Skip to main content

De schoonheid van de vroegeochtendloop


Wat een geweldige zomer hebben we toch. Het gaat maar door. Heerlijk natuurlijk, maar voor het hardlopen vergt het wel een beetje flexibiliteit ;).

Nou was ik van de week na een kort nachtje toch vroeg wakker omdat er een mug in de klamboe zat, dus ik ben er maar uitgegaan. Buiten was het nog redelijk koel, een graad of 20, maar wel heel vochtig. De mist hing als een zachte nevel boven het land. De lucht was roze als voorbode van de zon. Ik deed het rustig aan, dit is zo mooi, dan moet je de tijd nemen om af en toe stil te staan en een foto te nemen.Een heel stuk liep ik op de dijk, niet erg comfortabel zo tussen alle brandnetels. Bovendien waren binnen no time mijn voeten doorweekt van het natte gras en prikten scherpe dingen door mijn sokken heen. De dijk maar weer af dus en er gewoon een soort traptraining van maken door bij iedere trap of handige opgang de dijk op te klimmen.Zo mooi.Als je goed kijkt, zie je hieronder wat fels aan de waterkant. Daar lag een stelletje te slapen in een slaapzak. Wat een machtige ervaring moet dat geweest zijn. De avond ervoor waren wij nog lang buiten geweest bij een vuurtje en hadden we al genoten van de prachtige sterrenhemel, inclusief enorme vallende ster. Om zo de hele nacht te slapen is er ook eentje die ik ga onthouden!En daar is dan de zon, al ruim over half 7 komt ie op. De dagen worden snel korter in deze periode.


Wat een mooi gezicht!Terwijl ik langs het water liep en een paar keer een praatje maakte met twee andere vroege vogels die er ook zo van genoten, klom de zon hoger en hoger.

Dat was te merken, het werd snel warmer en bezweet maar enorm voldaan kwam ik weer thuis.


Tijd om in vloeibaar goud te duiken.

Dat is dan wel de meest geweldige afsluiting voor zo'n fijn rondje die je kunt bedenken. In het water is het helemaal zo stil, ik blijf dat magisch vinden. Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op

Comments

Sil said…
Prachtig!
Magisch mooi!!
Anni said…
Wauw, wat mooi weer!! Ik hoop dat je nooit stopt met het delen van al dit moois! Ik schrik altijd een beetje als je weer zegt dat offline zo fijn is, dan ben ik bang dat je geen zin meer hebt in blogjes of Instagram. Water na zo'n loopje is fijn! Zo zacht ook aan je huid, vind ik
Anni said…
This comment has been removed by the author.
jojoco said…
@anni, inderdaad, dat water is dan zo zacht. En dat vaker off line zijn is meer hoe ik de minuten van mijn dag indeel. Ik denk dat ik altijd wel tijd blijf vrijmaken voor het vastleggen en delen van mooie momenten, dat geeft me zoveel plezier en ik vind het ook leuk als anderen er ook blij van worden. Het gaat me vooral om de hoeveelheid tijd die er daarnaast 'verloren' gaat met gedachteloos scrollen en surfen.

@sil, ja, mooi he?
Anonymous said…
Wat leuk, zo'n filmpje. Bedankt voor je fijne blogjes. Bekijk ze met een glimlach op m'n gezicht. Groetjes, Turfie
Anni said…
Ja, dat klopt. Voor je het weet is je avond op gegaan aan .... niks, ja scrollen op internet (ik ben op Instagram Joyce.Bogtman 😁)
Anni said…
This comment has been removed by the author.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …