Skip to main content

Zwemmen

Een van de grootste voordelen van zo dicht bij het water wonen is....
dat je zo dicht bij het water woont!

Het zwemseizoen is weer begonnen. Iedere dag ga ik wel even de dijk over voor een duik. Echt zwemmen is dat niet, een minuutje de ene kant op en een minuutje weer terug. Maar heerlijk verfrissend is het wel. De wereld aan de andere kant van de dijk is zo'n andere wereld. Alle ruimte, kunnen kijken tot de horizon en zoveel rust. 


Maar naast de dagelijkse dip heb ik dit jaar ook een echt zwemdoel. Dit jaar ga ik vanaf het zwembad, een stuk verderop in het dorp naar huis zwemmen. Ik denk dat het zo'n anderhalve kilometer zwemmen is. Daar ben ik nog lang niet.


Maar ik zwom al een keertje van de hoek naar huis en ook al een keer van het strandje tot de hoek en terug, zo'n 750 meter denk ik. Ik moet nog een beetje afharden. Het water is zalig voor een snelle duik. Maar als je langer dan een minuut of 10 in het water ligt, koel je toch wel flink af. De laatste keer had ik zo'n half uurtje flink doorgezwommen en duurde het echt een tijd voor ik weer was opgewarmd. Ik zwem daarom ook langs de kust en niet het water in naar het diepe. Het water komt dan tot mijn nek/middel en ik kan altijd staan, mocht ik kramp krijgen of anderszins in de problemen komen. Het is ook nog een beetje zoeken naar de 'wiervrije route', want er zijn veel waterplanten en het zwemt niet lekker als je tussen het groen moet maaien.

Maar kijk nou eens hoe prachtig helder het water is, die kleur vind ik zo mooi. En de reflectie van het licht, ik kan er uren naar kijken. Zeker als je met je ogen zo laag bij het oppervlakte bent, is het soms bijna een surrealistische ervaring.Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …