Skip to main content

Bevrijdingsdag.


Wat was ik onder de indruk van de speech van Aboutaleb op Herdenkingsdag. Laat onderbuikgevoelens de weg niet plaveien naar haat. Meer dan ooit actueel. Traan over mijn wang.

4 mei en 5 mei. Herdenken en vrijheid vieren. Na de herdenking op tv zit ik buiten onder de grote boom. Wat een voorrecht om in vrijheid geboren te zijn en wat een onmacht voel ik voor hen die nog steeds niet veilig en vrij kunnen leven. Vrijheid vieren voelt dubbel. Wees lief voor elkaar.Vakantie, lang blijven lezen en 's morgens niet meteen je bed uit, maar lekker nog even een boek induiken. Het is een tijd geleden dat ik zo makkelijk las. Een aantal jaar kwam het er gewoon niet van, kon ik de rust niet vinden ofzo. Maar nu lees ik achter elkaar. Zo'n chicklitboek, Zwaar verguld. Een guilty pleasure, suikerzoet fout. Hapsnapweg. Lekker.


En flessenpost van Pia de Jong die met haar gezin naar Princeton vertrok en columns over het leven in Amerika schreef. Ze heeft geweldig observeren vermogen en weet de verwondering die ik ook heb over de bizarre leefstijl goed vast te leggen.


Op bevrijdingsdag hadden we een borrel in de Beemster. Ik ging er op de fiets naar toe. Gezellig!


Lotte maakte zelf poffertjes voor de lunch. Samen delen.


Het dubbeldekkerproject wat al een aantal jaren loopt, lijkt een nieuwe wending te krijgen. We testen het uit als zonneterras. Lekker!


De temperatuur is gestegen. De sloten lijken wel bubbelbaden, zo gaan de karpers tekeer. Bizar, in die kleine modderslootjes, wat een natuurgeweld. Arme vrouwtjes, ze worden echt besprongen.


Vanuit mijn hangmat. Reuze lui.


Mooi: Om dingen anders te maken hoef je ze niet aan te raken, je moet ze alleen even anders zien.

Uit een Schitterend gebrek.


Zo raar, vorige week sneeuwde het nog in Nederland en nu liep ik mijn eerste rondje in korte broek!Ik wilde heel graad deze vakantie wat leuks met zijn drietjes doen. We gingen klimmen in het Amsterdamse bos. Iets wat we alledrie echt superleuk vinden. Wat een mazzel hadden we met het weer en wat was het lekker tussen het frisse groen van de bomen. 3 uur lang geklommen en geklauterd. Best intensief!Een UPdate ;). Jeminee. Er kwam een berichtje binnen, 4 miljoen stappen heb ik gemaakt met dit ding. Sinds april 2015. (en dan had ik 'm in juli in Italiƫ niet eens om, dat zie je ook, dat deukje in de grafiek). Grappig hoor, het blijft motiverend vind ik. Soms voel ik me een piepklein beetje een slaaf van mijn stappenteller, dan bedenk ik 'ik moet echt nog even bewegen', maar over het algemeen is het juist heel erg leuk om zo te zien hoe je ongemerkt de kilometertjes wegstapt. Volgens up 3220 km, al is hij niet altijd even nauwkeurig in het aantal kilometers vertalen vanuit de stappen volgens mij. Toch best een eindje. Op naar de 5 miljoen!


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more