Skip to main content

Werkvakantie


Het hagelt weer enorm hard. Prima werkweer. Sinds mijn nieuwe werk heb ik veel minder 'echt' vakantie. Er moet eigenlijk altijd wel iets gedaan worden. Maar gelukkig hebben we ook zoveel vrijheid dat we kunnen schuiven met onze uren en ik de vakantietijd van de kinderen of met mooi weer, of als ik andere dingen belangrijk vind ook genoeg uur in de dag vrij kan maken voor wat gezelligs.

Zo gingen we met zijn drietjes even naar Edam. Naar de bieb, naar de boekwinkel om een cadeautje te kopen en naar de banketbakker om samen een taartje te eten met een koffie en chocomel. Gezellig met mijn beide dochters. Word ik blij van!


Onkruid, maar prachtig.


De wind gaat even liggen 's avonds en het IJsselmeer is een sprookje.


Je ziet het niet zo goed, maar het is zo ontzettend helder, we kunnen de overkant superscherp zien.


*blije zucht*


Tulpjes in de tuin.


Het kipje is broeds. Ik vond het een beetje eng. Afgelopen jaren redden de meeste kuikens het niet. Op eentje na zijn ze allemaal ten prooi gevallen aan de natuur. Ook een van de grote kippen was ruw aan haar einde gekomen. Ik had bedacht dat het wel mooi was zo. Dat we ze langzaam uit zouden laten faseren zeg maar. Maar ja, nu zit ze dan trots op haar eitjes. Toch maar overstag. Over een paar weken weer nieuwe pluizebolletjes?


Ik haalde met Lotte mijn moeder op voor een gezellig dagje.


We deden de toeristische route.
En gingen 's middags een frisse neus halen en wat geocaches opsporen.'s Avonds lekker een hapje eten.Heerlijk, maar het was er nog erg koud. De storm waaide door het glas heen. Opwarmen bij de kachel dus maar.En op de weg terug genieten van het mooie Holland.


De zomer maar op een andere manier in huis gehaald.


Zaterdagochtend Isa naar de manege gereden en een rondje hardgelopen. Mijn kuit doet niet leuk. Stom. Rustig aan maar even. Gaat het vanzelf wel weer over.


Wel genieten van koffie en vers notenrozijnenbrood van de ambachtelijke bakker. En ik las in de gauwigheid ook weer een nieuw boek uit. Haar eerste boek kende ik al en dit is een leuk vervolg. Over de minder romantische kanten van een camping in het buitenland beginnen. Nou ben ik niet zorgzaam genoeg voor een camping of een b&b en trekt dat me sowieso niet zo, maar voor het klimaat zou ik af en toe wel ergens anders willen wonen. Na het lezen van dit boek ben ik daar toch weer even van genezen. Wat hebben we het toch goed hier in Nederland en wat is het toch een fijn land om je dromen waar te kunnen maken.


Stukje fietsen. Dat lukt wel met de kuit. En ja hoor: jonge eendjes! Hiep hoi!


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more