Skip to main content

Blij ei in mei

Het is meivakantie. Voor de meisjes. Joost en ik zijn gewoon aan het werk. Maar we houden de vakantievibe er gewoon in. Met heerlijk eten op het terras. Pekingeend met sinaasappel. 


Na het eten nog in het zonnetje zitten. Oh, die zon! Dat is dan weer het voordeel van zo'n lange aanloop. Als het dan ein-de-lijk echt lente wordt, dan geniet je er dubbel en dwars van.


Ik was een beetje verdrietig. Rocky was een paar dagen weg. Het is een struinkat, hij is vaak aan de wandel, maar hij komt altijd thuis om te eten. Behalve die dagen dat hij, naar later bleek, opgesloten had gezeten onder ons terras, na een reparatie. Nu kwam hij maar niet. De eerste dag viel het me nog niet zo op. De tweede dag ging ik al zoeken. De derde dag liep ik tig rondjes overal en bleef ik maar roepen. En toen hij de volgende ochtend nog niet voor de deur stond te mauwen moest ik huilen.

Stomme rotkat. 

Met betraand gezicht ging ik aan het werk. En toen ik later koffie wilde pakken, kwam hij doodgemoederd de deur binnenlopen. Alsof er niets aan de hand was. Verbaasd keek hij me aan en een beetje onwillig liet hij zich knuffelen. Waar hij is geweest? Geen idee. Maar hij is er weer.


Joost had zijn vriend opgehaald om krabbetjes te zoeken.Het was een intensieve middag ;).

Kamperen 2.0. Fikkie in de eigen tuin. Maar het is nog best een beetje fris. Dus heerlijk vanachter het raam kijk ik naar de voorbereiding van een bbq. Gegrilde kip met gegrilde groente. Dan is het meteen weer een beetje vakantie.
Jaja, het wordt wat. Steeds meer echt groen. Nog even en we kunnen maaien ;)


Scharrelkippen in de tuin. Ik word zo blij van ze.


Bloesem. Blauwe lucht.


De akelei staat nu echt op het punt van uitkomen! Nog even en de danseresjes dartelen weer in de borders.


Ik ben nog steeds zo blij met de camera van mijn nieuwe telefoon.


Een drukke werkdag. Afspraak in Rotterdam en de rest van de dag hard aan de bak om alles weg te werken. Mijn hoofd zit vol. Ik had op een beetje vakantie gehoopt. Maar soms gaat het zo, dan is het druk en dat is prima. Ik neem een snelle kop koffie buiten en ga verfrist en vol goede moed weer aan de gang.


En zoals dat gaat. Om half 7 's avonds is het werk van die dag gedaan. En het fijne van thuis werken is dat ik dan meteen thuis ben en bloempjes kan gaan plukken.


Na het eten pak ik de fiets en fiets ik naar een vriendin. We maken een wandeling en in de donkere nacht fiets ik terug, weer helemaal opgeladen.

Woensdagmorgen. Laatste dagje voor Hemelvaart. Beetje werken, bezoekje aan de fysio die mijn pijnlijke kuit martelt en me nog wat oefeningen geeft voor mijn enkel, die nog steeds niet helemaal hersteld is. Ik loop een heerlijk half uurtje hard.

Hee, de twee dames broeden nu samen!Running. Het is zo mooi hier in de buurt!


Comments

Bedankt weer voor de mooie Hollandse foto's. Selien

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more