Skip to main content

Dankbaarheid


Gisteren was mooi en verdrietig tegelijkertijd. Met zijn allen namen we nog eens afscheid van Ans, op de dag dat Jan en Ans elkaar 50 jaar geleden hadden leren kennen. Op een mooie plek strooiden we haar as uit en waren onze gedachten bij haar en elkaar. 

Vandaag voel ik me extra verdrietig. Om het gemis dat er nog steeds is. Het verdriet dat ik nog steeds met me meedraag, ondanks dat ik ook oprecht kan genieten van de dingen in de dag. Verdriet en geluk gaan hand in hand. Dat blijkt maar weer. 

Verdriet hangt samen met liefde. En daar ben ik dankbaar voor. Dus vandaag richt ik me extra op de dingen waar ik dankbaar voor ben.

Chillen met de kat na het zwemmen.


Afterrun glow.


Bruine zomerbenen.


Bloemen.


Rondje weiland.


Tijdens een fietstocht in de drukte van de kaasmarkt belanden.


Nieuwe start binnenkort, vooral voor Lotte.


Met Isa op een terrasje.


De zon die via de koperen pannetjes op het aanrecht schijnt.


De koeien, weer even directe buren.


5 miljoen stappen. Dankbaar voor het feit dat mijn lijf me overal maar weer brengt.


Glinsteringen op het water.


De hoorntjes van een slak. Ik vervloek ze vaak, mijn hele moestuinoogst hebben ze achterover gedrukt, maar eigenlijk zijn het best mooie beesten.


Uitzicht.


Afterrun honger.


Yoga, sinds ik terug van vakantie ben probeer ik zo'n 5 x per week de mat weer op te zoeken. Het is een fijne plek en een fijne gewoonte.


De zon zet het licht aan.


Biertje op het strand.


De hei in bloei.


Mijn lief.


Rood blauw en groen.


De zon.


En zo kijken we uit over ons leven en zijn we gelukkig.


Comments

Tineke said…
Probeer net al jij te genieten van de dagelijkse dingen. Is momenteel heel moeilijk want één van mijn beste vriendinnen kreeg deze week een slecht nieuws gesprek. Verdriet overheerst.
jojoco said…
@Tineke, wat een naar nieuws, sterkte. Misschien lukt het om in deze moeilijke dagen een extra glimlach voor je vriendin te kunnen zijn en troost dat jullie allebei....
Sil said…
Mooi logje! Dank voor het delen!
Mireille said…
Mooie blog..ik vind je blogs zo fijn, je weet altijd de goede woorden te vinden. Bedankt daarvoor! En heel veel sterkte met zo'n groot verlies..

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more