Skip to main content

Zoete zomer


Oh, het is gewoon echt zomer. Ik kan het bijna niet geloven, maar ik word er zo blij van. Dat is dan wel weer het leuke van het Hollandse klimaat. Iedereen geniet er zo van. Mensen zijn vrolijker en blijer. Iedereen scharrelt buiten, mensen lachen. Heerlijk! Wij aten lekker buiten.


Een nieuw avontuur in onze wildernis. Weer hoorde ik een harde POK, maar deze keer was ik het snelst en leefde het vogeltje nog. Ik zette het op het groendak van het kippenhok, gaf wat water en voer en hield de katten in de gaten. Het arme beestje zag er versuft uit en even was ik bang dat hij zijn nekje had gebroken. Wat zou ik dan moeten doen? Hem uit zijn lijden verlossen? Maar hoe dan? Ik besloot het even af te wachten en hem een plekje in de schaduw te geven.


En toen ik een half uurtje later weer keek en ook bij zijn nieuwe plekje wat voer wilde strooien, kwam ik kennelijk te dichtbij. Onhandig fladderde hij weg, de struiken in, langs de sloot. Hopelijk vond hij daar een goed plekje om verder op adem te komen.


Ik zette wat gekregen plantjes in de moestuinbakken.


Maar verder deed ik niet veel. Ik las een boek, deed een tukje, las nog een stukje. Superlui. Zo zalig!Maar de koffie keek me lachend aan en zei: huppetee, nog een beetje actie!


En zo fietste ik naar Edam, waar het nog boven de 20 graden was. In de schaduw.


Ik wandelde een heerlijk stuk. Kletste met toeristen die de weg kwijt waren en voelde me zelf ook een beetje op vakantie.


Dat honingkleurige licht in de avond.


En dat verse groen. Mei is toch wel mijn favorietste maand.
De zon ging bijna onder toen ik naar huis fietste. Wat een zalige avond. Zo een om in een doosje te doen. En aan te sniffen als het straks weer koud en kil is.Ik kan het iedereen aanraden. Na het eten een klein stukje te lopen. Een andere blik op te zetten. Ik heb dit rondje al zo vaak gedaan, maar toch vallen me iedere keer weer nieuwe dingen op. Dingen waarvan ik denk 'dat ik dit nooit eerder heb gezien', zoals het kattenbeeld op de gevel (het is geen echte kat), de geur van seringen, een mooie blauwe deur, of een grappig rond raam. Het is de blik waarmee je kijkt die bepaalt of iets het zoveelste saaie rondje is, of een avontuur.


Comments

Lekker he, dat mooie weer en weer hardlopen in korte broek! Ik hou nog even rust en bovendien ik vind hardlopen met die warmte echt helemaal niets.
Geniet ervan, het duurt (helaas) maar even..

Groet,
Conny
papillon60.blogspot.nl
jojoco said…
@Conny, ik vind hardlopen met het warme weer ook veel zwaarder. Dat is dan meteen het positieve van straks weer wat koeler: lekker lopen!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more