Skip to main content

Magische zomer

Ik hou van alle seizoenen, maar de zomer is toch wel magisch. Die weken waarin de tijd opeens andere vormen gaat aannemen. Dat allerlei vaste momenten verdwijnen: schooltijden, talententheaterlessen, vioollessen. Het gebeurt me regelmatig dat ik denk 'wat voor dag is het ook alweer vandaag?' Als zelfstandig ondernemers zijn we reuze flexibel. We kunnen ook 's morgens vroeg, 's avonds laat of in het weekend werken, zijn niet gebonden aan vaste tijden en nu in de zomer doen we sowieso alleen het hoogstnodige. Wat een ongelofelijke luxe! Tijd dus voor een lekker rondje hardlopen op de dijk. Even bij Jan langs en daarna in Alkmaar struinen en eten met een vriendin. Ik heb in deze stad gewoond en gek genoeg heb ik toen nooit zo duidelijk beseft hoe mooi en leuk Alkmaar is. Op de terugweg reed ik speciaal even om zodat ik een mooi plekje kon zoeken om de zon te zien ondergaan. De volle maan kwam op aan de andere kant. Magisch!

Kijk, dat is Karijn, met haar at ik in Alkmaar, en we kennen elkaar al meer dan 40 jaar. Dat is toch ook bijzonder? We aten heerlijk in Foodbar 1480. Zo'n simpel bedauwd veertje aan de lavendel zet me weer even met mijn benen op de grond. Zo mooi.

  's Morgens heel vroeg is het licht zo mooi. Het is dan nog lekker koel buiten en het gras is nog vochtig van de dauw. .
Lotte 

Sammy

. De eerste doperwtjes uit de moestuin

Joost moest voor zaken naar Engeland een paar dagen. Ik miste hem en wachtte hem op. 


In de bloedhitte op zoek naar een beetje schaduw om hard te lopen. Ik had Isa met Lotte en haar beste vriendin Juuls op de bus gezet naar Amsterdam. Dat vond Isa nodig in Lottes opvoeding, nu ze naar de brugklas ging, moest ze ook een beetje weten hoe dat werkt. Ik was daardoor een beetje aan de late kant en perste er net een half uurtje uit, supertraag, maar gestaag. Frisse duik daarna was wel echt welkom! 


 Lotte had vers ijs gemaakt van volle yoghurt met aardbeitjes. Zonder enige andere toevoeging, alleen een stukje mango en een blaadje munt. Kan zo in een kooktijdschrift ofzo. Nog even wachten... Uit! Een simpele thriller, het vervolg op de Eetclub, die ik me al niet meer herinnerde, maar dat gaf voor dit verhaal niet echt. Wat me wel enorm stoorde was dat ze in het boek 900.000 euro in 9 pakketjes in een boterhamzakje verstopte. In een bevroren kip. Nou kan ik me al amper voorstellen hoe 100.000 euro in een boterhamzakje eruit ziet, dat moet toch een enorm pakket zijn. Maar als je wel eens een bevroren kip hebt gezien, dan weet je dat het onmogelijk is. Kijk, het Jamie gerecht van kip met een bierblikje in zijn achterste, daar kan ik inkomen. Dan kun je ook een opgerold duizendje of wat kwijt (al bestaat een briefje van 1000 euro volgens mij niet eens, ik heb het in ieder geval nog nooit in mijn handen gehad), maar een bevroren kip.... Het bleef maar in mijn hoofd spelen, zodat ik de rest van het verhaal half miste. Gemiste kans...
 Gelukkig is het leven op ons landje gewoon lekker simpel. En maar weer een stukje hardlopen. Joost aan het maaien. De zon gaat prachtig onder. Even lunchen met Isa. Gezellig met zijn tweetjes. Ze wilde niet op de foto, maar ze woont echt nog wel in ons huis hoor.... ;)


Rocky weet precies wanneer ik een knuffel nodig heb. Want ondanks dat ik super mijn best doe om te genieten van alle mooie dingen en dat ook echt doe, merk ik ook dat het zo'n intense en heftige tijd is geweest. Dat hakt er enorm in. Echt uit balans ben ik. Ik probeer het maar te laten zijn voor wat het is en dag voor dag te leven. Voor mij is het niet het allerergste.
Net als het licht en de schittering in de druppel. Deze dagen ben ik daar extra dankbaar voor. De laatste jaren oefen ik steeds meer in het genieten van dit soort mooie simpele dingen. Het maakt niet uit waar je bent, hoe je leven eruit ziet, in welke toestand je je bevindt, maar als je even inzoomt op de kleine dingen van de natuur, dan is dat een wereld op zich. Het is weliswaar iets wat altijd al wel in me zat, als kind al raakte ik verwonderd van de natuur. Maar volgens mij is het iets wat iedereen kan oefenen en wat veel mensen heel erg goed zou doen. Af en toe even uit hun eigen wereld stappen, en met verwondering bezien wat er vlak in de buurt is. Na het werk afkoelen in de tuin met meloen en koud water. Lekkertje. Einde van de middag. Klaar met werken! Dat is wel een van de beste beslissingen in mijn leven geweest, om meer werk te organiseren waar ik minder ver voor hoef te reizen. Nu was ik klaar en zat ik zo in de vakantiesfeer!  Pluk de dag. Love Peace Happiness

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more