Skip to main content

Dag 2 Haven en Ramblas

Vanaf Park Guell liepen we een eind naar de metro, ondertussen lunchspulletjes verzamelend. We doken onder de grond en toen we bovenkwamen zagen we na een beetje ooggeknipper tegen het felle licht Columbus ons de weg wijzen.


De haven, ok, die kant gaan we uit!


Tijd om onze schoenen uit te doen, wat te eten en wat te relaxen.


Vers fruit, een broodje, water. Heerlijk!


Gelukkig voor ons was het (oerlelijke) winkelcentrum in de nieuwe haven wel geopend, want vandaag en morgen zouden vrijwel alle winkels dicht zijn. Konden we dus toch nog een shoprondje doen, met een Starbucks om weer bij te komen. Het leven in Barcelona is zwaar ;).


Lekker op een terrasje zitten.


Lotte met Churros, ik met een piepklein biertje. Goddelijk smaakte dat!


Helemaal opgefrist en opgeladen konden we weer verder struinen. De Ramblas over, langs alle levende standbeelden, die soms best een beetje eng waren.
Net als Isa in Parijs, liet Lotte haar naam schrijven. Heerlijk zen werden we ervan bij het kijken naar hoe hij dat deed.


Verder struinen en een zijstraatje in, mijn lievelingsplein: Placa Reial.


Dit vind ik zo'n mooi sfeertje hebben, die hemelshoge palmbomen, die mooie gevels met luiken, de restaurantjes en terrasjes onder de balustrades, de mooie lantaarns (door Gaudi ontworpen), de fontijn, de muziek. De voetbalstunters die gingen hooghouden. De sixpackjongens die enge stunts deden.
Lotte werd erbij gevraagd en een van de jongens maakte een enorme zijwaartse salto, zo over het hele rijtje heen. Wow!Lekker verder slenteren, naar alle details kijken, de sfeer opsnuiven. 


De markt was helaas gesloten. Nu moeten we nog een keertje terugkomen, want dit is ook zo'n bijzondere plek!


Met moeie voeten kwamen we weer bij het appartement. Tijd voor thee op de bank en een beetje bijkomen.


Ik haalde nog wat boodschapjes voor het ontbijt en voelde me een echte Spaanse, zo even wat spulletjes kopen en mijn huis inslepen.


De lucht kleurde al honinggoud toen we weer op pad gingen, lekker stukje wandelen en een leuk restaurantje opzoeken.
Een vrolijk tapa's tentje kwamen we bij uit. Met voor ieder een glas sangria (die voor Lotte natuurlijk zonder alchohol) proostten we op een hele mooie dag!Comments

pieke said…
heerlijke foto's en wat heb jij een leuke jurk aan!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …