Skip to main content

Zwemmen

Een van de grootste voordelen van zo dicht bij het water wonen is....
dat je zo dicht bij het water woont!

Het zwemseizoen is weer begonnen. Iedere dag ga ik wel even de dijk over voor een duik. Echt zwemmen is dat niet, een minuutje de ene kant op en een minuutje weer terug. Maar heerlijk verfrissend is het wel. De wereld aan de andere kant van de dijk is zo'n andere wereld. Alle ruimte, kunnen kijken tot de horizon en zoveel rust. 


Maar naast de dagelijkse dip heb ik dit jaar ook een echt zwemdoel. Dit jaar ga ik vanaf het zwembad, een stuk verderop in het dorp naar huis zwemmen. Ik denk dat het zo'n anderhalve kilometer zwemmen is. Daar ben ik nog lang niet.


Maar ik zwom al een keertje van de hoek naar huis en ook al een keer van het strandje tot de hoek en terug, zo'n 750 meter denk ik. Ik moet nog een beetje afharden. Het water is zalig voor een snelle duik. Maar als je langer dan een minuut of 10 in het water ligt, koel je toch wel flink af. De laatste keer had ik zo'n half uurtje flink doorgezwommen en duurde het echt een tijd voor ik weer was opgewarmd. Ik zwem daarom ook langs de kust en niet het water in naar het diepe. Het water komt dan tot mijn nek/middel en ik kan altijd staan, mocht ik kramp krijgen of anderszins in de problemen komen. Het is ook nog een beetje zoeken naar de 'wiervrije route', want er zijn veel waterplanten en het zwemt niet lekker als je tussen het groen moet maaien.

Maar kijk nou eens hoe prachtig helder het water is, die kleur vind ik zo mooi. En de reflectie van het licht, ik kan er uren naar kijken. Zeker als je met je ogen zo laag bij het oppervlakte bent, is het soms bijna een surrealistische ervaring.Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more