Skip to main content

Play


Hoewel ik bijna 45 ben, ben ik meer dan ooit met niets liever bezig dan met spelen.
Al dat serieuze gedoe om me heen, met serieuze dingen, liever niet. Zelfs in tijden van rouw, of misschien wel Juist in tijden van rouw, wil ik spelen. Me verwonderen. Nieuwe dingen doen. Onnozel zijn. Eerste keren. Leren.

Er is al zoveel wat moet in de dag, want natuurlijk is het leven nooit 100% spel, het werk gaat door, het huishouden, bladiebladiebla, maar waar ik kan, daar speel ik. Eet ik kleurtjes voor lunch.


Vang ik vlinders met mijn lens.


Struikelval ik de dijk over en baad ik pootje in het water.


Knijp ik mijn oogharen dicht en speel ik met de schitteringen op het water.


Verwonder ik me over pracht van de zomer in de tuinen in de buurt. Waar iedereen klaagt over een rotzomer, pluk ik de momenten.


Doe ik in gedachten boter kaas en eieren in de lucht. Met aangepaste regels.


Maken we van de tuin een camping. Want vakantievieren is een state of mind.Stop ik onderweg en spring ik de auto uit om het geel in het land op de foto te zetten.


Spelen we met auto's met vrienden.Niet iedereen vind mijn selfiespelletjes leuk ;).


En eten. Eten is ook zo fijn. Heel veel lekkere en goede dingen in mijn lijf stoppen. Ik ga geheel voorbij aan de fitgirl-weegjewortels-enmaakschilderijenvanjehavermoutontbijt trend. (al moet iedereen natuurlijk zelf doen waar hij/zij gelukkig van wordt, dat juich ik alleen maar toe, maar word er dan wel gelukkig van, het leven is te kort om op een selderijstengel te knagen - al ben ik daar persoonlijk dan ook weer dol op)


Springen en het gevoel krijgen dat je vliegt.


Naar de kipjes kijken.


Op blote voeten door de tuin speuren-de naaktslakken vermijden- en nieuwe bloemen ontdekken.


Vlinders tellen en kijken hoe Sammy ze wil vangen.


Plons!


Een rondje rennen. En dan zonder schema/plan/moeten, maar gewoon omdat het lekker is. Ook al wandel ik de helft omdat mijn benen veel te zwaar zijn.


Mijn neus om de haverklap in bloemen steken.


Op de grond gaan liggen en de wereld eens van onderaf bekijken.


Nieuw speelgoed kopen en nieuwe dingen leren....


Dit is zoooo cool! (en je krijgt er zulke spierpijn van....)


Color coordinaten qua hoofd, bloem en topje. All in de game.


Zelfs de lucht doet mee.


Yoga, ook zulk fijn spel.

In the end of the day, zijn er zoveel dingen om te spelen en ben ik blij dat ik daar blij van kan worden.

Comments

Anonymous said…
Je bent een topvrouw, in ieder opzicht.
Dankjewel voor al jouw mooie foto's die je met ons wilt delen.

Maria
wilmi said…
Gelukkig...dat blij worden. Zo herkenbaar! Fijn dat het nog lukt,ondanks alles.
wilmi said…
Gelukkig...dat blij worden. Zo herkenbaar! Fijn dat het nog lukt,ondanks alles.
Sil said…
Fantastisch!!
Wel done, wel done!
Dit is de juiste spirit!
Anonymous said…
���� dankjewel ��

Groetjes Inge
Petr@ said…
Heerlijke foto's!
Geniet maar hoor!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …