Werkvakantie


Het hagelt weer enorm hard. Prima werkweer. Sinds mijn nieuwe werk heb ik veel minder 'echt' vakantie. Er moet eigenlijk altijd wel iets gedaan worden. Maar gelukkig hebben we ook zoveel vrijheid dat we kunnen schuiven met onze uren en ik de vakantietijd van de kinderen of met mooi weer, of als ik andere dingen belangrijk vind ook genoeg uur in de dag vrij kan maken voor wat gezelligs.

Zo gingen we met zijn drietjes even naar Edam. Naar de bieb, naar de boekwinkel om een cadeautje te kopen en naar de banketbakker om samen een taartje te eten met een koffie en chocomel. Gezellig met mijn beide dochters. Word ik blij van!


Onkruid, maar prachtig.


De wind gaat even liggen 's avonds en het IJsselmeer is een sprookje.


Je ziet het niet zo goed, maar het is zo ontzettend helder, we kunnen de overkant superscherp zien.


*blije zucht*


Tulpjes in de tuin.


Het kipje is broeds. Ik vond het een beetje eng. Afgelopen jaren redden de meeste kuikens het niet. Op eentje na zijn ze allemaal ten prooi gevallen aan de natuur. Ook een van de grote kippen was ruw aan haar einde gekomen. Ik had bedacht dat het wel mooi was zo. Dat we ze langzaam uit zouden laten faseren zeg maar. Maar ja, nu zit ze dan trots op haar eitjes. Toch maar overstag. Over een paar weken weer nieuwe pluizebolletjes?


Ik haalde met Lotte mijn moeder op voor een gezellig dagje.


We deden de toeristische route.
En gingen 's middags een frisse neus halen en wat geocaches opsporen.'s Avonds lekker een hapje eten.Heerlijk, maar het was er nog erg koud. De storm waaide door het glas heen. Opwarmen bij de kachel dus maar.En op de weg terug genieten van het mooie Holland.


De zomer maar op een andere manier in huis gehaald.


Zaterdagochtend Isa naar de manege gereden en een rondje hardgelopen. Mijn kuit doet niet leuk. Stom. Rustig aan maar even. Gaat het vanzelf wel weer over.


Wel genieten van koffie en vers notenrozijnenbrood van de ambachtelijke bakker. En ik las in de gauwigheid ook weer een nieuw boek uit. Haar eerste boek kende ik al en dit is een leuk vervolg. Over de minder romantische kanten van een camping in het buitenland beginnen. Nou ben ik niet zorgzaam genoeg voor een camping of een b&b en trekt dat me sowieso niet zo, maar voor het klimaat zou ik af en toe wel ergens anders willen wonen. Na het lezen van dit boek ben ik daar toch weer even van genezen. Wat hebben we het toch goed hier in Nederland en wat is het toch een fijn land om je dromen waar te kunnen maken.


Stukje fietsen. Dat lukt wel met de kuit. En ja hoor: jonge eendjes! Hiep hoi!


No comments:

Dit vinden anderen leuk nu