Skip to main content

Stil


En toen was het stil.

Zeg me dat het niet zo is. Zeg me dat het niet waar is.

Maar het is wel waar. Opeens onverwachts snel was het afgelopen. We kunnen het nog steeds niet bevatten, laten de afgelopen weken steeds in onze gedachte de revue passeren, maar we kunnen het niet bijhouden. Niet plaatsen. Niet bevatten.

Nog maar een paar weken geleden was er niets aan de hand en vierden we vrolijk haar verjaardag. Op naar de 100, zo zeiden we altijd. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Ze ging voor een kleinigheidje naar de huisarts en toen startte de achtbaan. Van slecht naar goed binnen omstandigheden, van ongeloof naar hoop, maar altijd, altijd in liefde. Afgelopen dinsdag waren we nog zo hoopvol, was er een beetje vooruitgang en stuurden we alle positieve gedachten naar herstel, al was het maar voor weken, voor enkele jaren.

Het liep anders. Afgelopen vrijdag overleed Ans, één brok liefheid was ze. En nu is ze er niet meer.

De flipperkast staat stil. Game over.

Ik mis je nu al zo ontzettend.
Comments

Edith said…
Wat verdrietig, gecondoleerd. En veel sterkte, ook (vooral) voor je man.
Anonymous said…
Gecondoleerd en veel sterkte...
Gr. Ernie
Fleur said…
Het is zoals je zegt, niet te bevatten. We willen het wel begrijpen, maar onze hersenen doen niet mee.
Wat een gemis voor jullie. Sterkte voor Joost, de meiden en ook voor jou. Knussel!
Anonymous said…
Gecondoleerd en veel sterkte. Liefs, Miranda v.d.W.
An said…
Gecondoleerd en heel veel sterkte. Gun jullie de tijd om dit grote verdriet een plaatsje te geven en haal troost uit jullie liefde voor elkaar. Groetjes van een stille volger, An
Cathy said…
Een dikke knuffel voor jou en je familie ,liefs en veel sterkte.
Jen said…
Gecondoleerd en sterkte voor jullie.
Tineke said…
O wat verdrietig. Heel veel sterkte voor Joost en natuurlijk ook voor jou en de meisjes.
Anonymous said…
Veel sterkte.....Groetjes Turfie
Anonymous said…
Sterkte!groet Roelien
Petr@ said…
Ach wat een verdriet! Heel veel sterkte toegewenst!

Liefs Petr@
Heidi said…
Wat moet dit een gat in jullie leven staan. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!!
Anonymous said…
Veel sterkte, kracht en liefs gewenst!
groeten, Benedicte
Jacqueline DH said…
Heel veel sterkte met jullie verlies xxx
Jacqueline
Anonymous said…
Veel sterkte met alles inclusief het verwerken van dit enorme verdriet. Wat bijzonder dat jullie haar verjaardag heerlijk hebben gevierd met zn allen en wat bijzonder dat ze zon enorme fijne familie heeft gehad om haar heen. Je ogen dicht doen..dat komt voor ons allemaal. Het is niet echt te bevatten.
Johanna said…
Gecondoleerd en heel veel sterkte
Groetjes van Jolanda
Anonymous said…
Wat verdrietig.
En zo plotseling.
Ik wens jullie toe dat de herinnering aan (oma) Ans als een warme deken van troost om jullie heen mag zijn.
Hartelijke groet, Corrie
Anonymous said…
Veel Sterkte!

Liefs,
Manon
Jolanda said…
Nogmaals heel veel sterkte voor jou en uiteraard voor Joost, de meiden en de rest van de familie. Onder de indruk van de snelheid waarmee dit kan gaan... Vreselijk. Hele dikke virtuele knuffel vanuit Den Haag! <3

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more