Skip to main content

Zwemmen

Een van de grootste voordelen van zo dicht bij het water wonen is....
dat je zo dicht bij het water woont!

Het zwemseizoen is weer begonnen. Iedere dag ga ik wel even de dijk over voor een duik. Echt zwemmen is dat niet, een minuutje de ene kant op en een minuutje weer terug. Maar heerlijk verfrissend is het wel. De wereld aan de andere kant van de dijk is zo'n andere wereld. Alle ruimte, kunnen kijken tot de horizon en zoveel rust. 


Maar naast de dagelijkse dip heb ik dit jaar ook een echt zwemdoel. Dit jaar ga ik vanaf het zwembad, een stuk verderop in het dorp naar huis zwemmen. Ik denk dat het zo'n anderhalve kilometer zwemmen is. Daar ben ik nog lang niet.


Maar ik zwom al een keertje van de hoek naar huis en ook al een keer van het strandje tot de hoek en terug, zo'n 750 meter denk ik. Ik moet nog een beetje afharden. Het water is zalig voor een snelle duik. Maar als je langer dan een minuut of 10 in het water ligt, koel je toch wel flink af. De laatste keer had ik zo'n half uurtje flink doorgezwommen en duurde het echt een tijd voor ik weer was opgewarmd. Ik zwem daarom ook langs de kust en niet het water in naar het diepe. Het water komt dan tot mijn nek/middel en ik kan altijd staan, mocht ik kramp krijgen of anderszins in de problemen komen. Het is ook nog een beetje zoeken naar de 'wiervrije route', want er zijn veel waterplanten en het zwemt niet lekker als je tussen het groen moet maaien.

Maar kijk nou eens hoe prachtig helder het water is, die kleur vind ik zo mooi. En de reflectie van het licht, ik kan er uren naar kijken. Zeker als je met je ogen zo laag bij het oppervlakte bent, is het soms bijna een surrealistische ervaring.Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more