Skip to main content

Heimwee vanuit een regenachtige maandag - Barcelona Beach en Montjuic


De regen tikt de hele dag al op het raam. Goed voor de tuin, houd ik mezelf maar voor, maar stiekem heb ik hartstikke heimwee naar vorige week. Toen liepen Lotte en ik nog heerlijk rond in Barcelona.

Na de oude wijk en El Borne, lunchten we op het strand. Geweldig, een stad met een eigen strand. Sfeertje! Grote boulevard, fietsers, steppers, zoevers. Terrasjes. Zon. Geur van zonnebrand. Muziek.Het was heerlijk warm.


IJsje eten en luisteren naar een leuk bandje.


Naar die toren gingen we. Om met de kabelbaan te gaan.Het wachten duurde lang. Veel langer dan gedacht, wel anderhalf uur ofzo. Maar het was toch de moeite waard. In een klein rood bakje zweefden we van de haven naar Montjuic. Prachtig uitzicht!


En van bovenop konden we verder genieten van het uitzicht op de mooie stad.Lekker zoomen met mijn camera.Daar beneden dronken we de dag ervoor nog onze Starbucks.


Zie je, best een klein bakje. Ook echt wel een beetje griezelig.
We struinden lekker bovenop de berg en namen toen de metro terug.


Nog even langs La Pedrera, ook al zo'n mooi Gaudihuis.


Mooie voeten. Benen omhoog. Lekker op onze bank chillen.

's Avonds laat de volgende wandeling, op naar een nieuw restaurantje, waar we weer zalig aten!


Comments

Lies86 said…
Barcelona is heerlijk! Krijg direct ook heimwee.

Nog een vraagje. Weet dat je ergens postte over je nieuwe telefoon. Ben heel benieuwd welke je ook alweer had. Zoek een nieuwe een mooie foto's is een pre!
Anonymous said…
Leuk dat je ons laat meegenieten. Bedankt, groetjes Turfie
jojoco said…
@Lies86 Mijn telefoon is een Samsung 6 edge. Ik vind 'm echt fantastisch qua foto's. Het besturingssysteem is een beetje wennen na al die jaren apple, maar eigenlijk verrassend intuïtief. En de batterij gaat een stuk langer mee dan mijn iphone. Overigens zijn de meeste foto's uit deze logjes over Barcelona met mijn Olympus camera gemaakt....

@Turfie, graag gedaan. Zo ben ik zelf ook nog weer een beetje terug.... Na de voorpret en de lekkere dagen daar nu het nagenieten...

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more