Skip to main content

De laatste dag in Barcelona

De laatste dag is alweer aangebroken. Een beetje weemoedig staar ik uit het raam. Zo leuk om de binnentuin te zien ontwaken. Er staat ergens klassieke muziek op, flarden klinken door de lucht. Zwaluwtjes duikelen tussen de gebouwen. Een man veegt een stapel zand. Casa Batllo is nog stil, tot de eerste mensen verschijnen. Maar het zijn nog geen toeristen. Door de zoomlens van mijn camera zie ik dat het een fotoshoot is. Leuk om zo mee te gluren. 


Met mijn zoomlens kan ik de tegeltjes gewoon tellen. 


Grappig hoofddeksel heeft ze op. Wordt vast een sprookjesachtige shoot, zo voor die 'drakenrug'.


Ook de andere kant op is het mooi.


Klaar met het gegluur, tijd voor ontbijt!En dan nog even toeristisch doen. We moeten om 11 uur uitchecken, maar kunnen nog wel even snel naar de Sagrada, die moet je toch van dichtbij gezien hebben.


Ik vind het eerlijk gezegd een afzichtelijk gebouw geworden. Niet verbeterd ten opzichte van 20 jaar geleden. Zo pompeus hoe al die zijstukken er tegen aan zijn geplempt....

Maar als je inzoomt op de details is er toch veel moois te zien. De vredesduiven.Een glimmend torentje.


Vooral de stukjes met mozaik vind ik mooi.


We halen onze koffers op, checken uit en lopen al rustig winkelend naar Placa Catalunya, waar we lunchen met vers fruit.
Ook hier is het leuk om even rustig te zitten en gewoon te kijken naar alles wat er om ons heen gebeurt. De duiven, die af en toe massaal opfladderen om even later weer neer te strijken. De ballonnen die wiegen in de wind. Alle toeristen, met selfiesticks. Skateboarders, wandelaars.Heerlijk.
En dan is het alweer tijd om de bus te pakken naar het vliegveld en terug te vliegen naar Nederland...


Ook weer mooi, maar allebei vinden we het jammer dat het alweer voorbij is!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …