Skip to main content

Mei is mooi

Wat is mei toch een mooie maand. Misschien wel mijn lievelings. Hoe opeens alles groen is. Explosie. En dan die heerlijke warme dagen. Wat een feest. 

Kleine bloemetjes op de dijk.


Terugweg van sporten. De lucht is zo mooi. Onderweg stop ik een paar keer om goed te genieten.


Het is hard werken deze dagen, dat zie je niet aan de foto's. Voor mij blijft het zoeken naar zoveel mogelijk aandacht geven aan de tijd die er wel is voor alles wat leuk is. Natuurlijk zitten er in iedere dag een hoop uur met dingen die 'moeten' (alhoewel werk natuurlijk net zo goed leuk is en energie geeft), maar er blijft ook altijd genoeg tijd over voor dingen die mogen. Het lukt me steeds beter om de kleine momentjes te pakken. Lekker buiten te lunchen bijvoorbeeld.


En na het werk met een boek in de tuin.


Mei is de maand van zomereten. Heerlijke salades, gegrilde groentes. Ben er dol op!


Die gekke Sammy had slootjegesprongen. Stinkend van de drek wilde hij naar binnen glippen. Dacht het even niet gast! Onder de kraan jij!


En afdrogen. 


Zo fijn om na het eten nog een wandeling te maken. Alles is zo mooi in het dorp, zeker in de avondschemering.


Hebben jullie de kastanjes ook zien bloeien? Mooi he?Daar zitten ze weer. De lastpakken ;).


In de tuin komt ook van alles uit.
Weer heel wat gelezen. 


Geïntrigeerd ben ik vaak door de andere kant van een verhaal. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik van casanova ook niet veel wist. Vrouwenverleider. De tune van dat liedje 'oh casanova'. Daar hield het wel mee op. Hij moet een geweldig interessante man zijn geweest. Intelligent. Avontuurlijk. Alleskunner. Al na een paar weken van het seminarie verwijderd wegens onzedelijk gedrag. Ontsnapt uit de gevangenis. Bedrieger. Uitvinder. Maar dit boek gaat niet over zijn verhaal, maar over de andere kant. Lucia, zijn eerste liefde. Met wie hij na zijn studie zou gaan trouwen. En toen was ze plotseling weg. Dit boek is haar verhaal. Het vertelt van hart en verstand en het harde leven in de 18e eeuw. Het is het verhaal over liefde en keuzes. Van een sterke vrouw en de omwegen die ze in haar leven maakt. 'Om de dingen anders te maken hoef je ze niet aan te raken, je moet ze alleen anders zien.'Uit! Een hapslikwegthriller die best vermakelijk was. Over een enorme klootzak (excusez le mot) van een vader en echtgenoot en de familieleden die eigenlijk wel van hem af willen omdat hij het bedrijf/familiekapitaal erdoorheen jaagt bij de hoeren.Nog een rondje door de tuin. Deze tijd, waarbij het fluitekruid zo mooi tussen de bomen staat is zo mooi.
Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more