Skip to main content

Sport recap april

Alweer een maand voorbij. Wat is dat snel gegaan. En wat een rare maand. April deed echt wat ie wil. Ik hoopte op voorjaar, maar het was vooral winters in mijn herinnering. Sometimes it snows in April. En soms hagelt het. Soms stormt het. Soms is het bevriezend koud.

Voor april had ik het mezelf 'makkelijk' gemaakt. Geen hoogdravende doelen, maar iedere dag lekker iets doen. Een uur per dag sporten. 30 uur in totaal.

Laten we eens terugkijken hoe dat is gegaan en wat april qua sportmaand voorstelde.

Totale duur sporten in april: (en daarmee bedoel ik 'echte' activiteiten van minstens 20 minuten. Niet even tien minuutjes wandelen in de tuin, ik moet het wel een beetje een uitdaging houden): 31 uur! (en 35 minuten!). Yes, gelukt!

Maar waar bestonden die 31 uur dan uit? Eens even verder uitpluizen.

Hardlopen: 11 x ging ik in april, en daarin liep ik 62,2 km. 12 meer dan de maand ervoor.
Soms ging het geweldig en moeiteloos, maar de afgelopen twee keer had ik wat last van mijn kuit. Ik liep de bekende rondjes hier in de buurt, maar heb ook mooie nieuwe plekken opgezocht. Ik liep eigenlijk vooral voor de lekker en dat bevalt me uitstekend.

Wandelen: Jaja, voor het eerst dit jaar redde ik weer 10.000 stappen per dag. Toen ik vorig jaar in april mijn up kreeg riep ik nog met mijn grote mond dat me dat gemakkelijk af ging. Sja, in de zomer misschien. Maar in de wintermaanden viel het me echt niet mee hoor! januari 210000, februari 281169, maart 265258 en nu april 300247! In totaal 254km bij elkaar gestapt. Maar dat is dus de hele dag door. In 'echte' wandelingen was het dik 11 uur. verspreid over 17 wandelingen, in totaal 51,6 km. Vorige maand zei ik het ook al, maar het wandelen heb ik echt ontdekt. Het fijne ervan is dat het zo makkelijk in te voegen is in de dag. Als ik ergens voor mijn werk heen moet, is het met hardlopen al snel een gedoe. Daarvoor heb je echte kleren nodig en moet je douchen naderhand. Voor wandelen is het genoeg om de auto net iets verder weg te zetten of onderweg te pauzeren op een leuke plek. Vaak aan het einde van de dag brengt wandelen een beetje vakantiegevoel. Even lekker lopen, uitwaaien en rondkijken met andere ogen.
Overigens 'wandelde' ik deze maand ook een paar keer binnen. Kwam ik op YouTube tegen 'Walk a mile' een soort bejaardengym, aldus Lotte. Maar het is meer een soort aerobics, waarin je in een kwartiertje een mile bij elkaar walkt. Heerlijk fout Amerikaans. Echt te erg voor woorden, ik bleef bijna in een slappe lach hangen. Maar het tempo is fiks, de hartslag gaat toch echt even omhoog en zo ben ik ook in een vreselijke regen of hageldag toch even een kwartiertje achter mijn scherm vandaan en lekker in beweging. Want bewegen maakt vrolijk.

Pilates: Deed ik vier uurtjes, lekker op de maandag, met vriendinnen. Sporten, core trainen, kletsen. De fijnste manier om de week te beginnen.

Yoga: Deed ik ook nog wel, maar niet zo fanatiek als vorige maand. 10 keer, 4 uur en 20 minuten. Van vorig jaar weet ik dat ook nog wel. Zodra het lekkerder weer wordt, ga ik liever in de tuin aan de slag en uiteindelijk zitten er toch maar 24 uur in de dag en komt yoga dan in het gedrang. Best jammer, want ik vind het heerlijk. En nu met die rare kuit zou het ook echt wel goed zijn, maar je kunt niet alles.

Fietsen: Ook dat deed ik deze maand regelmatig. Zo fijn. Of regelmatig. Dat is een groot woord. Maar een paar keer trok ik erop uit. De paden op, de lanen in. Het leuke van fietsen is dat je actieradius een stuk groter is en je nog meer leuks kunt zien. 97,5 km in totaal.

Al met al 211 kilometer in runkeeper genoteerd (die telt niet mijn losse stappen), dat is toch weer meer dan de maand ervoor (115).

Zo, alle cijfers weer op een rijtje door deze cijferfreak. Maar het belangrijkste was toch wel: bewegen laat me lekker voelen. Dus mijn doel voor de komende maand blijft gewoon hetzelfde als de afgelopen maand: gemiddeld een uur per dag bewegen!

Wie doet er mee?

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more