Skip to main content

Blij ei in mei

Het is meivakantie. Voor de meisjes. Joost en ik zijn gewoon aan het werk. Maar we houden de vakantievibe er gewoon in. Met heerlijk eten op het terras. Pekingeend met sinaasappel. 


Na het eten nog in het zonnetje zitten. Oh, die zon! Dat is dan weer het voordeel van zo'n lange aanloop. Als het dan ein-de-lijk echt lente wordt, dan geniet je er dubbel en dwars van.


Ik was een beetje verdrietig. Rocky was een paar dagen weg. Het is een struinkat, hij is vaak aan de wandel, maar hij komt altijd thuis om te eten. Behalve die dagen dat hij, naar later bleek, opgesloten had gezeten onder ons terras, na een reparatie. Nu kwam hij maar niet. De eerste dag viel het me nog niet zo op. De tweede dag ging ik al zoeken. De derde dag liep ik tig rondjes overal en bleef ik maar roepen. En toen hij de volgende ochtend nog niet voor de deur stond te mauwen moest ik huilen.

Stomme rotkat. 

Met betraand gezicht ging ik aan het werk. En toen ik later koffie wilde pakken, kwam hij doodgemoederd de deur binnenlopen. Alsof er niets aan de hand was. Verbaasd keek hij me aan en een beetje onwillig liet hij zich knuffelen. Waar hij is geweest? Geen idee. Maar hij is er weer.


Joost had zijn vriend opgehaald om krabbetjes te zoeken.Het was een intensieve middag ;).

Kamperen 2.0. Fikkie in de eigen tuin. Maar het is nog best een beetje fris. Dus heerlijk vanachter het raam kijk ik naar de voorbereiding van een bbq. Gegrilde kip met gegrilde groente. Dan is het meteen weer een beetje vakantie.
Jaja, het wordt wat. Steeds meer echt groen. Nog even en we kunnen maaien ;)


Scharrelkippen in de tuin. Ik word zo blij van ze.


Bloesem. Blauwe lucht.


De akelei staat nu echt op het punt van uitkomen! Nog even en de danseresjes dartelen weer in de borders.


Ik ben nog steeds zo blij met de camera van mijn nieuwe telefoon.


Een drukke werkdag. Afspraak in Rotterdam en de rest van de dag hard aan de bak om alles weg te werken. Mijn hoofd zit vol. Ik had op een beetje vakantie gehoopt. Maar soms gaat het zo, dan is het druk en dat is prima. Ik neem een snelle kop koffie buiten en ga verfrist en vol goede moed weer aan de gang.


En zoals dat gaat. Om half 7 's avonds is het werk van die dag gedaan. En het fijne van thuis werken is dat ik dan meteen thuis ben en bloempjes kan gaan plukken.


Na het eten pak ik de fiets en fiets ik naar een vriendin. We maken een wandeling en in de donkere nacht fiets ik terug, weer helemaal opgeladen.

Woensdagmorgen. Laatste dagje voor Hemelvaart. Beetje werken, bezoekje aan de fysio die mijn pijnlijke kuit martelt en me nog wat oefeningen geeft voor mijn enkel, die nog steeds niet helemaal hersteld is. Ik loop een heerlijk half uurtje hard.

Hee, de twee dames broeden nu samen!Running. Het is zo mooi hier in de buurt!


Comments

Bedankt weer voor de mooie Hollandse foto's. Selien

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …