Skip to main content

Vakantie dag 3: Zwolle


Weer zo ontzettend heerlijk geslapen. Maar even anderhalf uur wakker geweest toen het net licht werd, en toen weer in slaap gevallen om pas tegen half tien wakker te worden. Hemels!

Vandaag gaan we naar Zwolle. Joost doet dapper mee, hij houdt niet van steden, maar we ontlopen de winkelstraten en nemen vooral de leuke steegjes en de stadsmuur rondom. Wel neem ik een kijkje in de prachtige boekwinkel Waanders. Wow!


Wat een heerlijke stad is Zwolle. 
We gaan het museum de Fundatie in. De tentoonstellingen vond ik op het moment niet heel erg bijzonder, maar het gebouw zelf is prachtig.


We lunchen heerlijk op een terras.


En later op de dag chillen we weer op de camping. Zo fijn, geen mails, geen was, geen huishoudelijke dingen. Tijd voor boeken, voor je uit staren, samen kletsen, potje frisbee├źn, lekker eten, wijntje drinken, vuurtje stoken, tekenen. Je hoeft niet ver weg te gaan om helemaal het vakantiegevoel te hebben.

De dag erop zit het er alweer op. Het werk wacht weer. Ook weer fijn om naar huis te gaan. Ontbijten met eieren met spek. En natuurlijk pruttelkoffie.


Nog even snel mijn boek uitlezen. Zo prachtig geschreven, maar zo'n aangrijpend zielig verhaal. Ik ben er iets te gevoelig voor, had er helemaal een naargeestige stemming van, omdat ik me er zo door liet meeslepen. Maar de manier van schrijven is bijzonder, wat dat betreft een echte aanrader!Hier moest ik zo ontzettend om lachen.
Het geeft maar weer aan dat de manier waarop je kijkt het perspectief op je leven bepaalt.


Dag mooie grote beuk met vlekken zonlicht in het gras. Dag fijne mooie camping. Dag prachtig bos en ven. Bedankt voor de fijne dagen!


Comments

Sil said…
Oooohh! Je was in Zwolle! Daar woon ik! :-)
Had graag een bakkie met je gedaan!

Enne: welke camping was je? (ik ben nieuwsgierig, haha).
jojoco said…
Hee Sil, jij woont in Zwolle? Ik dacht wel ergens daar in de buurt, maar wist niet dat je in die leuke stad woonde! Wat een bofkont ben je, met zo'n prachtige omgeving!
Wij zaten bij de Dassenburgt. Een prachtige camping van Staatsbosbeheer.
Sil said…
Leuk om te horen!
Het is hier inderdaad super fijn wonen! (ik kom uit Haarlem, qua stad wel vergelijkbaar, alleen is hier geen strand/zee: het enige dat ik wel eens mis).

Mocht je ooit nog eens in de buurt zijn, dan ben je van harte welkom!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …