Barcelona - dag 1

Ik nam Lotte mee naar Barcelona. Als afsluiting van de lagere school. Een beetje symbolisch voor de 'Nieuwe Wereld' die ze straks in zal gaan. Nog even en ze gaat nog meer dan nu haar eigen leven leiden. Eigen vrienden en vriendinnen, die ik niet allemaal meer zal kennen zoals nu. Een klas die ik niet ken, maar die de hare is. Ze is er meer dan klaar voor.

En om haar te laten zien hoe mooi de wereld is en hoe leuk het is om te reizen en te ontdekken, nam ik haar mee. Met Isa ging ik naar Parijs, samen met haar en mijn vriendin. Dat was ook al zo'n geweldige trip waar we allemaal nog vaak aan terugdenken. Het zijn herinneringen die we ons hele leven meenemen. Lotte groeit natuurlijk op in een behoorlijk beschermde wereld, zo op het platteland. Ik vind het belangrijk dat ze leert hoe makkelijk het is om de rest van de wereld te verkennen. Natuurlijk bof ik dat ik genoeg verdien om een ticket te kunnen kopen, maar ook toen ik een armzalige student was en maar amper kon rondkomen, besteedde ik mijn geld liever aan tickets, en reizen in plaats van aan spullen en sparen voor later. Later is allang begonnen. Misschien onverstandig, maar ik pluk liever nu de dag. Bovendien vind ik het gewoon ontzettend fantastisch leuk om met mijn dochter op stap te gaan.


Al vroeg op de trein. Naar Schiphol, waar we onze trip helemaal Zen beginnen.


Whaaaa! We zijn onderweg.


Super easy pakten we de bus die ons voor een tientje retour naar Placa Catalunya bracht, tien minuutjes lopen met koffer vanaf ons appartement.


De eerste paar minuten in een nieuwe stad vind ik altijd zo heerlijk. Dan zijn mijn ogen nog niet gewend aan het nieuwe en valt alles nog zo op. De zinderende energie, de balkonhekjes, het vele groen. De historie van de grote panden. Het buitenleven, op straat.


Ik wilde graag een plek in het centrum, zodat we niet 's avonds laat nog een eind zouden moeten reizen. Na wat rondbrowsen kwam ik erachter dat je voor hetzelfde geld als een middenklassehotel een eigen appartement hebt. En dat was zo luxe en geweldig. Het voelde meteen een beetje als ons eigen huis.

Er stond wat lekkers klaar:


Uitzicht.


Klein woonkamertje.


Wat een fijn welkom!


Ja, echt, dit is ons uitzicht. We kijken recht op de achtertuin van Casa Batllo! Van Gaudi!

Zo fijn ingericht, die combinatie van kussens, leuke kunst aan de muur. 


Een tafel om te ontbijten, hangende tuintjes.


Eigen keukentje, al hebben we helemaal niet zelf gekookt.


Nog meer uitzicht.


Badkamertje.


Heerlijk bed.
Nog meer uitzicht.


We zijn helemaal happy!Even bijkomen en dan snel op pad. Lekker struinen door de buurt. De sjieke Passeig de Gracia doorlopen.


Langs de voorkant van Casa Battlo. Ik was al zo'n 25 jaar niet meer in Barcelona geweest, maar het viel direct op hoeveel drukker het was en hoezeer dit echte 'toeristische attracties' geworden waren. 


Schitterend.
We struinden en shopten en keken onze ogen uit. Een heerlijk sfeertje. Bovendien, het was het Pinksterweekend, de meeste winkels zouden op zondag en maandag dicht zijn, dus shopgewijs moesten we vooral nu ons slag slaan ;).


Hongerig van al het lopen (zo'n 10-15 kilometer per dag) doken we een tapastent in en bestelden allerlei lekkers. 


Te laat maakte ik een foto, alleen deze laatste twee waren nog over. 
Zo leuk ook trouwens hoe Lotte van eten geniet en smaken herkent en onderscheidt. Ze proeft van alles, zelfs van die enge slangetjes, die best lekker waren.


Plafond van de hal van ons appartement. Wow!


Weer even bijkomen in ons appartement en daarna weer op pad. Reizen in Barcelona is echt een eitje. Je koopt een tienrittenkaart voor de metro, daar mag je samen mee doen. Euro per rit en de metro brengt je overal.


Nu naar de Font Magica. De trappen stroomden langzaam vol. De lucht werd donker, een klein buitje viel, er was een schitterende regenboog. Wij zaten gezellig en keken naar al het mooie om ons heen.De fontijnen waren leuk. Niet spectaculair, maar de hele sfeer van verkopers, het mooie licht, de muziek, alles maakte het toch superspeciaal.
Op de terugweg zagen we Batllo in het donker, prachtig verlicht.
En we pikten een staartje songfestival mee, maar al voor de puntentelling begon waren wij in dromenland. Niets slow down voor ons vandaag ;)

2 comments:

Anonymous said...

Kort haar zou je fantastisch staan !
Zie foto , onder tekst " helemaal happy ". Daar lijkt het of je een korte coupe hebt.

Anonymous said...

Wat een onwijs leuk verslag!
Zou je mij het adres van het appartement willen mailen? Ik ben voor de zomer nog op zoek naar een leuke plek in Barcelona.
(ellemieke1971@gmail.com)
Dankjewel!

Dit vinden anderen leuk nu