Skip to main content

MooiMei #6


Weer een dagje werken in Amsterdam. Vooraf een wandeling door het Amstelpark. Nog één keer genieten van de kleur en geur (en vogelgeluiden).


Na het werk doe ik een eerste rondje op mijn nieuwe schoenen. Ik liep de dag ervoor al een hele pittige interval, dus ik doe rustig aan. Maar ik kan het niet laten ze toch even te proberen...

Langs de Amstel loop ik. Prachtig, wat is het hier mooi!


Thuis is het tijd voor een heerlijke salade.


's Avonds nog een stukje fietsen. De avonden in mei zijn zo mooi.Het hoge gras in de weilanden, met de boterbloemen, wuivende grashalmen en het rood van het zuring. Schitterend.


Isa viert haar verjaardag en ik koop een lading ongezond & lekker.


Even bijkomen met een boek in de hangmat.


Kermis in het dorp. Heerlijk om ieder jaar diezelfde kneuterige kraampjes weer terug te zien. Alleen de kinderen veranderen, steeds groter.


Ik deed weer een renrondje.


Tijdens Isa's feestje gaan Joost en ik zelf ook maar even de hort op. Tussen die horde jongens en meisjes willen we geen stoorzender zijn. Als we om half 12 terugkomen, is het reuzegezellig. Ik ben zo blij voor Isa, zo'n leuke groep vrienden.
En blij met mijn eigen vriendje.

Fikkie steken.


De ochtend begint sip. Het mooie zwaluwnestje, dat ze in de carport achter een stuk loshangend behang hadden gemaakt is kennelijk te zwaar geworden met de pasgelegde eitjes. Gevallen. Eitjes stuk.


Als ik daarna de kipjes eten geef, ontdek ik nog een stuk eitje. Maar hierbij is het goed nieuws!


Ze zijn echt net uit het ei! De tweede leg bestond maar uit twee eitjes die de zwarte en rode moeder samen uitbroedden. En ze hebben prachtige kuikentjes gekregen.


Ik schop de haan en de derde kip even het hok uit. Laat de moeders maar even met rust met hun kroost.


Rondje tuin om bloemen te plukken. Zo'n kleurrijk boeket. Blij van!


Ik maak een klein wandelingetje in Edam om een ijsje te halen en wat blijkt, het is Kaaspop. Allemaal bandjes spelen in het stadje. En de posters hangen alweer voor het festijn volgende week, waar Lotte op gaat treden. Heerlijk, die zomerfestivals.


Even bij het strandje kijken, maar het water klotst gewoon tegen het gras aan. Het schelpenstrandje is tijdelijk verdwenen.


Nog even knuffelen met mijn schatjes.

Comments

Die salade ziet er heerlijk uit en de bos bloemen super mooi. Helaas wil het in mijn tuin allemaal niet erg lukken: alles wordt opgevroten door .... iets. Ik benijd je. Je woont super mooi!

Groet,
Conny
papillon60.blogspot.nl
Mireille said…
Mmmmm die salade, wat zit daar in? Mais, rode ui, ? En dressing? Fijne dag!
jojoco said…
@conny Die slakken zijn vervelend inderdaad! Bij mij in de moestuin zijn ze ook actief en ook tussen mijn hosta's is het regelmatig slakken zoeken....

@Mireille, bijna goed zit je ;). Het is geen mais, maar kikkererwten, samen met radijs, veldsla, rucola, rode uit, tomaat, paprika. Dressing van balsamico, olijfolie, knoflook, kruiden, mosterd. Ik 'marineer' de kikkererwten in de dressing terwijl ik de rest snij en erbij doe.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more