Skip to main content

Kip en Kermis


Het weekend was vol kuikens en kermis. Ze zijn zo lief en pluizig. Ik kan de hele dag wel in het kippenhok zitten.


Bloemetjes uit de tuin.


Het strandje is verdwenen, al een hele tijd...


Terug in de tijd, zo'n 22 of 23 jaar geleden, mijn eerste motorvakantie met Joost. Ik achterop. Klein tentje er ook nog opgebonden. Heel Frankrijk doortouren paar weken lang.

Van motoren naar auto's. Als er maar brandstof in kan. Het mooiste van de kermis volgens Joost: de Oldtimeroptocht.


Met de bende op pad.Dat is dan wel weer echt grappig: oldtimers in het boerenland betekent natuurlijk niet dat er prachtige klassieke auto's rondrijden. Nee, de mooiste oude traktoren zijn van stal gehaald.
In de bak van de pickup. Zwaaien naar iedereen. Het hele dorp is uitgelopen en staat in de tuinen te zwaaien. Zo heerlijk kneuterig en gezellig.Al het vervoer komt op het grote veld en dan komt het bier erbij en ga ik weg. Voor mij is dat niet de lol van de kermis. Maar laat iedereen lekker genieten op zijn eigen manier.Ik liep liever een rondje hard.


's Middags nog even kijken bij de Talentenshow waar de twee mannen optraden.
En dan snel terug naar mijn kippen!Comments

Co en Evelyn said…
Ha Jolanda, ik zou eigenlijk graag je om advies willen vragen over een reisboek dat ik wil gaan maken. Ik zie alleen nergens een manier om je te contacten, vandaar even zo. Mag ik je wat vragen? En zo ja, heb je dan een emailadres? Groetjes, EVelyn
jojoco said…
Hai Evelyn,
als het goed is, heb je een mailtje van me op jullie adres uit je weblog ontvangen.

Groetjes,
Jolanda

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …