Skip to main content

Magische zomer

Ik hou van alle seizoenen, maar de zomer is toch wel magisch. Die weken waarin de tijd opeens andere vormen gaat aannemen. Dat allerlei vaste momenten verdwijnen: schooltijden, talententheaterlessen, vioollessen. Het gebeurt me regelmatig dat ik denk 'wat voor dag is het ook alweer vandaag?' Als zelfstandig ondernemers zijn we reuze flexibel. We kunnen ook 's morgens vroeg, 's avonds laat of in het weekend werken, zijn niet gebonden aan vaste tijden en nu in de zomer doen we sowieso alleen het hoogstnodige. Wat een ongelofelijke luxe! Tijd dus voor een lekker rondje hardlopen op de dijk. Even bij Jan langs en daarna in Alkmaar struinen en eten met een vriendin. Ik heb in deze stad gewoond en gek genoeg heb ik toen nooit zo duidelijk beseft hoe mooi en leuk Alkmaar is. Op de terugweg reed ik speciaal even om zodat ik een mooi plekje kon zoeken om de zon te zien ondergaan. De volle maan kwam op aan de andere kant. Magisch!

Kijk, dat is Karijn, met haar at ik in Alkmaar, en we kennen elkaar al meer dan 40 jaar. Dat is toch ook bijzonder? We aten heerlijk in Foodbar 1480. Zo'n simpel bedauwd veertje aan de lavendel zet me weer even met mijn benen op de grond. Zo mooi.

  's Morgens heel vroeg is het licht zo mooi. Het is dan nog lekker koel buiten en het gras is nog vochtig van de dauw. .
Lotte 

Sammy

. De eerste doperwtjes uit de moestuin

Joost moest voor zaken naar Engeland een paar dagen. Ik miste hem en wachtte hem op. 


In de bloedhitte op zoek naar een beetje schaduw om hard te lopen. Ik had Isa met Lotte en haar beste vriendin Juuls op de bus gezet naar Amsterdam. Dat vond Isa nodig in Lottes opvoeding, nu ze naar de brugklas ging, moest ze ook een beetje weten hoe dat werkt. Ik was daardoor een beetje aan de late kant en perste er net een half uurtje uit, supertraag, maar gestaag. Frisse duik daarna was wel echt welkom! 


 Lotte had vers ijs gemaakt van volle yoghurt met aardbeitjes. Zonder enige andere toevoeging, alleen een stukje mango en een blaadje munt. Kan zo in een kooktijdschrift ofzo. Nog even wachten... Uit! Een simpele thriller, het vervolg op de Eetclub, die ik me al niet meer herinnerde, maar dat gaf voor dit verhaal niet echt. Wat me wel enorm stoorde was dat ze in het boek 900.000 euro in 9 pakketjes in een boterhamzakje verstopte. In een bevroren kip. Nou kan ik me al amper voorstellen hoe 100.000 euro in een boterhamzakje eruit ziet, dat moet toch een enorm pakket zijn. Maar als je wel eens een bevroren kip hebt gezien, dan weet je dat het onmogelijk is. Kijk, het Jamie gerecht van kip met een bierblikje in zijn achterste, daar kan ik inkomen. Dan kun je ook een opgerold duizendje of wat kwijt (al bestaat een briefje van 1000 euro volgens mij niet eens, ik heb het in ieder geval nog nooit in mijn handen gehad), maar een bevroren kip.... Het bleef maar in mijn hoofd spelen, zodat ik de rest van het verhaal half miste. Gemiste kans...
 Gelukkig is het leven op ons landje gewoon lekker simpel. En maar weer een stukje hardlopen. Joost aan het maaien. De zon gaat prachtig onder. Even lunchen met Isa. Gezellig met zijn tweetjes. Ze wilde niet op de foto, maar ze woont echt nog wel in ons huis hoor.... ;)


Rocky weet precies wanneer ik een knuffel nodig heb. Want ondanks dat ik super mijn best doe om te genieten van alle mooie dingen en dat ook echt doe, merk ik ook dat het zo'n intense en heftige tijd is geweest. Dat hakt er enorm in. Echt uit balans ben ik. Ik probeer het maar te laten zijn voor wat het is en dag voor dag te leven. Voor mij is het niet het allerergste.
Net als het licht en de schittering in de druppel. Deze dagen ben ik daar extra dankbaar voor. De laatste jaren oefen ik steeds meer in het genieten van dit soort mooie simpele dingen. Het maakt niet uit waar je bent, hoe je leven eruit ziet, in welke toestand je je bevindt, maar als je even inzoomt op de kleine dingen van de natuur, dan is dat een wereld op zich. Het is weliswaar iets wat altijd al wel in me zat, als kind al raakte ik verwonderd van de natuur. Maar volgens mij is het iets wat iedereen kan oefenen en wat veel mensen heel erg goed zou doen. Af en toe even uit hun eigen wereld stappen, en met verwondering bezien wat er vlak in de buurt is. Na het werk afkoelen in de tuin met meloen en koud water. Lekkertje. Einde van de middag. Klaar met werken! Dat is wel een van de beste beslissingen in mijn leven geweest, om meer werk te organiseren waar ik minder ver voor hoef te reizen. Nu was ik klaar en zat ik zo in de vakantiesfeer!  Pluk de dag. Love Peace Happiness

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …