Skip to main content

Barcelona - dag 1

Ik nam Lotte mee naar Barcelona. Als afsluiting van de lagere school. Een beetje symbolisch voor de 'Nieuwe Wereld' die ze straks in zal gaan. Nog even en ze gaat nog meer dan nu haar eigen leven leiden. Eigen vrienden en vriendinnen, die ik niet allemaal meer zal kennen zoals nu. Een klas die ik niet ken, maar die de hare is. Ze is er meer dan klaar voor.

En om haar te laten zien hoe mooi de wereld is en hoe leuk het is om te reizen en te ontdekken, nam ik haar mee. Met Isa ging ik naar Parijs, samen met haar en mijn vriendin. Dat was ook al zo'n geweldige trip waar we allemaal nog vaak aan terugdenken. Het zijn herinneringen die we ons hele leven meenemen. Lotte groeit natuurlijk op in een behoorlijk beschermde wereld, zo op het platteland. Ik vind het belangrijk dat ze leert hoe makkelijk het is om de rest van de wereld te verkennen. Natuurlijk bof ik dat ik genoeg verdien om een ticket te kunnen kopen, maar ook toen ik een armzalige student was en maar amper kon rondkomen, besteedde ik mijn geld liever aan tickets, en reizen in plaats van aan spullen en sparen voor later. Later is allang begonnen. Misschien onverstandig, maar ik pluk liever nu de dag. Bovendien vind ik het gewoon ontzettend fantastisch leuk om met mijn dochter op stap te gaan.


Al vroeg op de trein. Naar Schiphol, waar we onze trip helemaal Zen beginnen.


Whaaaa! We zijn onderweg.


Super easy pakten we de bus die ons voor een tientje retour naar Placa Catalunya bracht, tien minuutjes lopen met koffer vanaf ons appartement.


De eerste paar minuten in een nieuwe stad vind ik altijd zo heerlijk. Dan zijn mijn ogen nog niet gewend aan het nieuwe en valt alles nog zo op. De zinderende energie, de balkonhekjes, het vele groen. De historie van de grote panden. Het buitenleven, op straat.


Ik wilde graag een plek in het centrum, zodat we niet 's avonds laat nog een eind zouden moeten reizen. Na wat rondbrowsen kwam ik erachter dat je voor hetzelfde geld als een middenklassehotel een eigen appartement hebt. En dat was zo luxe en geweldig. Het voelde meteen een beetje als ons eigen huis.

Er stond wat lekkers klaar:


Uitzicht.


Klein woonkamertje.


Wat een fijn welkom!


Ja, echt, dit is ons uitzicht. We kijken recht op de achtertuin van Casa Batllo! Van Gaudi!

Zo fijn ingericht, die combinatie van kussens, leuke kunst aan de muur. 


Een tafel om te ontbijten, hangende tuintjes.


Eigen keukentje, al hebben we helemaal niet zelf gekookt.


Nog meer uitzicht.


Badkamertje.


Heerlijk bed.
Nog meer uitzicht.


We zijn helemaal happy!Even bijkomen en dan snel op pad. Lekker struinen door de buurt. De sjieke Passeig de Gracia doorlopen.


Langs de voorkant van Casa Battlo. Ik was al zo'n 25 jaar niet meer in Barcelona geweest, maar het viel direct op hoeveel drukker het was en hoezeer dit echte 'toeristische attracties' geworden waren. 


Schitterend.
We struinden en shopten en keken onze ogen uit. Een heerlijk sfeertje. Bovendien, het was het Pinksterweekend, de meeste winkels zouden op zondag en maandag dicht zijn, dus shopgewijs moesten we vooral nu ons slag slaan ;).


Hongerig van al het lopen (zo'n 10-15 kilometer per dag) doken we een tapastent in en bestelden allerlei lekkers. 


Te laat maakte ik een foto, alleen deze laatste twee waren nog over. 
Zo leuk ook trouwens hoe Lotte van eten geniet en smaken herkent en onderscheidt. Ze proeft van alles, zelfs van die enge slangetjes, die best lekker waren.


Plafond van de hal van ons appartement. Wow!


Weer even bijkomen in ons appartement en daarna weer op pad. Reizen in Barcelona is echt een eitje. Je koopt een tienrittenkaart voor de metro, daar mag je samen mee doen. Euro per rit en de metro brengt je overal.


Nu naar de Font Magica. De trappen stroomden langzaam vol. De lucht werd donker, een klein buitje viel, er was een schitterende regenboog. Wij zaten gezellig en keken naar al het mooie om ons heen.De fontijnen waren leuk. Niet spectaculair, maar de hele sfeer van verkopers, het mooie licht, de muziek, alles maakte het toch superspeciaal.
Op de terugweg zagen we Batllo in het donker, prachtig verlicht.
En we pikten een staartje songfestival mee, maar al voor de puntentelling begon waren wij in dromenland. Niets slow down voor ons vandaag ;)

Comments

Anonymous said…
Kort haar zou je fantastisch staan !
Zie foto , onder tekst " helemaal happy ". Daar lijkt het of je een korte coupe hebt.
Anonymous said…
Wat een onwijs leuk verslag!
Zou je mij het adres van het appartement willen mailen? Ik ben voor de zomer nog op zoek naar een leuke plek in Barcelona.
(ellemieke1971@gmail.com)
Dankjewel!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more