Skip to main content

Dag 3 - ochtend Barrio Gotico en El Borne


Zo heerlijk, zo'n eigen appartement. Rustig wakker worden, koffie en thee zetten en in ons eigen tempo ontbijten met heerlijke broodjes (die ze heel handig in het min verkopen, zodat je ze allemaal kunt proeven) en yoghurt met vers fruit. De gezonde biologische muesli die we hadden gekocht smaakte muf en flauw, die lieten we nu mooi achterwege.


Op stap maar weer. Nog even omkijken naar ons appartementsgebouw. De geuren van de Lush ruik je in de lift.


Onze eigen wijk.En weer met de metro, naar het huis met de draak. Hier stapten we de oude wijk in. Zonder route of plan, gewoon onze neus achterna en door alle steegjes lopen. Of liever gezegd, onze oren achterna, want op verschillende plekken werd prachtig muziek gespeeld.De geschiedenis druipt gewoon van de muren.

Deze olifant vonden we schattig.En na het vioolconcert wilde ik de kathedraal in, hier had ik zulke mooie herinneringen aan. Niet perse aan de kathedraal, in mijn geheugen vond ik die vooral groot en pompeus, maar de kloostertuin met ganzen, die had onuitwisbare indruk op me gemaakt. Zo'n serene plek. Zo sfeervol. Vanuit de drukte van de stad stapte ik een jaar of 25 geleden de rust en het groen in. Dit moest ik Lotte laten zien. We trokken een vestje aan om ons decent te bedekken en werden alsnog geweigerd bij de deur omdat onze shorts te kort waren. Oeps. Niet aan gedacht.


Even baalde ik, maar ja, kwestie van jammer maar helaas. Alle winkels rondom de kerk waren gesloten, we konden niet snel iets kopen om aan te schieten. Een klein beetje balen liepen we verder, El Borne in. Waar ik een stalletje zag, waar de meest lelijke sjaals te koop waren. Nu was het Lotte die stond te balen. Zoiets lelijks, daar ga ik echt niet mee lopen hoor. Maar ik koos de twee minst afzichtelijke uit en we liepen het stuk terug naar de kerk. Nu gingen we via de voorkant naar binnen. En potjandorie, hier deelden ze gewoon sjaals uit.... Nou ja, niets aan te doen. Sjaal als rok om en naar binnen.  Vol verwachting.


Maar zoals dat gaat met herinneringen die zo mooi zijn. Als je terug gaat naar zo'n plek, dan is het anders. Nu was de kloostertuin vol mensen. Vol geluid en geroezemoes, een dreinend kind. Drommen fotograferende toeristen, waardoor ik de ganzen maar gewoon voorbij liep.


De achterkant was iets rustiger, maar de magie van toen, die was er niet. Zo gaat dat wel eens.


Lekker slenteren door El Borne dan maar, ook anders dan anders, omdat alle winkeltjes dicht waren. Maar hier was dat juist ook wel leuk, want de sfeer van deze buurt was nog heel goed te proeven en het was een stuk rustiger dan normaal.


De tapa'sbartip, maar we hadden eigenlijk nog een volle buik van het ontbijt en waren nog niet toe aan hapjes.


Wel een prachtig pand.Een heerlijke wijk, met die pleinen, de balkonnetjes, de steegjes. Een buurt om te dwalen en te verdwalen.

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…