Skip to main content

Mei is mooi

Wat is mei toch een mooie maand. Misschien wel mijn lievelings. Hoe opeens alles groen is. Explosie. En dan die heerlijke warme dagen. Wat een feest. 

Kleine bloemetjes op de dijk.


Terugweg van sporten. De lucht is zo mooi. Onderweg stop ik een paar keer om goed te genieten.


Het is hard werken deze dagen, dat zie je niet aan de foto's. Voor mij blijft het zoeken naar zoveel mogelijk aandacht geven aan de tijd die er wel is voor alles wat leuk is. Natuurlijk zitten er in iedere dag een hoop uur met dingen die 'moeten' (alhoewel werk natuurlijk net zo goed leuk is en energie geeft), maar er blijft ook altijd genoeg tijd over voor dingen die mogen. Het lukt me steeds beter om de kleine momentjes te pakken. Lekker buiten te lunchen bijvoorbeeld.


En na het werk met een boek in de tuin.


Mei is de maand van zomereten. Heerlijke salades, gegrilde groentes. Ben er dol op!


Die gekke Sammy had slootjegesprongen. Stinkend van de drek wilde hij naar binnen glippen. Dacht het even niet gast! Onder de kraan jij!


En afdrogen. 


Zo fijn om na het eten nog een wandeling te maken. Alles is zo mooi in het dorp, zeker in de avondschemering.


Hebben jullie de kastanjes ook zien bloeien? Mooi he?Daar zitten ze weer. De lastpakken ;).


In de tuin komt ook van alles uit.
Weer heel wat gelezen. 


Geïntrigeerd ben ik vaak door de andere kant van een verhaal. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik van casanova ook niet veel wist. Vrouwenverleider. De tune van dat liedje 'oh casanova'. Daar hield het wel mee op. Hij moet een geweldig interessante man zijn geweest. Intelligent. Avontuurlijk. Alleskunner. Al na een paar weken van het seminarie verwijderd wegens onzedelijk gedrag. Ontsnapt uit de gevangenis. Bedrieger. Uitvinder. Maar dit boek gaat niet over zijn verhaal, maar over de andere kant. Lucia, zijn eerste liefde. Met wie hij na zijn studie zou gaan trouwen. En toen was ze plotseling weg. Dit boek is haar verhaal. Het vertelt van hart en verstand en het harde leven in de 18e eeuw. Het is het verhaal over liefde en keuzes. Van een sterke vrouw en de omwegen die ze in haar leven maakt. 'Om de dingen anders te maken hoef je ze niet aan te raken, je moet ze alleen anders zien.'Uit! Een hapslikwegthriller die best vermakelijk was. Over een enorme klootzak (excusez le mot) van een vader en echtgenoot en de familieleden die eigenlijk wel van hem af willen omdat hij het bedrijf/familiekapitaal erdoorheen jaagt bij de hoeren.Nog een rondje door de tuin. Deze tijd, waarbij het fluitekruid zo mooi tussen de bomen staat is zo mooi.
Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more