Skip to main content

Heimwee vanuit een regenachtige maandag - Barcelona Beach en Montjuic


De regen tikt de hele dag al op het raam. Goed voor de tuin, houd ik mezelf maar voor, maar stiekem heb ik hartstikke heimwee naar vorige week. Toen liepen Lotte en ik nog heerlijk rond in Barcelona.

Na de oude wijk en El Borne, lunchten we op het strand. Geweldig, een stad met een eigen strand. Sfeertje! Grote boulevard, fietsers, steppers, zoevers. Terrasjes. Zon. Geur van zonnebrand. Muziek.Het was heerlijk warm.


IJsje eten en luisteren naar een leuk bandje.


Naar die toren gingen we. Om met de kabelbaan te gaan.Het wachten duurde lang. Veel langer dan gedacht, wel anderhalf uur ofzo. Maar het was toch de moeite waard. In een klein rood bakje zweefden we van de haven naar Montjuic. Prachtig uitzicht!


En van bovenop konden we verder genieten van het uitzicht op de mooie stad.Lekker zoomen met mijn camera.Daar beneden dronken we de dag ervoor nog onze Starbucks.


Zie je, best een klein bakje. Ook echt wel een beetje griezelig.
We struinden lekker bovenop de berg en namen toen de metro terug.


Nog even langs La Pedrera, ook al zo'n mooi Gaudihuis.


Mooie voeten. Benen omhoog. Lekker op onze bank chillen.

's Avonds laat de volgende wandeling, op naar een nieuw restaurantje, waar we weer zalig aten!


Comments

Lies86 said…
Barcelona is heerlijk! Krijg direct ook heimwee.

Nog een vraagje. Weet dat je ergens postte over je nieuwe telefoon. Ben heel benieuwd welke je ook alweer had. Zoek een nieuwe een mooie foto's is een pre!
Anonymous said…
Leuk dat je ons laat meegenieten. Bedankt, groetjes Turfie
jojoco said…
@Lies86 Mijn telefoon is een Samsung 6 edge. Ik vind 'm echt fantastisch qua foto's. Het besturingssysteem is een beetje wennen na al die jaren apple, maar eigenlijk verrassend intuïtief. En de batterij gaat een stuk langer mee dan mijn iphone. Overigens zijn de meeste foto's uit deze logjes over Barcelona met mijn Olympus camera gemaakt....

@Turfie, graag gedaan. Zo ben ik zelf ook nog weer een beetje terug.... Na de voorpret en de lekkere dagen daar nu het nagenieten...

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…