Skip to main content

Bevrijdingsdag.


Wat was ik onder de indruk van de speech van Aboutaleb op Herdenkingsdag. Laat onderbuikgevoelens de weg niet plaveien naar haat. Meer dan ooit actueel. Traan over mijn wang.

4 mei en 5 mei. Herdenken en vrijheid vieren. Na de herdenking op tv zit ik buiten onder de grote boom. Wat een voorrecht om in vrijheid geboren te zijn en wat een onmacht voel ik voor hen die nog steeds niet veilig en vrij kunnen leven. Vrijheid vieren voelt dubbel. Wees lief voor elkaar.Vakantie, lang blijven lezen en 's morgens niet meteen je bed uit, maar lekker nog even een boek induiken. Het is een tijd geleden dat ik zo makkelijk las. Een aantal jaar kwam het er gewoon niet van, kon ik de rust niet vinden ofzo. Maar nu lees ik achter elkaar. Zo'n chicklitboek, Zwaar verguld. Een guilty pleasure, suikerzoet fout. Hapsnapweg. Lekker.


En flessenpost van Pia de Jong die met haar gezin naar Princeton vertrok en columns over het leven in Amerika schreef. Ze heeft geweldig observeren vermogen en weet de verwondering die ik ook heb over de bizarre leefstijl goed vast te leggen.


Op bevrijdingsdag hadden we een borrel in de Beemster. Ik ging er op de fiets naar toe. Gezellig!


Lotte maakte zelf poffertjes voor de lunch. Samen delen.


Het dubbeldekkerproject wat al een aantal jaren loopt, lijkt een nieuwe wending te krijgen. We testen het uit als zonneterras. Lekker!


De temperatuur is gestegen. De sloten lijken wel bubbelbaden, zo gaan de karpers tekeer. Bizar, in die kleine modderslootjes, wat een natuurgeweld. Arme vrouwtjes, ze worden echt besprongen.


Vanuit mijn hangmat. Reuze lui.


Mooi: Om dingen anders te maken hoef je ze niet aan te raken, je moet ze alleen even anders zien.

Uit een Schitterend gebrek.


Zo raar, vorige week sneeuwde het nog in Nederland en nu liep ik mijn eerste rondje in korte broek!Ik wilde heel graad deze vakantie wat leuks met zijn drietjes doen. We gingen klimmen in het Amsterdamse bos. Iets wat we alledrie echt superleuk vinden. Wat een mazzel hadden we met het weer en wat was het lekker tussen het frisse groen van de bomen. 3 uur lang geklommen en geklauterd. Best intensief!Een UPdate ;). Jeminee. Er kwam een berichtje binnen, 4 miljoen stappen heb ik gemaakt met dit ding. Sinds april 2015. (en dan had ik 'm in juli in Italiƫ niet eens om, dat zie je ook, dat deukje in de grafiek). Grappig hoor, het blijft motiverend vind ik. Soms voel ik me een piepklein beetje een slaaf van mijn stappenteller, dan bedenk ik 'ik moet echt nog even bewegen', maar over het algemeen is het juist heel erg leuk om zo te zien hoe je ongemerkt de kilometertjes wegstapt. Volgens up 3220 km, al is hij niet altijd even nauwkeurig in het aantal kilometers vertalen vanuit de stappen volgens mij. Toch best een eindje. Op naar de 5 miljoen!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …