Skip to main content

Midzomer

De dagen zijn lang. De nachten kort. De tijd rond de zonnewende heeft altijd iets speciaals. Dit jaar ging ik niet zoals de afgelopen jaren met Lotte vroeg ons bed uit om naar de zonsopgang te kijken, maar ik beleef deze periode wel heel bewust.

Om me heen hoor ik veel mensen klagen over de zomer, maar voor mij is dit een heerlijke tijd. Niet te warm, zulke prachtige luchten, de hele dag buiten, alles zo groen.

De kuikens mogen af en toe uitgelaten en trippelen door de tuin.Ik geniet van blote voeten in het gras (behalve als ik op een van de vele naaktslakken ga staan).


Uitzicht en even tot mezelf komen. Het is zo'n turbulente tijd. Overgevoelig als ik ben, kan ik me maar moeilijk afsluiten voor alle emoties en onzekerheden. Ik probeer sterk te blijven, maar mijn lijf is moe, migraine, duizelig. Het hoort erbij en ik doe 'gewoon' maar even een stapje terug en zoek extra vaak de rust op om weer bij mezelf te komen.


En veel lekker eten, dat helpt ook altijd. Dit was gevulde aubergine. Heerlijk!


's Avonds lezen en met een schuin ook de kippies in de gaten houden.


Want Sammy vindt ze veel te interessant. Die kun je niet alleen laten met ze.


Gember, munt en rozemarijn. Heerlijke thee.


Nog meer lekker eten.
Veel erop uit. In de schemering is het zo mooi buiten. Grappig is dat, in het dorp flikkeren alle televisies en buiten is het stil. Nog even een toertje maken met Joost op de langste dag van het jaar.
Bijna 23 uur en nog steeds niet donker. 


Comments

Anonymous said…
Dank voor het delen van jouw mooie foto's. Ik geniet er altijd volop van! Jantina

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more