Skip to main content

Vakantie dag 3: Zwolle


Weer zo ontzettend heerlijk geslapen. Maar even anderhalf uur wakker geweest toen het net licht werd, en toen weer in slaap gevallen om pas tegen half tien wakker te worden. Hemels!

Vandaag gaan we naar Zwolle. Joost doet dapper mee, hij houdt niet van steden, maar we ontlopen de winkelstraten en nemen vooral de leuke steegjes en de stadsmuur rondom. Wel neem ik een kijkje in de prachtige boekwinkel Waanders. Wow!


Wat een heerlijke stad is Zwolle. 
We gaan het museum de Fundatie in. De tentoonstellingen vond ik op het moment niet heel erg bijzonder, maar het gebouw zelf is prachtig.


We lunchen heerlijk op een terras.


En later op de dag chillen we weer op de camping. Zo fijn, geen mails, geen was, geen huishoudelijke dingen. Tijd voor boeken, voor je uit staren, samen kletsen, potje frisbee├źn, lekker eten, wijntje drinken, vuurtje stoken, tekenen. Je hoeft niet ver weg te gaan om helemaal het vakantiegevoel te hebben.

De dag erop zit het er alweer op. Het werk wacht weer. Ook weer fijn om naar huis te gaan. Ontbijten met eieren met spek. En natuurlijk pruttelkoffie.


Nog even snel mijn boek uitlezen. Zo prachtig geschreven, maar zo'n aangrijpend zielig verhaal. Ik ben er iets te gevoelig voor, had er helemaal een naargeestige stemming van, omdat ik me er zo door liet meeslepen. Maar de manier van schrijven is bijzonder, wat dat betreft een echte aanrader!Hier moest ik zo ontzettend om lachen.
Het geeft maar weer aan dat de manier waarop je kijkt het perspectief op je leven bepaalt.


Dag mooie grote beuk met vlekken zonlicht in het gras. Dag fijne mooie camping. Dag prachtig bos en ven. Bedankt voor de fijne dagen!


Comments

Sil said…
Oooohh! Je was in Zwolle! Daar woon ik! :-)
Had graag een bakkie met je gedaan!

Enne: welke camping was je? (ik ben nieuwsgierig, haha).
jojoco said…
Hee Sil, jij woont in Zwolle? Ik dacht wel ergens daar in de buurt, maar wist niet dat je in die leuke stad woonde! Wat een bofkont ben je, met zo'n prachtige omgeving!
Wij zaten bij de Dassenburgt. Een prachtige camping van Staatsbosbeheer.
Sil said…
Leuk om te horen!
Het is hier inderdaad super fijn wonen! (ik kom uit Haarlem, qua stad wel vergelijkbaar, alleen is hier geen strand/zee: het enige dat ik wel eens mis).

Mocht je ooit nog eens in de buurt zijn, dan ben je van harte welkom!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more