Skip to main content

Dagelijks leven

Een kijkje in de momenten van afgelopen week.


Lezen in de hangmat.


Afgelopen maandag was deze lupine de enige kleur op een dag vol regen.


Druppels.
Druppels.
Druppels.


Oh nee, toch nog meer kleur. Als je kleur eet, verdrijft dat het grijs ook een beetje.


Vaderdag. Foto van 20 jaar geleden. Op mijn afstudeerfeest. Met mijn lieve vader.
Gek idee dat hij daar maar een paar jaar ouder is dan ik nu....


Met dat warme weer is een korte renbroek onontbeerlijk. Het nadeel van korte broekjes is dat de leuke flodderige vaak een beetje schuren en de strakke korte of opkruipen, of lelijk zijn. Nu vond ik er eentje bij de H&M die beide combineert. Hij zit superlekker!


De lekkerste manier om vlees klaar te maken. Op de oerversie.


Na een lange eerste zomerdag vol regen kwam de zon op het allerlaatst toch nog even een knipoog geven.


De dag afsluiten aan het water. Sit back and train the monkey mind. Ik doe nu een paar jaar Headspace en ik heb er nog steeds zoveel baat bij.


Dag eerste zomerdag!


En goedemorgen maar weer!


De vele regen doet de tuin groeien en bloeien.

In de afgelopen week gebeurde er weer van alles wat een grote wissel trok op ons allemaal. Het is niet niks en ik moet moeite doen om niet overspoeld te worden door alle emoties. Maar even mezelf verwennen.


En een glimlach in de dag van een ander brengen.


Wandelingetje. Mijn lijf vindt hardlopen even wat minder, maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven.


Haai Sam!


Oerkracht. De natuur is zo bijzonder.


Wat ben ik toch dol op dat groene landschap. Wat is de zomer toch mooi.


Zeeuws knoopje, delicaat bloempje.


Druppels. Druppels. Druppels.En na iedere regenbui komt weer zonneschijn. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Vroeg op, om 6 uur in de auto voor een project.


Maar eerst het water even gedag zeggen.


Andere koek!


Wandelingetje in Edam. 


Comments

Mirwille said…
Veel sterkte..
Herken je gevoel!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …