Skip to main content

Barcelona - dag 1

Ik nam Lotte mee naar Barcelona. Als afsluiting van de lagere school. Een beetje symbolisch voor de 'Nieuwe Wereld' die ze straks in zal gaan. Nog even en ze gaat nog meer dan nu haar eigen leven leiden. Eigen vrienden en vriendinnen, die ik niet allemaal meer zal kennen zoals nu. Een klas die ik niet ken, maar die de hare is. Ze is er meer dan klaar voor.

En om haar te laten zien hoe mooi de wereld is en hoe leuk het is om te reizen en te ontdekken, nam ik haar mee. Met Isa ging ik naar Parijs, samen met haar en mijn vriendin. Dat was ook al zo'n geweldige trip waar we allemaal nog vaak aan terugdenken. Het zijn herinneringen die we ons hele leven meenemen. Lotte groeit natuurlijk op in een behoorlijk beschermde wereld, zo op het platteland. Ik vind het belangrijk dat ze leert hoe makkelijk het is om de rest van de wereld te verkennen. Natuurlijk bof ik dat ik genoeg verdien om een ticket te kunnen kopen, maar ook toen ik een armzalige student was en maar amper kon rondkomen, besteedde ik mijn geld liever aan tickets, en reizen in plaats van aan spullen en sparen voor later. Later is allang begonnen. Misschien onverstandig, maar ik pluk liever nu de dag. Bovendien vind ik het gewoon ontzettend fantastisch leuk om met mijn dochter op stap te gaan.


Al vroeg op de trein. Naar Schiphol, waar we onze trip helemaal Zen beginnen.


Whaaaa! We zijn onderweg.


Super easy pakten we de bus die ons voor een tientje retour naar Placa Catalunya bracht, tien minuutjes lopen met koffer vanaf ons appartement.


De eerste paar minuten in een nieuwe stad vind ik altijd zo heerlijk. Dan zijn mijn ogen nog niet gewend aan het nieuwe en valt alles nog zo op. De zinderende energie, de balkonhekjes, het vele groen. De historie van de grote panden. Het buitenleven, op straat.


Ik wilde graag een plek in het centrum, zodat we niet 's avonds laat nog een eind zouden moeten reizen. Na wat rondbrowsen kwam ik erachter dat je voor hetzelfde geld als een middenklassehotel een eigen appartement hebt. En dat was zo luxe en geweldig. Het voelde meteen een beetje als ons eigen huis.

Er stond wat lekkers klaar:


Uitzicht.


Klein woonkamertje.


Wat een fijn welkom!


Ja, echt, dit is ons uitzicht. We kijken recht op de achtertuin van Casa Batllo! Van Gaudi!

Zo fijn ingericht, die combinatie van kussens, leuke kunst aan de muur. 


Een tafel om te ontbijten, hangende tuintjes.


Eigen keukentje, al hebben we helemaal niet zelf gekookt.


Nog meer uitzicht.


Badkamertje.


Heerlijk bed.
Nog meer uitzicht.


We zijn helemaal happy!Even bijkomen en dan snel op pad. Lekker struinen door de buurt. De sjieke Passeig de Gracia doorlopen.


Langs de voorkant van Casa Battlo. Ik was al zo'n 25 jaar niet meer in Barcelona geweest, maar het viel direct op hoeveel drukker het was en hoezeer dit echte 'toeristische attracties' geworden waren. 


Schitterend.
We struinden en shopten en keken onze ogen uit. Een heerlijk sfeertje. Bovendien, het was het Pinksterweekend, de meeste winkels zouden op zondag en maandag dicht zijn, dus shopgewijs moesten we vooral nu ons slag slaan ;).


Hongerig van al het lopen (zo'n 10-15 kilometer per dag) doken we een tapastent in en bestelden allerlei lekkers. 


Te laat maakte ik een foto, alleen deze laatste twee waren nog over. 
Zo leuk ook trouwens hoe Lotte van eten geniet en smaken herkent en onderscheidt. Ze proeft van alles, zelfs van die enge slangetjes, die best lekker waren.


Plafond van de hal van ons appartement. Wow!


Weer even bijkomen in ons appartement en daarna weer op pad. Reizen in Barcelona is echt een eitje. Je koopt een tienrittenkaart voor de metro, daar mag je samen mee doen. Euro per rit en de metro brengt je overal.


Nu naar de Font Magica. De trappen stroomden langzaam vol. De lucht werd donker, een klein buitje viel, er was een schitterende regenboog. Wij zaten gezellig en keken naar al het mooie om ons heen.De fontijnen waren leuk. Niet spectaculair, maar de hele sfeer van verkopers, het mooie licht, de muziek, alles maakte het toch superspeciaal.
Op de terugweg zagen we Batllo in het donker, prachtig verlicht.
En we pikten een staartje songfestival mee, maar al voor de puntentelling begon waren wij in dromenland. Niets slow down voor ons vandaag ;)

Comments

Anonymous said…
Kort haar zou je fantastisch staan !
Zie foto , onder tekst " helemaal happy ". Daar lijkt het of je een korte coupe hebt.
Anonymous said…
Wat een onwijs leuk verslag!
Zou je mij het adres van het appartement willen mailen? Ik ben voor de zomer nog op zoek naar een leuke plek in Barcelona.
(ellemieke1971@gmail.com)
Dankjewel!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …