Skip to main content

Midzomer

De dagen zijn lang. De nachten kort. De tijd rond de zonnewende heeft altijd iets speciaals. Dit jaar ging ik niet zoals de afgelopen jaren met Lotte vroeg ons bed uit om naar de zonsopgang te kijken, maar ik beleef deze periode wel heel bewust.

Om me heen hoor ik veel mensen klagen over de zomer, maar voor mij is dit een heerlijke tijd. Niet te warm, zulke prachtige luchten, de hele dag buiten, alles zo groen.

De kuikens mogen af en toe uitgelaten en trippelen door de tuin.Ik geniet van blote voeten in het gras (behalve als ik op een van de vele naaktslakken ga staan).


Uitzicht en even tot mezelf komen. Het is zo'n turbulente tijd. Overgevoelig als ik ben, kan ik me maar moeilijk afsluiten voor alle emoties en onzekerheden. Ik probeer sterk te blijven, maar mijn lijf is moe, migraine, duizelig. Het hoort erbij en ik doe 'gewoon' maar even een stapje terug en zoek extra vaak de rust op om weer bij mezelf te komen.


En veel lekker eten, dat helpt ook altijd. Dit was gevulde aubergine. Heerlijk!


's Avonds lezen en met een schuin ook de kippies in de gaten houden.


Want Sammy vindt ze veel te interessant. Die kun je niet alleen laten met ze.


Gember, munt en rozemarijn. Heerlijke thee.


Nog meer lekker eten.
Veel erop uit. In de schemering is het zo mooi buiten. Grappig is dat, in het dorp flikkeren alle televisies en buiten is het stil. Nog even een toertje maken met Joost op de langste dag van het jaar.
Bijna 23 uur en nog steeds niet donker. 


Comments

Anonymous said…
Dank voor het delen van jouw mooie foto's. Ik geniet er altijd volop van! Jantina

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more