Skip to main content

Zoete zomer


Oh, het is gewoon echt zomer. Ik kan het bijna niet geloven, maar ik word er zo blij van. Dat is dan wel weer het leuke van het Hollandse klimaat. Iedereen geniet er zo van. Mensen zijn vrolijker en blijer. Iedereen scharrelt buiten, mensen lachen. Heerlijk! Wij aten lekker buiten.


Een nieuw avontuur in onze wildernis. Weer hoorde ik een harde POK, maar deze keer was ik het snelst en leefde het vogeltje nog. Ik zette het op het groendak van het kippenhok, gaf wat water en voer en hield de katten in de gaten. Het arme beestje zag er versuft uit en even was ik bang dat hij zijn nekje had gebroken. Wat zou ik dan moeten doen? Hem uit zijn lijden verlossen? Maar hoe dan? Ik besloot het even af te wachten en hem een plekje in de schaduw te geven.


En toen ik een half uurtje later weer keek en ook bij zijn nieuwe plekje wat voer wilde strooien, kwam ik kennelijk te dichtbij. Onhandig fladderde hij weg, de struiken in, langs de sloot. Hopelijk vond hij daar een goed plekje om verder op adem te komen.


Ik zette wat gekregen plantjes in de moestuinbakken.


Maar verder deed ik niet veel. Ik las een boek, deed een tukje, las nog een stukje. Superlui. Zo zalig!Maar de koffie keek me lachend aan en zei: huppetee, nog een beetje actie!


En zo fietste ik naar Edam, waar het nog boven de 20 graden was. In de schaduw.


Ik wandelde een heerlijk stuk. Kletste met toeristen die de weg kwijt waren en voelde me zelf ook een beetje op vakantie.


Dat honingkleurige licht in de avond.


En dat verse groen. Mei is toch wel mijn favorietste maand.
De zon ging bijna onder toen ik naar huis fietste. Wat een zalige avond. Zo een om in een doosje te doen. En aan te sniffen als het straks weer koud en kil is.Ik kan het iedereen aanraden. Na het eten een klein stukje te lopen. Een andere blik op te zetten. Ik heb dit rondje al zo vaak gedaan, maar toch vallen me iedere keer weer nieuwe dingen op. Dingen waarvan ik denk 'dat ik dit nooit eerder heb gezien', zoals het kattenbeeld op de gevel (het is geen echte kat), de geur van seringen, een mooie blauwe deur, of een grappig rond raam. Het is de blik waarmee je kijkt die bepaalt of iets het zoveelste saaie rondje is, of een avontuur.


Comments

Lekker he, dat mooie weer en weer hardlopen in korte broek! Ik hou nog even rust en bovendien ik vind hardlopen met die warmte echt helemaal niets.
Geniet ervan, het duurt (helaas) maar even..

Groet,
Conny
papillon60.blogspot.nl
jojoco said…
@Conny, ik vind hardlopen met het warme weer ook veel zwaarder. Dat is dan meteen het positieve van straks weer wat koeler: lekker lopen!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …