Skip to main content

Barcelona - dag 1

Ik nam Lotte mee naar Barcelona. Als afsluiting van de lagere school. Een beetje symbolisch voor de 'Nieuwe Wereld' die ze straks in zal gaan. Nog even en ze gaat nog meer dan nu haar eigen leven leiden. Eigen vrienden en vriendinnen, die ik niet allemaal meer zal kennen zoals nu. Een klas die ik niet ken, maar die de hare is. Ze is er meer dan klaar voor.

En om haar te laten zien hoe mooi de wereld is en hoe leuk het is om te reizen en te ontdekken, nam ik haar mee. Met Isa ging ik naar Parijs, samen met haar en mijn vriendin. Dat was ook al zo'n geweldige trip waar we allemaal nog vaak aan terugdenken. Het zijn herinneringen die we ons hele leven meenemen. Lotte groeit natuurlijk op in een behoorlijk beschermde wereld, zo op het platteland. Ik vind het belangrijk dat ze leert hoe makkelijk het is om de rest van de wereld te verkennen. Natuurlijk bof ik dat ik genoeg verdien om een ticket te kunnen kopen, maar ook toen ik een armzalige student was en maar amper kon rondkomen, besteedde ik mijn geld liever aan tickets, en reizen in plaats van aan spullen en sparen voor later. Later is allang begonnen. Misschien onverstandig, maar ik pluk liever nu de dag. Bovendien vind ik het gewoon ontzettend fantastisch leuk om met mijn dochter op stap te gaan.


Al vroeg op de trein. Naar Schiphol, waar we onze trip helemaal Zen beginnen.


Whaaaa! We zijn onderweg.


Super easy pakten we de bus die ons voor een tientje retour naar Placa Catalunya bracht, tien minuutjes lopen met koffer vanaf ons appartement.


De eerste paar minuten in een nieuwe stad vind ik altijd zo heerlijk. Dan zijn mijn ogen nog niet gewend aan het nieuwe en valt alles nog zo op. De zinderende energie, de balkonhekjes, het vele groen. De historie van de grote panden. Het buitenleven, op straat.


Ik wilde graag een plek in het centrum, zodat we niet 's avonds laat nog een eind zouden moeten reizen. Na wat rondbrowsen kwam ik erachter dat je voor hetzelfde geld als een middenklassehotel een eigen appartement hebt. En dat was zo luxe en geweldig. Het voelde meteen een beetje als ons eigen huis.

Er stond wat lekkers klaar:


Uitzicht.


Klein woonkamertje.


Wat een fijn welkom!


Ja, echt, dit is ons uitzicht. We kijken recht op de achtertuin van Casa Batllo! Van Gaudi!

Zo fijn ingericht, die combinatie van kussens, leuke kunst aan de muur. 


Een tafel om te ontbijten, hangende tuintjes.


Eigen keukentje, al hebben we helemaal niet zelf gekookt.


Nog meer uitzicht.


Badkamertje.


Heerlijk bed.
Nog meer uitzicht.


We zijn helemaal happy!Even bijkomen en dan snel op pad. Lekker struinen door de buurt. De sjieke Passeig de Gracia doorlopen.


Langs de voorkant van Casa Battlo. Ik was al zo'n 25 jaar niet meer in Barcelona geweest, maar het viel direct op hoeveel drukker het was en hoezeer dit echte 'toeristische attracties' geworden waren. 


Schitterend.
We struinden en shopten en keken onze ogen uit. Een heerlijk sfeertje. Bovendien, het was het Pinksterweekend, de meeste winkels zouden op zondag en maandag dicht zijn, dus shopgewijs moesten we vooral nu ons slag slaan ;).


Hongerig van al het lopen (zo'n 10-15 kilometer per dag) doken we een tapastent in en bestelden allerlei lekkers. 


Te laat maakte ik een foto, alleen deze laatste twee waren nog over. 
Zo leuk ook trouwens hoe Lotte van eten geniet en smaken herkent en onderscheidt. Ze proeft van alles, zelfs van die enge slangetjes, die best lekker waren.


Plafond van de hal van ons appartement. Wow!


Weer even bijkomen in ons appartement en daarna weer op pad. Reizen in Barcelona is echt een eitje. Je koopt een tienrittenkaart voor de metro, daar mag je samen mee doen. Euro per rit en de metro brengt je overal.


Nu naar de Font Magica. De trappen stroomden langzaam vol. De lucht werd donker, een klein buitje viel, er was een schitterende regenboog. Wij zaten gezellig en keken naar al het mooie om ons heen.De fontijnen waren leuk. Niet spectaculair, maar de hele sfeer van verkopers, het mooie licht, de muziek, alles maakte het toch superspeciaal.
Op de terugweg zagen we Batllo in het donker, prachtig verlicht.
En we pikten een staartje songfestival mee, maar al voor de puntentelling begon waren wij in dromenland. Niets slow down voor ons vandaag ;)

Comments

Anonymous said…
Kort haar zou je fantastisch staan !
Zie foto , onder tekst " helemaal happy ". Daar lijkt het of je een korte coupe hebt.
Anonymous said…
Wat een onwijs leuk verslag!
Zou je mij het adres van het appartement willen mailen? Ik ben voor de zomer nog op zoek naar een leuke plek in Barcelona.
(ellemieke1971@gmail.com)
Dankjewel!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more