Skip to main content

Stil


En toen was het stil.

Zeg me dat het niet zo is. Zeg me dat het niet waar is.

Maar het is wel waar. Opeens onverwachts snel was het afgelopen. We kunnen het nog steeds niet bevatten, laten de afgelopen weken steeds in onze gedachte de revue passeren, maar we kunnen het niet bijhouden. Niet plaatsen. Niet bevatten.

Nog maar een paar weken geleden was er niets aan de hand en vierden we vrolijk haar verjaardag. Op naar de 100, zo zeiden we altijd. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Ze ging voor een kleinigheidje naar de huisarts en toen startte de achtbaan. Van slecht naar goed binnen omstandigheden, van ongeloof naar hoop, maar altijd, altijd in liefde. Afgelopen dinsdag waren we nog zo hoopvol, was er een beetje vooruitgang en stuurden we alle positieve gedachten naar herstel, al was het maar voor weken, voor enkele jaren.

Het liep anders. Afgelopen vrijdag overleed Ans, één brok liefheid was ze. En nu is ze er niet meer.

De flipperkast staat stil. Game over.

Ik mis je nu al zo ontzettend.
Comments

Edith said…
Wat verdrietig, gecondoleerd. En veel sterkte, ook (vooral) voor je man.
Anonymous said…
Gecondoleerd en veel sterkte...
Gr. Ernie
Fleur said…
Het is zoals je zegt, niet te bevatten. We willen het wel begrijpen, maar onze hersenen doen niet mee.
Wat een gemis voor jullie. Sterkte voor Joost, de meiden en ook voor jou. Knussel!
Anonymous said…
Gecondoleerd en veel sterkte. Liefs, Miranda v.d.W.
An said…
Gecondoleerd en heel veel sterkte. Gun jullie de tijd om dit grote verdriet een plaatsje te geven en haal troost uit jullie liefde voor elkaar. Groetjes van een stille volger, An
Cathy said…
Een dikke knuffel voor jou en je familie ,liefs en veel sterkte.
Jen said…
Gecondoleerd en sterkte voor jullie.
Tineke said…
O wat verdrietig. Heel veel sterkte voor Joost en natuurlijk ook voor jou en de meisjes.
Anonymous said…
Veel sterkte.....Groetjes Turfie
Anonymous said…
Sterkte!groet Roelien
Petr@ said…
Ach wat een verdriet! Heel veel sterkte toegewenst!

Liefs Petr@
Heidi said…
Wat moet dit een gat in jullie leven staan. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!!
Anonymous said…
Veel sterkte, kracht en liefs gewenst!
groeten, Benedicte
Jacqueline DH said…
Heel veel sterkte met jullie verlies xxx
Jacqueline
Anonymous said…
Veel sterkte met alles inclusief het verwerken van dit enorme verdriet. Wat bijzonder dat jullie haar verjaardag heerlijk hebben gevierd met zn allen en wat bijzonder dat ze zon enorme fijne familie heeft gehad om haar heen. Je ogen dicht doen..dat komt voor ons allemaal. Het is niet echt te bevatten.
Johanna said…
Gecondoleerd en heel veel sterkte
Groetjes van Jolanda
Anonymous said…
Wat verdrietig.
En zo plotseling.
Ik wens jullie toe dat de herinnering aan (oma) Ans als een warme deken van troost om jullie heen mag zijn.
Hartelijke groet, Corrie
Anonymous said…
Veel Sterkte!

Liefs,
Manon
Jolanda said…
Nogmaals heel veel sterkte voor jou en uiteraard voor Joost, de meiden en de rest van de familie. Onder de indruk van de snelheid waarmee dit kan gaan... Vreselijk. Hele dikke virtuele knuffel vanuit Den Haag! <3

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …