Skip to main content

Vakantiegevoel en schoolvoorbereiding

Na de zomer moet Lotte net als Isa een flink eind fietsen naar school. Zo'n 13,5km. En zelfs als ze met de bus zou gaan, dan is de bushalte al 4km verderop. Hoe fijn het ook is om hier te wonen, het heeft ook best wat nadelen hoor, althans voor de kinderen.

Met Lotte verkende ik samen de route naar school op de fiets. Een pittige tegenwind hadden we, maar ja, dan zouden we op de terugweg tenminste wind mee hebben. ;)


We lunchten bij een geweldig mooie nieuwe plek. Erg goed eten ook nog eens.
En verder gaat het gewone leven door. De afscheidsfeestjes zijn voorbij. De meiden hebben vakantie. Wij werken nog even door. Maar ik begin vroeg en zorg ervoor dat ik genoeg minuten in de dag ook vakantie neem. Want vakantie, dat is echt niet alleen met het vliegtuig naar een verre bestemming, hoe geweldig ook. Vakantie is tijd nemen om je te verwonderen. Tijd nemen voor fijne routines in de dag, dingen waar je blij van wordt. 


Van een rondje rennen in de hitte.


Van druppels op het gras. 
En natuurlijk van mijn ochtendduik! (en lunchduik, middagduik en avondduik, je moet wat in een kantoor pal op de zon, zonder airco, onder een schuin dak. Heerlijk vind ik het!  Lang leve de zomer!


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more