Skip to main content

De laatste dagen van april


Wat fijne plaatjes om de maand mee af te sluiten. Joost en ik toerden een beetje rond. Lekker struinen.


Zomers eten. Heerlijk!


Knuffels.De familie in het hok.


Smal strandje.


De zon gaat weer onder.


Tadaaa. Na ietsje minder actieve eerste maanden van het jaar heb ik in april mijn doel weer behaald: 10.000 per dag gemiddeld. Dol op grafiekjes ben ik.


Wat een heerlijke stralende ochtend. Wat kun je daar van opknappen na al die kou en hagel en slecht weer.In de voortuin groeit steeds meer. Het gaat langzaam en ik denk dat het ook wel een jaar of 2-3 duurt voor het is zoals ik in gedachten had. Maar ook nu is het al mooi om te zien hoe de vaste planten uit de modder opduiken en langzaam steeds wat groter worden.


De papavers gaan goed (en ik zie nu een boompje in wording, vergeten opschot, snel maar even eruit trekken zo).


Het is een heerlijk beschut plekje geworden om in de ochtendzon te kijken naar al wat er langs de dijk toert.Nog meer bloemen in de voortuin.


Comments

Mireille said…
Heerlijk he, dat de tuin nu weer zo opbloeit! Tussen je papavers staan ook stokrozen, die niet weghalen he? :)
jojoco said…
@Mireille, neeee! Zeker niet! We zijn net zo blij dat we eindelijk stokrozen hadden, we hebben ze voorzichtig weer een plekje gegeven. Hopelijk komen ze mooi op.

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more