Skip to main content

MooiMei #6


Weer een dagje werken in Amsterdam. Vooraf een wandeling door het Amstelpark. Nog één keer genieten van de kleur en geur (en vogelgeluiden).


Na het werk doe ik een eerste rondje op mijn nieuwe schoenen. Ik liep de dag ervoor al een hele pittige interval, dus ik doe rustig aan. Maar ik kan het niet laten ze toch even te proberen...

Langs de Amstel loop ik. Prachtig, wat is het hier mooi!


Thuis is het tijd voor een heerlijke salade.


's Avonds nog een stukje fietsen. De avonden in mei zijn zo mooi.Het hoge gras in de weilanden, met de boterbloemen, wuivende grashalmen en het rood van het zuring. Schitterend.


Isa viert haar verjaardag en ik koop een lading ongezond & lekker.


Even bijkomen met een boek in de hangmat.


Kermis in het dorp. Heerlijk om ieder jaar diezelfde kneuterige kraampjes weer terug te zien. Alleen de kinderen veranderen, steeds groter.


Ik deed weer een renrondje.


Tijdens Isa's feestje gaan Joost en ik zelf ook maar even de hort op. Tussen die horde jongens en meisjes willen we geen stoorzender zijn. Als we om half 12 terugkomen, is het reuzegezellig. Ik ben zo blij voor Isa, zo'n leuke groep vrienden.
En blij met mijn eigen vriendje.

Fikkie steken.


De ochtend begint sip. Het mooie zwaluwnestje, dat ze in de carport achter een stuk loshangend behang hadden gemaakt is kennelijk te zwaar geworden met de pasgelegde eitjes. Gevallen. Eitjes stuk.


Als ik daarna de kipjes eten geef, ontdek ik nog een stuk eitje. Maar hierbij is het goed nieuws!


Ze zijn echt net uit het ei! De tweede leg bestond maar uit twee eitjes die de zwarte en rode moeder samen uitbroedden. En ze hebben prachtige kuikentjes gekregen.


Ik schop de haan en de derde kip even het hok uit. Laat de moeders maar even met rust met hun kroost.


Rondje tuin om bloemen te plukken. Zo'n kleurrijk boeket. Blij van!


Ik maak een klein wandelingetje in Edam om een ijsje te halen en wat blijkt, het is Kaaspop. Allemaal bandjes spelen in het stadje. En de posters hangen alweer voor het festijn volgende week, waar Lotte op gaat treden. Heerlijk, die zomerfestivals.


Even bij het strandje kijken, maar het water klotst gewoon tegen het gras aan. Het schelpenstrandje is tijdelijk verdwenen.


Nog even knuffelen met mijn schatjes.

Comments

Die salade ziet er heerlijk uit en de bos bloemen super mooi. Helaas wil het in mijn tuin allemaal niet erg lukken: alles wordt opgevroten door .... iets. Ik benijd je. Je woont super mooi!

Groet,
Conny
papillon60.blogspot.nl
Mireille said…
Mmmmm die salade, wat zit daar in? Mais, rode ui, ? En dressing? Fijne dag!
jojoco said…
@conny Die slakken zijn vervelend inderdaad! Bij mij in de moestuin zijn ze ook actief en ook tussen mijn hosta's is het regelmatig slakken zoeken....

@Mireille, bijna goed zit je ;). Het is geen mais, maar kikkererwten, samen met radijs, veldsla, rucola, rode uit, tomaat, paprika. Dressing van balsamico, olijfolie, knoflook, kruiden, mosterd. Ik 'marineer' de kikkererwten in de dressing terwijl ik de rest snij en erbij doe.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …