Skip to main content

Blij ei in mei

Het is meivakantie. Voor de meisjes. Joost en ik zijn gewoon aan het werk. Maar we houden de vakantievibe er gewoon in. Met heerlijk eten op het terras. Pekingeend met sinaasappel. 


Na het eten nog in het zonnetje zitten. Oh, die zon! Dat is dan weer het voordeel van zo'n lange aanloop. Als het dan ein-de-lijk echt lente wordt, dan geniet je er dubbel en dwars van.


Ik was een beetje verdrietig. Rocky was een paar dagen weg. Het is een struinkat, hij is vaak aan de wandel, maar hij komt altijd thuis om te eten. Behalve die dagen dat hij, naar later bleek, opgesloten had gezeten onder ons terras, na een reparatie. Nu kwam hij maar niet. De eerste dag viel het me nog niet zo op. De tweede dag ging ik al zoeken. De derde dag liep ik tig rondjes overal en bleef ik maar roepen. En toen hij de volgende ochtend nog niet voor de deur stond te mauwen moest ik huilen.

Stomme rotkat. 

Met betraand gezicht ging ik aan het werk. En toen ik later koffie wilde pakken, kwam hij doodgemoederd de deur binnenlopen. Alsof er niets aan de hand was. Verbaasd keek hij me aan en een beetje onwillig liet hij zich knuffelen. Waar hij is geweest? Geen idee. Maar hij is er weer.


Joost had zijn vriend opgehaald om krabbetjes te zoeken.Het was een intensieve middag ;).

Kamperen 2.0. Fikkie in de eigen tuin. Maar het is nog best een beetje fris. Dus heerlijk vanachter het raam kijk ik naar de voorbereiding van een bbq. Gegrilde kip met gegrilde groente. Dan is het meteen weer een beetje vakantie.
Jaja, het wordt wat. Steeds meer echt groen. Nog even en we kunnen maaien ;)


Scharrelkippen in de tuin. Ik word zo blij van ze.


Bloesem. Blauwe lucht.


De akelei staat nu echt op het punt van uitkomen! Nog even en de danseresjes dartelen weer in de borders.


Ik ben nog steeds zo blij met de camera van mijn nieuwe telefoon.


Een drukke werkdag. Afspraak in Rotterdam en de rest van de dag hard aan de bak om alles weg te werken. Mijn hoofd zit vol. Ik had op een beetje vakantie gehoopt. Maar soms gaat het zo, dan is het druk en dat is prima. Ik neem een snelle kop koffie buiten en ga verfrist en vol goede moed weer aan de gang.


En zoals dat gaat. Om half 7 's avonds is het werk van die dag gedaan. En het fijne van thuis werken is dat ik dan meteen thuis ben en bloempjes kan gaan plukken.


Na het eten pak ik de fiets en fiets ik naar een vriendin. We maken een wandeling en in de donkere nacht fiets ik terug, weer helemaal opgeladen.

Woensdagmorgen. Laatste dagje voor Hemelvaart. Beetje werken, bezoekje aan de fysio die mijn pijnlijke kuit martelt en me nog wat oefeningen geeft voor mijn enkel, die nog steeds niet helemaal hersteld is. Ik loop een heerlijk half uurtje hard.

Hee, de twee dames broeden nu samen!Running. Het is zo mooi hier in de buurt!


Comments

Bedankt weer voor de mooie Hollandse foto's. Selien

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more