Skip to main content

Dankbaarheid


Gisteren was mooi en verdrietig tegelijkertijd. Met zijn allen namen we nog eens afscheid van Ans, op de dag dat Jan en Ans elkaar 50 jaar geleden hadden leren kennen. Op een mooie plek strooiden we haar as uit en waren onze gedachten bij haar en elkaar. 

Vandaag voel ik me extra verdrietig. Om het gemis dat er nog steeds is. Het verdriet dat ik nog steeds met me meedraag, ondanks dat ik ook oprecht kan genieten van de dingen in de dag. Verdriet en geluk gaan hand in hand. Dat blijkt maar weer. 

Verdriet hangt samen met liefde. En daar ben ik dankbaar voor. Dus vandaag richt ik me extra op de dingen waar ik dankbaar voor ben.

Chillen met de kat na het zwemmen.


Afterrun glow.


Bruine zomerbenen.


Bloemen.


Rondje weiland.


Tijdens een fietstocht in de drukte van de kaasmarkt belanden.


Nieuwe start binnenkort, vooral voor Lotte.


Met Isa op een terrasje.


De zon die via de koperen pannetjes op het aanrecht schijnt.


De koeien, weer even directe buren.


5 miljoen stappen. Dankbaar voor het feit dat mijn lijf me overal maar weer brengt.


Glinsteringen op het water.


De hoorntjes van een slak. Ik vervloek ze vaak, mijn hele moestuinoogst hebben ze achterover gedrukt, maar eigenlijk zijn het best mooie beesten.


Uitzicht.


Afterrun honger.


Yoga, sinds ik terug van vakantie ben probeer ik zo'n 5 x per week de mat weer op te zoeken. Het is een fijne plek en een fijne gewoonte.


De zon zet het licht aan.


Biertje op het strand.


De hei in bloei.


Mijn lief.


Rood blauw en groen.


De zon.


En zo kijken we uit over ons leven en zijn we gelukkig.


Comments

Tineke said…
Probeer net al jij te genieten van de dagelijkse dingen. Is momenteel heel moeilijk want één van mijn beste vriendinnen kreeg deze week een slecht nieuws gesprek. Verdriet overheerst.
jojoco said…
@Tineke, wat een naar nieuws, sterkte. Misschien lukt het om in deze moeilijke dagen een extra glimlach voor je vriendin te kunnen zijn en troost dat jullie allebei....
Sil said…
Mooi logje! Dank voor het delen!
Mireille said…
Mooie blog..ik vind je blogs zo fijn, je weet altijd de goede woorden te vinden. Bedankt daarvoor! En heel veel sterkte met zo'n groot verlies..

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …