Skip to main content

Troost


Er is veel troost in deze dagen. Ik trek nog vaker dan anders naar het water. Om te zitten, om te kijken. De wolken veranderen met de minuut. Alles wordt altijd anders.Ook fijn, een beetje in de tuin rommelen. Handen in de aarde. En dan zien hoe alles groeit. En bloeit.
De natuur in, samen met Jan een prachtige wandeling maken. Bewegen en de zee zien.

Struinen. Op ons landje. Het zijn de dingen die ik altijd al deed, maar die nu een extra lading hebben.
Dat even lummelen en lanterfanten is nu extra fijn en nodig. Want hoewel het gewone leven doorgaat, die drukke periode vlak voor de schoolvakanties, extra druk omdat Lotte afscheid neemt van school, kan mijn lijf en geest het niet bijbenen. Alles gaat door, de boodschappen raken op, het huis wordt vies, de wasstapel groeit, de werkstapel in mijn inbox ook, dat gaat gewoon maar door. Allemaal hetzelfde. Maar tegelijkertijd is alles anders. De rouw is rauw. Vermoeiend ook, mijn lijf is zo zwaar. 's Nachts lig ik wakker en bonkt mijn hart onrustig. Overdag kan ik voor mijn gevoel soms amper het ene been voor het andere zetten. Mijn hoofd is niet eens de hele dag vol verdriet, er komt zelfs langzaam al wat acceptatie binnendruppelen, maar vooral vol met watten. Dan doe ik mee, mee met alles waarvan ik het graag door wil laten gaan, maar de helft glijdt langs me heen en dan zoek ik de rust weer op van een rondje lopen en helemaal niets hoeven.


En ik ga weer naar het water, waar ik me onderdompel in het koude en mijn lijf voelt dat het leeft.

De dagen verglijden en ik weet steeds niet welke dag het vandaag ook al weer is en wat we morgen ook al weer moeten.


Maar het water ligt er gelukkig altijd. En de wolken drijven over.Comments

Sil said…
Prachtige foto's. En mooi om te lezen hoe je omgaat met deze onvoorstelbare situatie.
Mijn motto is tegenwoordig: het is zoals het is.
Neem je tijd, maar vergeet niet te genieten (maar zo te lezen lukt je dat wel).
Take care!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …