Skip to main content

Bevrijdingsdag.


Wat was ik onder de indruk van de speech van Aboutaleb op Herdenkingsdag. Laat onderbuikgevoelens de weg niet plaveien naar haat. Meer dan ooit actueel. Traan over mijn wang.

4 mei en 5 mei. Herdenken en vrijheid vieren. Na de herdenking op tv zit ik buiten onder de grote boom. Wat een voorrecht om in vrijheid geboren te zijn en wat een onmacht voel ik voor hen die nog steeds niet veilig en vrij kunnen leven. Vrijheid vieren voelt dubbel. Wees lief voor elkaar.Vakantie, lang blijven lezen en 's morgens niet meteen je bed uit, maar lekker nog even een boek induiken. Het is een tijd geleden dat ik zo makkelijk las. Een aantal jaar kwam het er gewoon niet van, kon ik de rust niet vinden ofzo. Maar nu lees ik achter elkaar. Zo'n chicklitboek, Zwaar verguld. Een guilty pleasure, suikerzoet fout. Hapsnapweg. Lekker.


En flessenpost van Pia de Jong die met haar gezin naar Princeton vertrok en columns over het leven in Amerika schreef. Ze heeft geweldig observeren vermogen en weet de verwondering die ik ook heb over de bizarre leefstijl goed vast te leggen.


Op bevrijdingsdag hadden we een borrel in de Beemster. Ik ging er op de fiets naar toe. Gezellig!


Lotte maakte zelf poffertjes voor de lunch. Samen delen.


Het dubbeldekkerproject wat al een aantal jaren loopt, lijkt een nieuwe wending te krijgen. We testen het uit als zonneterras. Lekker!


De temperatuur is gestegen. De sloten lijken wel bubbelbaden, zo gaan de karpers tekeer. Bizar, in die kleine modderslootjes, wat een natuurgeweld. Arme vrouwtjes, ze worden echt besprongen.


Vanuit mijn hangmat. Reuze lui.


Mooi: Om dingen anders te maken hoef je ze niet aan te raken, je moet ze alleen even anders zien.

Uit een Schitterend gebrek.


Zo raar, vorige week sneeuwde het nog in Nederland en nu liep ik mijn eerste rondje in korte broek!Ik wilde heel graad deze vakantie wat leuks met zijn drietjes doen. We gingen klimmen in het Amsterdamse bos. Iets wat we alledrie echt superleuk vinden. Wat een mazzel hadden we met het weer en wat was het lekker tussen het frisse groen van de bomen. 3 uur lang geklommen en geklauterd. Best intensief!Een UPdate ;). Jeminee. Er kwam een berichtje binnen, 4 miljoen stappen heb ik gemaakt met dit ding. Sinds april 2015. (en dan had ik 'm in juli in Italiƫ niet eens om, dat zie je ook, dat deukje in de grafiek). Grappig hoor, het blijft motiverend vind ik. Soms voel ik me een piepklein beetje een slaaf van mijn stappenteller, dan bedenk ik 'ik moet echt nog even bewegen', maar over het algemeen is het juist heel erg leuk om zo te zien hoe je ongemerkt de kilometertjes wegstapt. Volgens up 3220 km, al is hij niet altijd even nauwkeurig in het aantal kilometers vertalen vanuit de stappen volgens mij. Toch best een eindje. Op naar de 5 miljoen!


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more