Dag 2 Haven en Ramblas

Vanaf Park Guell liepen we een eind naar de metro, ondertussen lunchspulletjes verzamelend. We doken onder de grond en toen we bovenkwamen zagen we na een beetje ooggeknipper tegen het felle licht Columbus ons de weg wijzen.


De haven, ok, die kant gaan we uit!


Tijd om onze schoenen uit te doen, wat te eten en wat te relaxen.


Vers fruit, een broodje, water. Heerlijk!


Gelukkig voor ons was het (oerlelijke) winkelcentrum in de nieuwe haven wel geopend, want vandaag en morgen zouden vrijwel alle winkels dicht zijn. Konden we dus toch nog een shoprondje doen, met een Starbucks om weer bij te komen. Het leven in Barcelona is zwaar ;).


Lekker op een terrasje zitten.


Lotte met Churros, ik met een piepklein biertje. Goddelijk smaakte dat!


Helemaal opgefrist en opgeladen konden we weer verder struinen. De Ramblas over, langs alle levende standbeelden, die soms best een beetje eng waren.
Net als Isa in Parijs, liet Lotte haar naam schrijven. Heerlijk zen werden we ervan bij het kijken naar hoe hij dat deed.


Verder struinen en een zijstraatje in, mijn lievelingsplein: Placa Reial.


Dit vind ik zo'n mooi sfeertje hebben, die hemelshoge palmbomen, die mooie gevels met luiken, de restaurantjes en terrasjes onder de balustrades, de mooie lantaarns (door Gaudi ontworpen), de fontijn, de muziek. De voetbalstunters die gingen hooghouden. De sixpackjongens die enge stunts deden.
Lotte werd erbij gevraagd en een van de jongens maakte een enorme zijwaartse salto, zo over het hele rijtje heen. Wow!Lekker verder slenteren, naar alle details kijken, de sfeer opsnuiven. 


De markt was helaas gesloten. Nu moeten we nog een keertje terugkomen, want dit is ook zo'n bijzondere plek!


Met moeie voeten kwamen we weer bij het appartement. Tijd voor thee op de bank en een beetje bijkomen.


Ik haalde nog wat boodschapjes voor het ontbijt en voelde me een echte Spaanse, zo even wat spulletjes kopen en mijn huis inslepen.


De lucht kleurde al honinggoud toen we weer op pad gingen, lekker stukje wandelen en een leuk restaurantje opzoeken.
Een vrolijk tapa's tentje kwamen we bij uit. Met voor ieder een glas sangria (die voor Lotte natuurlijk zonder alchohol) proostten we op een hele mooie dag!1 comment:

pieke said...

heerlijke foto's en wat heb jij een leuke jurk aan!

Dit vinden anderen leuk nu