Dag 2 Park Guell

Dag 2 begon met een heerlijk ontbijtje met koffie, sap, vers fruit en yoghurt. Ik had een geheime weg gevonden naar Park Guell. Die gingen we uitproberen.
Onderweg naar de metro langs het vreemde kunstwerk naast ons huis.


En overal waar je kijkt mooie details. Oh, zo heerlijk. We werden er allebei helemaal blij van.


De geheime weg gaat via een nieuwe halte van een redelijk nieuwe metrolijn (wil je meer uitleg, laat 't gerust weten, het is de moeite waard) en komt boven het park uit. Normaal gesproken loop je van onderaf de heuvel op, tussen alle toeristen. Hier waren we helemaal alleen...


Een roltrap omhoog.


The only way is up!


Nu al mooi uitzicht.


Via een rustig wijkje kom je bij een prachtig uitzichtspunt.

Even inzoomen. Zo gaaf blijft dat.


Fototijd!

Ook dat is veranderd ten opzichte van 25 jaar geleden, ik denk dat we wel een miljoen selfiesticks en selfiestickverkopers hebben geteld.


Niet alleen toeristen, ook buurtbewoners zaten hier heerlijk.


En dan loop je van bovenaf zo het park in. Grappig, je hoort de drukte en het geroezemoes van beneden. 
Ik blijf het zo mooi vinden, sprookjesachtig. Wat een geweldige fantasie heeft hij gehad. En dan te bedenken dat hij overleed door onder een tram te komen, al in de zeventig. In eerste instantie hadden ze niet eens door dat het Gaudi was, hij liep er een beetje slonsig bij. Ik zie dat al helemaal voor me, dat hij in gedachten over een nieuw project geen tijd had zich behoorlijk aan te kleden en even wat nodig had. In zichzelf denkend en niet oplettend was het te laat.


Een beetje aan druipkastelen doet het me altijd denken, die je op het strand maakt.
Op verschillende plekken zaten muzikanten. Deze speelde op een soort elektrische luit hele sprookjesachtige muziek. Paste perfect.


Het mooie en beroemde deel van het park, met de slingerbank en de salamander is tegenwoordig alleen met een ticket toegankelijk. Wij wilden niet in de rij staan en liepen er omheen. 


Al met al konden we toch wel heel veel zien hoor.

Net zo'n Hans en Grietjeshuisje. 


Stiekem door het hek gefotografeerd. 

Nog steeds pakte het park me helemaal in. Ook al kon ik niet onder de slingerbank, tussen die geweldige wit gemozaikte pilaren met dat mooie plafond. Nu met zo'n stiekeme route en met ons eigen avontuur was het eigenlijk zeker zo mooi!

4 comments:

Anonymous said...

Hoi
Ik lees je blog al een hele tijd, een trouwe volger zullen we maar zeggen :)
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die geheime route, want deze zomer zijn we in Barcelona en willen we opnieuw een poging wagen om Park Guell te bezoeken. Vandaar...
Groet, Ernie

jojoco said...

Ernie,
Voor de geheime weg neem je niet de 'standaardhalte' voor Park Guell zoals in de meeste reisgidsen (Lesseps of Valcarca), nee, je rijdt een klein stukje door naar Val d'Hebron om daar over te stappen op de nieuwe blauwe lijn. Die neem je 1 halte naar El Coll, la Teixonera.
Hier neem je uitgang Marede Deu del Coll, en daarna richting Beat Almato.
Let dan even op, want als je buiten komt, moet je achter je kijken. Daar gaat de roltrap omhoog! Boven aan de roltrap rechtsaf en hier zie je al bordjes hangen voor voetgangers naar Park Guell, voorbij de kerk naar rechts. Het is een heel leuk wijkje waar je doorheen loopt en je komt ook nog bij een prachtig uitzichtspunt. Veel succes en plezier!

Anonymous said...

Dank je! Ik sla je tekst op en dan moet het goedkomen deze zomer. Vorig jaar waren we er ook, hebben toen die klim vanuit de metro gemaakt en kwamen er ter plekke achter dat je kaartjes had moeten reserveren om het park echt in te kunnen.. Dat ging dus niet lukken, vandaar dat we dit jaar een nieuwe poging doen.

En nogmaals complimenten voor je blog, ik word altijd blij van je verhalen en foto's!

Groetjes, Ernie

Anonymous said...

Hai Ernie, met deze route moet je nog wel steeds kaartjes kopen om in het gedeelte met de banken te komen. Wij hebben dat niet gedaan, we vonden de rij te lang en waren blij genoeg met datgene wat we wel konden zien. Je kunt wel vooraf al kaartjes via internet kopen, dat scheelt wel.

Veel plezier, jaloers op je!

Dit vinden anderen leuk nu