Skip to main content

Troost


Er is veel troost in deze dagen. Ik trek nog vaker dan anders naar het water. Om te zitten, om te kijken. De wolken veranderen met de minuut. Alles wordt altijd anders.Ook fijn, een beetje in de tuin rommelen. Handen in de aarde. En dan zien hoe alles groeit. En bloeit.
De natuur in, samen met Jan een prachtige wandeling maken. Bewegen en de zee zien.

Struinen. Op ons landje. Het zijn de dingen die ik altijd al deed, maar die nu een extra lading hebben.
Dat even lummelen en lanterfanten is nu extra fijn en nodig. Want hoewel het gewone leven doorgaat, die drukke periode vlak voor de schoolvakanties, extra druk omdat Lotte afscheid neemt van school, kan mijn lijf en geest het niet bijbenen. Alles gaat door, de boodschappen raken op, het huis wordt vies, de wasstapel groeit, de werkstapel in mijn inbox ook, dat gaat gewoon maar door. Allemaal hetzelfde. Maar tegelijkertijd is alles anders. De rouw is rauw. Vermoeiend ook, mijn lijf is zo zwaar. 's Nachts lig ik wakker en bonkt mijn hart onrustig. Overdag kan ik voor mijn gevoel soms amper het ene been voor het andere zetten. Mijn hoofd is niet eens de hele dag vol verdriet, er komt zelfs langzaam al wat acceptatie binnendruppelen, maar vooral vol met watten. Dan doe ik mee, mee met alles waarvan ik het graag door wil laten gaan, maar de helft glijdt langs me heen en dan zoek ik de rust weer op van een rondje lopen en helemaal niets hoeven.


En ik ga weer naar het water, waar ik me onderdompel in het koude en mijn lijf voelt dat het leeft.

De dagen verglijden en ik weet steeds niet welke dag het vandaag ook al weer is en wat we morgen ook al weer moeten.


Maar het water ligt er gelukkig altijd. En de wolken drijven over.Comments

Sil said…
Prachtige foto's. En mooi om te lezen hoe je omgaat met deze onvoorstelbare situatie.
Mijn motto is tegenwoordig: het is zoals het is.
Neem je tijd, maar vergeet niet te genieten (maar zo te lezen lukt je dat wel).
Take care!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more