Skip to main content

De laatste dag in Barcelona

De laatste dag is alweer aangebroken. Een beetje weemoedig staar ik uit het raam. Zo leuk om de binnentuin te zien ontwaken. Er staat ergens klassieke muziek op, flarden klinken door de lucht. Zwaluwtjes duikelen tussen de gebouwen. Een man veegt een stapel zand. Casa Batllo is nog stil, tot de eerste mensen verschijnen. Maar het zijn nog geen toeristen. Door de zoomlens van mijn camera zie ik dat het een fotoshoot is. Leuk om zo mee te gluren. 


Met mijn zoomlens kan ik de tegeltjes gewoon tellen. 


Grappig hoofddeksel heeft ze op. Wordt vast een sprookjesachtige shoot, zo voor die 'drakenrug'.


Ook de andere kant op is het mooi.


Klaar met het gegluur, tijd voor ontbijt!En dan nog even toeristisch doen. We moeten om 11 uur uitchecken, maar kunnen nog wel even snel naar de Sagrada, die moet je toch van dichtbij gezien hebben.


Ik vind het eerlijk gezegd een afzichtelijk gebouw geworden. Niet verbeterd ten opzichte van 20 jaar geleden. Zo pompeus hoe al die zijstukken er tegen aan zijn geplempt....

Maar als je inzoomt op de details is er toch veel moois te zien. De vredesduiven.Een glimmend torentje.


Vooral de stukjes met mozaik vind ik mooi.


We halen onze koffers op, checken uit en lopen al rustig winkelend naar Placa Catalunya, waar we lunchen met vers fruit.
Ook hier is het leuk om even rustig te zitten en gewoon te kijken naar alles wat er om ons heen gebeurt. De duiven, die af en toe massaal opfladderen om even later weer neer te strijken. De ballonnen die wiegen in de wind. Alle toeristen, met selfiesticks. Skateboarders, wandelaars.Heerlijk.
En dan is het alweer tijd om de bus te pakken naar het vliegveld en terug te vliegen naar Nederland...


Ook weer mooi, maar allebei vinden we het jammer dat het alweer voorbij is!

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more