Skip to main content

Vakantie dag 3: Zwolle


Weer zo ontzettend heerlijk geslapen. Maar even anderhalf uur wakker geweest toen het net licht werd, en toen weer in slaap gevallen om pas tegen half tien wakker te worden. Hemels!

Vandaag gaan we naar Zwolle. Joost doet dapper mee, hij houdt niet van steden, maar we ontlopen de winkelstraten en nemen vooral de leuke steegjes en de stadsmuur rondom. Wel neem ik een kijkje in de prachtige boekwinkel Waanders. Wow!


Wat een heerlijke stad is Zwolle. 
We gaan het museum de Fundatie in. De tentoonstellingen vond ik op het moment niet heel erg bijzonder, maar het gebouw zelf is prachtig.


We lunchen heerlijk op een terras.


En later op de dag chillen we weer op de camping. Zo fijn, geen mails, geen was, geen huishoudelijke dingen. Tijd voor boeken, voor je uit staren, samen kletsen, potje frisbee├źn, lekker eten, wijntje drinken, vuurtje stoken, tekenen. Je hoeft niet ver weg te gaan om helemaal het vakantiegevoel te hebben.

De dag erop zit het er alweer op. Het werk wacht weer. Ook weer fijn om naar huis te gaan. Ontbijten met eieren met spek. En natuurlijk pruttelkoffie.


Nog even snel mijn boek uitlezen. Zo prachtig geschreven, maar zo'n aangrijpend zielig verhaal. Ik ben er iets te gevoelig voor, had er helemaal een naargeestige stemming van, omdat ik me er zo door liet meeslepen. Maar de manier van schrijven is bijzonder, wat dat betreft een echte aanrader!Hier moest ik zo ontzettend om lachen.
Het geeft maar weer aan dat de manier waarop je kijkt het perspectief op je leven bepaalt.


Dag mooie grote beuk met vlekken zonlicht in het gras. Dag fijne mooie camping. Dag prachtig bos en ven. Bedankt voor de fijne dagen!


Comments

Sil said…
Oooohh! Je was in Zwolle! Daar woon ik! :-)
Had graag een bakkie met je gedaan!

Enne: welke camping was je? (ik ben nieuwsgierig, haha).
jojoco said…
Hee Sil, jij woont in Zwolle? Ik dacht wel ergens daar in de buurt, maar wist niet dat je in die leuke stad woonde! Wat een bofkont ben je, met zo'n prachtige omgeving!
Wij zaten bij de Dassenburgt. Een prachtige camping van Staatsbosbeheer.
Sil said…
Leuk om te horen!
Het is hier inderdaad super fijn wonen! (ik kom uit Haarlem, qua stad wel vergelijkbaar, alleen is hier geen strand/zee: het enige dat ik wel eens mis).

Mocht je ooit nog eens in de buurt zijn, dan ben je van harte welkom!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more