Skip to main content

MooiMei #5


Het strandje is vrijwel verdwenen. Avondwandelingetje, met grutto op de uitkijk.


Supervrolijk boek.


En daar ging ik weer. Rondje lopen!


De kleuren in de tuin, blauw, lila, paars. Met het kant van het fluitenkruid erdoorheen gevlochten.


Wie zegt dat regen niet mooi is?


De lupine komt uit!


Lieve post. Ook zo leuk. Ik zeg het al vaker. Mijn blog is eigenlijk mijn eigen 'weetjewel Jo, wat voor leuks er allemaal is en hoe mooi het leven kan zijn?' reminder. Maar ik vind het leuk om te horen hoe anderen er ook van kunnen genieten. Snap ook goed dat het voor velen doodsaai is, al die bloemen en luchten en blije afterrungezichten. Maar die kunnen gelukkig kiezen uit genoeg andere pagina's op het wereldwijde web.


Zie je wel, hoe mooi het leven kan zijn? Een rood stipje blijheid. Met zwarte stipjes.


Counting my blessings.
1
2
3


Het was alweer langer dan een jaar geleden. Tijd voor nieuwe schoenen. Er zat een gat de de bovenkant. En voor het eerst in mijn rencarriere kocht ik schoenen die ik niet afzichtelijk lelijk vond. Ik vind ze zelfs wel mooi. 
Belangrijker nog: ze lopen voortreffelijk!
Wel een beetje spannend, na 9,5 jaar Asics ben ik nu over op Saucony.
Deze schoenen ondersteunen iets meer de hogere pasfrequentie en kleinere pasjes en het landen op voor/middenvoet. Zo vertelden ze in de winkel. En volgens de uitlegfilmpjes van YouTube over deze schoen, hoef ik zelf niets meer te doen, maar rent de technologie die in de schoen verwerkt zit zonder dat ik het door heb. Dat is nog eens handig!


De dijk in het avondlicht.


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …