Skip to main content

Dingen die ik wil onthouden van deze zomer


De zomer, de tijd waarin alles losser lijkt. Er zijn zoveel meer uren licht in een dag, dat dagen vaak voor twee tellen. Dan kun je én werken, én afspreken met vrienden én in de tuin aan de slag.
Veel heb je niet nodig in de zomer. De rust om een paar minuten tussen de vlinderstruiken te kijken naar al het moois dat voorbij fladdert.


De tuin die weliswaar veel werk vraagt, maar ook zo mooi wordt. Eh, is! Bijna niet voor te stellen dat het een paar maanden geleden nog een modderpoel was.


Picknicken in de tuin en eten met vrienden.


Gegrild vlees van Joost.


De prachtige zonsondergangen. De rustige start van de dag met koffie bij de kippies.


Het water.


Groei en bloei.


Toeschouwers bij ochtendyoga.


De kleuren van de vlinders.


Knuffelen met Lotte


En nog maar een keer de tuin.


De schaapjes op de dijk.


Straks als het weer koud en guur is met korte dagen, dan sla ik mijn zomerblogjes er even op na en dan kom ik gewoon weer even in de zomersferen.

Comments

wilmi said…
Ik heb even bijgelezen..Mooi zeg, ondanks alles zoveel blije momenten! De tuin ziet er prachtig uit, en het water bij jullie altijd zo helder, lijkt me heerlijk om daar in de stilte te zwemmen.
Jullie gaan nog met vakantie misschien? In ieder geval nog mooie zomerweken toegewenst! Voor ons zit het er alweer op..

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more