Skip to main content

Mei is mooi

Wat is mei toch een mooie maand. Misschien wel mijn lievelings. Hoe opeens alles groen is. Explosie. En dan die heerlijke warme dagen. Wat een feest. 

Kleine bloemetjes op de dijk.


Terugweg van sporten. De lucht is zo mooi. Onderweg stop ik een paar keer om goed te genieten.


Het is hard werken deze dagen, dat zie je niet aan de foto's. Voor mij blijft het zoeken naar zoveel mogelijk aandacht geven aan de tijd die er wel is voor alles wat leuk is. Natuurlijk zitten er in iedere dag een hoop uur met dingen die 'moeten' (alhoewel werk natuurlijk net zo goed leuk is en energie geeft), maar er blijft ook altijd genoeg tijd over voor dingen die mogen. Het lukt me steeds beter om de kleine momentjes te pakken. Lekker buiten te lunchen bijvoorbeeld.


En na het werk met een boek in de tuin.


Mei is de maand van zomereten. Heerlijke salades, gegrilde groentes. Ben er dol op!


Die gekke Sammy had slootjegesprongen. Stinkend van de drek wilde hij naar binnen glippen. Dacht het even niet gast! Onder de kraan jij!


En afdrogen. 


Zo fijn om na het eten nog een wandeling te maken. Alles is zo mooi in het dorp, zeker in de avondschemering.


Hebben jullie de kastanjes ook zien bloeien? Mooi he?Daar zitten ze weer. De lastpakken ;).


In de tuin komt ook van alles uit.
Weer heel wat gelezen. 


Geïntrigeerd ben ik vaak door de andere kant van een verhaal. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik van casanova ook niet veel wist. Vrouwenverleider. De tune van dat liedje 'oh casanova'. Daar hield het wel mee op. Hij moet een geweldig interessante man zijn geweest. Intelligent. Avontuurlijk. Alleskunner. Al na een paar weken van het seminarie verwijderd wegens onzedelijk gedrag. Ontsnapt uit de gevangenis. Bedrieger. Uitvinder. Maar dit boek gaat niet over zijn verhaal, maar over de andere kant. Lucia, zijn eerste liefde. Met wie hij na zijn studie zou gaan trouwen. En toen was ze plotseling weg. Dit boek is haar verhaal. Het vertelt van hart en verstand en het harde leven in de 18e eeuw. Het is het verhaal over liefde en keuzes. Van een sterke vrouw en de omwegen die ze in haar leven maakt. 'Om de dingen anders te maken hoef je ze niet aan te raken, je moet ze alleen anders zien.'Uit! Een hapslikwegthriller die best vermakelijk was. Over een enorme klootzak (excusez le mot) van een vader en echtgenoot en de familieleden die eigenlijk wel van hem af willen omdat hij het bedrijf/familiekapitaal erdoorheen jaagt bij de hoeren.Nog een rondje door de tuin. Deze tijd, waarbij het fluitekruid zo mooi tussen de bomen staat is zo mooi.
Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …