Skip to main content

Werkvakantie


Het hagelt weer enorm hard. Prima werkweer. Sinds mijn nieuwe werk heb ik veel minder 'echt' vakantie. Er moet eigenlijk altijd wel iets gedaan worden. Maar gelukkig hebben we ook zoveel vrijheid dat we kunnen schuiven met onze uren en ik de vakantietijd van de kinderen of met mooi weer, of als ik andere dingen belangrijk vind ook genoeg uur in de dag vrij kan maken voor wat gezelligs.

Zo gingen we met zijn drietjes even naar Edam. Naar de bieb, naar de boekwinkel om een cadeautje te kopen en naar de banketbakker om samen een taartje te eten met een koffie en chocomel. Gezellig met mijn beide dochters. Word ik blij van!


Onkruid, maar prachtig.


De wind gaat even liggen 's avonds en het IJsselmeer is een sprookje.


Je ziet het niet zo goed, maar het is zo ontzettend helder, we kunnen de overkant superscherp zien.


*blije zucht*


Tulpjes in de tuin.


Het kipje is broeds. Ik vond het een beetje eng. Afgelopen jaren redden de meeste kuikens het niet. Op eentje na zijn ze allemaal ten prooi gevallen aan de natuur. Ook een van de grote kippen was ruw aan haar einde gekomen. Ik had bedacht dat het wel mooi was zo. Dat we ze langzaam uit zouden laten faseren zeg maar. Maar ja, nu zit ze dan trots op haar eitjes. Toch maar overstag. Over een paar weken weer nieuwe pluizebolletjes?


Ik haalde met Lotte mijn moeder op voor een gezellig dagje.


We deden de toeristische route.
En gingen 's middags een frisse neus halen en wat geocaches opsporen.'s Avonds lekker een hapje eten.Heerlijk, maar het was er nog erg koud. De storm waaide door het glas heen. Opwarmen bij de kachel dus maar.En op de weg terug genieten van het mooie Holland.


De zomer maar op een andere manier in huis gehaald.


Zaterdagochtend Isa naar de manege gereden en een rondje hardgelopen. Mijn kuit doet niet leuk. Stom. Rustig aan maar even. Gaat het vanzelf wel weer over.


Wel genieten van koffie en vers notenrozijnenbrood van de ambachtelijke bakker. En ik las in de gauwigheid ook weer een nieuw boek uit. Haar eerste boek kende ik al en dit is een leuk vervolg. Over de minder romantische kanten van een camping in het buitenland beginnen. Nou ben ik niet zorgzaam genoeg voor een camping of een b&b en trekt dat me sowieso niet zo, maar voor het klimaat zou ik af en toe wel ergens anders willen wonen. Na het lezen van dit boek ben ik daar toch weer even van genezen. Wat hebben we het toch goed hier in Nederland en wat is het toch een fijn land om je dromen waar te kunnen maken.


Stukje fietsen. Dat lukt wel met de kuit. En ja hoor: jonge eendjes! Hiep hoi!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…