Skip to main content

Dag 2 Haven en Ramblas

Vanaf Park Guell liepen we een eind naar de metro, ondertussen lunchspulletjes verzamelend. We doken onder de grond en toen we bovenkwamen zagen we na een beetje ooggeknipper tegen het felle licht Columbus ons de weg wijzen.


De haven, ok, die kant gaan we uit!


Tijd om onze schoenen uit te doen, wat te eten en wat te relaxen.


Vers fruit, een broodje, water. Heerlijk!


Gelukkig voor ons was het (oerlelijke) winkelcentrum in de nieuwe haven wel geopend, want vandaag en morgen zouden vrijwel alle winkels dicht zijn. Konden we dus toch nog een shoprondje doen, met een Starbucks om weer bij te komen. Het leven in Barcelona is zwaar ;).


Lekker op een terrasje zitten.


Lotte met Churros, ik met een piepklein biertje. Goddelijk smaakte dat!


Helemaal opgefrist en opgeladen konden we weer verder struinen. De Ramblas over, langs alle levende standbeelden, die soms best een beetje eng waren.
Net als Isa in Parijs, liet Lotte haar naam schrijven. Heerlijk zen werden we ervan bij het kijken naar hoe hij dat deed.


Verder struinen en een zijstraatje in, mijn lievelingsplein: Placa Reial.


Dit vind ik zo'n mooi sfeertje hebben, die hemelshoge palmbomen, die mooie gevels met luiken, de restaurantjes en terrasjes onder de balustrades, de mooie lantaarns (door Gaudi ontworpen), de fontijn, de muziek. De voetbalstunters die gingen hooghouden. De sixpackjongens die enge stunts deden.
Lotte werd erbij gevraagd en een van de jongens maakte een enorme zijwaartse salto, zo over het hele rijtje heen. Wow!Lekker verder slenteren, naar alle details kijken, de sfeer opsnuiven. 


De markt was helaas gesloten. Nu moeten we nog een keertje terugkomen, want dit is ook zo'n bijzondere plek!


Met moeie voeten kwamen we weer bij het appartement. Tijd voor thee op de bank en een beetje bijkomen.


Ik haalde nog wat boodschapjes voor het ontbijt en voelde me een echte Spaanse, zo even wat spulletjes kopen en mijn huis inslepen.


De lucht kleurde al honinggoud toen we weer op pad gingen, lekker stukje wandelen en een leuk restaurantje opzoeken.
Een vrolijk tapa's tentje kwamen we bij uit. Met voor ieder een glas sangria (die voor Lotte natuurlijk zonder alchohol) proostten we op een hele mooie dag!Comments

pieke said…
heerlijke foto's en wat heb jij een leuke jurk aan!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more