Skip to main content

De laatste dag in Barcelona

De laatste dag is alweer aangebroken. Een beetje weemoedig staar ik uit het raam. Zo leuk om de binnentuin te zien ontwaken. Er staat ergens klassieke muziek op, flarden klinken door de lucht. Zwaluwtjes duikelen tussen de gebouwen. Een man veegt een stapel zand. Casa Batllo is nog stil, tot de eerste mensen verschijnen. Maar het zijn nog geen toeristen. Door de zoomlens van mijn camera zie ik dat het een fotoshoot is. Leuk om zo mee te gluren. 


Met mijn zoomlens kan ik de tegeltjes gewoon tellen. 


Grappig hoofddeksel heeft ze op. Wordt vast een sprookjesachtige shoot, zo voor die 'drakenrug'.


Ook de andere kant op is het mooi.


Klaar met het gegluur, tijd voor ontbijt!En dan nog even toeristisch doen. We moeten om 11 uur uitchecken, maar kunnen nog wel even snel naar de Sagrada, die moet je toch van dichtbij gezien hebben.


Ik vind het eerlijk gezegd een afzichtelijk gebouw geworden. Niet verbeterd ten opzichte van 20 jaar geleden. Zo pompeus hoe al die zijstukken er tegen aan zijn geplempt....

Maar als je inzoomt op de details is er toch veel moois te zien. De vredesduiven.Een glimmend torentje.


Vooral de stukjes met mozaik vind ik mooi.


We halen onze koffers op, checken uit en lopen al rustig winkelend naar Placa Catalunya, waar we lunchen met vers fruit.
Ook hier is het leuk om even rustig te zitten en gewoon te kijken naar alles wat er om ons heen gebeurt. De duiven, die af en toe massaal opfladderen om even later weer neer te strijken. De ballonnen die wiegen in de wind. Alle toeristen, met selfiesticks. Skateboarders, wandelaars.Heerlijk.
En dan is het alweer tijd om de bus te pakken naar het vliegveld en terug te vliegen naar Nederland...


Ook weer mooi, maar allebei vinden we het jammer dat het alweer voorbij is!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more