Skip to main content

Stukjes april uit mijn telefoon


Zo'n tripje naar Parijs lijkt natuurlijk hartstikke leuk en dat is het ook. Maar feitelijk komt zo'n reisje er vooral op neer dat we lang in de auto zitten en ter plekke besprekingen hebben. Zo'n 12 uur zitten; de dag daarna ben ik dan ook altijd wel gaar. Lekker met de kat op schoot dus.


En weer genieten van het buiten zijn.

De hosta's lopen uit!


Wat een lange schaduwen nog.


De schaapjes op de dijk. Ik geniet er zo van!

De druppels op het gras.


Met Lotte bij de bloesems.Hah! Dit is de zakdoekjesboom. Denk ik. Gaan we binnenkort checken!


Maandagmorgen. Met koffie in mijn hand staar ik naar buiten en dan maakt mijn hart een sprongetje. De eerste zwaluw! Niet één, nee twee zwaluwtjes buitelen om elkaar heen. In mijn hart zingt het, zomer, zomer, zomer. Tot. POK! Eentje knalt keihard tegen het raam. Valt dood neer. Rocky erbij, die met het beestje in zijn bek de tuin in loopt. Ik ren er op mijn sloffen achteraan, maar hij is al dood.
himmelhoch jauchzend, zu tode betrübt, in 10 seconde.


Zo'n mooi beestje. Het is zoals het gaat. In deze tijd zie je overal dode dieren, of eigenlijk altijd wel, op het platteland. Maar toch, ik vind het sneu.


Lunchpannenkoekjes. Ik bakte hele lekkere, met eitjes van onze eigen scharrelkipjes, die het beslag heel geel maken. Volkorenmeel, rozijntjes, en naast melk ook een scheutje vers sinaasappelsap. Kaneel en vanillesuiker. Nomnomnom.


Lotte maakt de vloer schoon.


Ik drink mijn ochtendkoffie. Gewoontes. Dingen waar ik blij van word.


Er zijn wel honderden ganzenkuikens, als ik de dijk over loop, snellen ze het water in. Hard gakkend.


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more