anni said…
Wauw, wat mooi weer!! Ik hoop dat je nooit stopt met het delen van al dit moois! Ik schrik altijd een beetje als je weer zegt dat offline zo fijn is, dan ben ik bang dat je geen zin meer hebt in blogjes of Instagram. Water na zo'n loopje is fijn! Zo zacht ook aan je huid, vind ik
Anni said…
This comment has been removed by the author.
jojoco said…
@anni, inderdaad, dat water is dan zo zacht. En dat vaker off line zijn is meer hoe ik de minuten van mijn dag indeel. Ik denk dat ik altijd wel tijd blijf vrijmaken voor het vastleggen en delen van mooie momenten, dat geeft me zoveel plezier en ik vind het ook leuk als anderen er ook blij van worden. Het gaat me vooral om de hoeveelheid tijd die er daarnaast 'verloren' gaat met gedachteloos scrollen en surfen.

@sil, ja, mooi he?
Anonymous said…
Wat leuk, zo'n filmpje. Bedankt voor je fijne blogjes. Bekijk ze met een glimlach op m'n gezicht. Groetjes, Turfie
Anni said…
Ja, dat klopt. Voor je het weet is je avond op gegaan aan .... niks, ja scrollen op internet (ik ben op Instagram Joyce.Bogtman 😁)
Anni said…
This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more